Merken elektrische fietsen, bijzonderheden en prijsklassen

Er zijn waarschijnlijk veel meer merken van elektrische fietsen dan menigeen denkt. Naast een aantal topmerken beschikt de Nederlandse markt nog over een aantal andere merken. Zelfs zoveel dat er bij de keuzebepaling eigenlijk sprake is van door de bomen het bos niet meer zien. Misschien is dat onder meer een reden waarom velen voor een topmerk kiezen bij de aanschaf van een elektrische fiets omdat daar van verwacht kan worden dat het een goede fiets is. Maar ook de minder bekende merken hebben goede elektrische fietsen.

Veel merken en modellen elektrische fietsen

In dit artikel zijn in totaal 25 merken met een opsomming van bijna 200 modellen opgenomen met enkele bijzonderheden en de vermelding in welke prijsklassen de elektrische fietsen vallen. Die onderverdeling is op basis van de eerste vier letters van het alfabet waarbij letter A staat voor de goedkoopste en letter D voor de duurste elektrische fietsen. Tevens zijn de fietsen per klasse oplopend in prijs opgenomen waarbij het eerst vermelde model van een bepaalde klasse de laagste prijs heeft en het laatste model de hoogste.

A2B Ultramotor

A2B Ultramotor wil aantrekkelijke elektrische fietsen maken en streeft naar een lichte uitvoering. Milieuvriendelijkheid staat bij A2B Ultramotor hoog in het vaandel.
 • Klasse D: Hybrid 24′ / Hybrid 26′ / Hybrid 24' / Hybrid 28' / Metro / Metro Pedelec

Batavus

Batavus is een Nederlandse fietsfabrikant met een passie voor het ontwikkelen en produceren van kwaliteitsproducten voor een breed en internationaal publiek en bestaat al meer dan 100 jaar. Die passie komt ook uit in de fabricage van elektrische fietsen waardoor Batavus in 2012 werd uitverkozen tot publiekslieveling voor e-bike van het jaar. Bijzonder is dat met de Batavus Ergomatic-stuurpen het stuur gemakkelijk kan worden versteld naar de ideale zithouding.
 • Klasse A: E-BUB E-go dames / E-BUB E-go heren / Personal Bike E-go
 • Klasse B: Genova E-go / Genova E-go 8 laag / Jakima Easy /
 • Klasse C: Mambo E-go 7 / Fuego E-go 8P / Viento Easy 7 / Viento Easy 8P / Fuerza Easy / Jakima Easy Plus / Royal Easy / Socorro Easy

Bikkel Bikes

De Bikkel Bikes hebben dezelfde eigenschappen als een gewone fiets. Er bevindt zich een lichte krachtige motor in het voorwiel die geen weerstand biedt als de ondersteuning niet wordt gebruikt. Er zijn zelfs 15 ondersteuningsstanden waardoor het fietstempo geleidelijk aangepast kan worden. De actieradius varieert van 30 tot 150 kilometer afhankelijk van de gebruikte ondersteuning. Advies van Bikkel Bikes is om eerst een proefrit te maken.
 • Klasse A: Ibee T1 / Ibee S1 /
 • Klasse B: Ibee T2 / Ibee T2 lage instap / Ibee T3 / Ibee T3 lage instap
 • Klasse C: Ibee TX Trekking

Centurion

Centurion levert een elektrische fiets met een comfortabel verende voorvork en een eenvoudig te bedienen display met duidelijk overzicht over belangrijke zaken als reikwijdte, snelheid en ondersteuningsniveau. De plaatsing van de motor zorgt voor een prima gewichtsverdeling waardoor zeer stabiel gereden kan worden. De ondersteuning varieert van 30 procent tot 250 procent.
 • Klasse C: E-Fire 8 / E-Co 7 EQ
 • Klasse D: E-fire 8 EQ / E-fire 10 / E-fire 10 EQ / E-Co 8 EQ / E-Co 10 EQ

D-Cycle

D-Cycle e-fietsen zijn compleet en van goede kwaliteit. Met alles erop en eraan hebben zij toch een aantrekkelijk prijskaartje. De bediening is eenvoudig en het design tijdloos voor jarenlang plezier.
 • Klasse A: D-Cycle – 24 / 01 / D-Cycle – 36 / 01 D-Cycle – D8 / D-Cycle – N3
 • Klasse B: D-Cycle – N7 / D-Cycle – N8

Dutch ID

De slimme ondersteuning van de motor van Dutch ID geeft exact de ondersteuning die op een bepaald moment nodig is. Als er veel wind staat reageert de motor daar op en geeft extra ondersteuning. Het model is vooral ontworpen voor de Nederlandse markt.
 • Klasse C: E-bike Tour / E-bike Sport

E-Bikez

E-Bikez heeft als lokkertjes een uitstekende service met standaard een gratis servicebeurt en een niet tevreden geld terug garantie. De E-Bikez is opgebouwd uit alleen kwaliteitsonderdelen en mede daardoor onderhoudsarm. De fiets kan ook prima gebruikt worden zonder trapondersteuning.
 • Klasse A: Spark / Volt

Flyer

De techniek van de Flyer zorgt er voor dat er bijzonder goed zonder trapondersteuning gereden kan worden. Flyer paste in 2003 als eerste de Lithium Ion batterijen toe met een oplaadtijd van 3 uur en een actieradius van 90 kilometer. De elektrische fiets van Flyer is een van de lichtste die verkrijgbaar is en weegt slechts rond de 22 kilo. De fiets is zo geconstrueerd dat er ook veilig gereden kan worden bij een door regen of sneeuw glad geworden wegdek.
 • Klasse D: C-serie / L-Serie / T-Serie / i:SY / Vouwfiets / R-Serie / X-Serie / S-Serie / Cargo / Tandem / K-Serie

Gazelle

Gazelle heeft elektrische fietsen voor elk type fietser met keuze uit vier verschillende accu’s. Die accu’s hebben allen een andere capaciteit waarbij de klant zelf de actieradius kan bepalen. De modellen van Gazelle behoren tot de elektrische fietsen met het minste gewicht waarbij een aantal modellen inclusief accu onder 25 kilo blijft.
 • Klasse B: Fuente Pure Innergy / Orange Pure Innergy / Chamonix Pure Innergy / Fuente Plus Innergy / Orange Plus Innergy / Bloom Innergy
 • Klasse C: Orange Plus Innergy XT / Orange Xtra Innergy / Balance Innergy / Chamonix Xtra Innergy / Medeo Xtra Innergy XT / Orange Excellent Innergy
 • Klasse D: Medeo Excellent Innergy XT / Orange Excellent Innergy XT

Giant

Giant is een veel verkocht merk met veel dealers in Nederland waar de klant welkom is om ook een proefrit te maken.
 • Klasse B: Twist Lite Power Low / Twist Lite Power Low White / Twist Lite Power Low GTS / Mio Hybrid
 • Klasse C: Twist Go Double Power Low / Twist Go Double Power Low White / Twist Go Double Power GTS / Twist Elegance Double Power / Twist Lite Single Low / Twist Lite Single GTS

Infineum

Infineum is een nieuw merk in Europa. Maar inmiddels worden reeds 120 dealers in Nederland en België vanuit Nijkerk ondersteund in de verkoop en service.
 • Klasse B: One

KEOLA

KEOLA biedt de mogelijkheid om een elektrische fiets uit te proberen in de mooie omgeving van Gorinchem. In die streek is daarvoor een speciale route uitgestippeld. Bij terugkomst biedt een technisch medewerker koffie aan en geeft uitgebreid informatie.
 • Klasse A: Veere laag / Veere hoog / Texel / Texel Nexus

Koga

De Koga e-fietsen zijn met de hand gebouwd uit materialen van kwaliteit waarin de laatste innovaties zijn verwerkt. Bij Koga heeft de klant de zekerheid van een goede dealerservice.
 • Klasse D: E-Comfort / E-Comfort L / E-Advance / E-Advance L / E-Runner / E-Runner L / E-Tour / E-Tour L / E-Light / E-Light L / E-Limited XTE / E-Limited XTE L / E-Special / E-Special L

LinBike/Lintech

Lintech importeert een gemaksfiets met een lage instap. Het assortiment bevat tevens elektrische driewielfietsen en elektrische tandems.
 • Klasse A: Basis Driewielfiets
 • Klasse C: Classic E / Comfort E / Tandem Basic

Merida

De Merida e-bikes zijn zowel geschikt voor ritten in de stad als voor uitgestrekte wegen in de polder. Ze hebben een onmiskenbaar uiterlijk en een betrouwbare aandrijving. Het zwaartepunt ligt ver naar beneden waardoor ze een goede wendbaarheid hebben. Tevens zorgt de motor voor een gelijkmatige en krachtige ondersteuning.
 • Klasse C: E-spresso 8 / E-spresso 10 / E-spresso City 7 EQ
 • Klasse D: E-spresso 8 EQ / E-spresso 10 EQ / E-spresso City 8 EQ / E-spresso City 10 EQ

Montego

Montego wil elektrische fietsen leveren van goede kwaliteit tegen een scherpe prijs met optimale eigenschappen. Er worden steeds wisselende modellen op de markt gebracht in kleuren en met prints die passen bij de trends.
 • Klasse B: Flirt / U-Turn / Elegant

Multicycle

Multicycle weet dat aan een e-bike die gebruikt wordt voor verkeer van woning naar werk andere eisen gesteld worden dan aan een fiets voor veel lange afstanden en houdt daar met de bouw en design rekening mee. Een elektrische fiets moet voor hen fantastisch fietsen en moet tevens veilig en comfortabel zijn. Bij veel modellen kunnen persoonlijke eisen worden verwezenlijkt waarbij de dealer kan helpen in bijvoorbeeld het vaststellen van de juiste maat.
 • Klasse C: Presence E
 • Klasse D: Go E / Image E / Elegance E / Mature E / Expressive E / Synergy CSE / Synergy CUE / Synergy CCE

Pointer

Pointer garandeert een hoogwaardig eindproduct nadat de elektrische fietsen meerdere kwaliteitscontroles hebben ondergaan. Pointer e-bikes hebben het uiterlijk van een gewone fiets en functioneren als de trapondersteuning niet wordt gebruikt ook als zodanig.
 • Klasse A: City / Edenta R3
 • Klasse B: E.forta N7.L / Eguna / E.forta Unica / E.forta Step In

QWIC

QWIC ontwikkelt elektrisch fietsen uit de overtuiging dat vervuiling en CO2 uitstoot sterk gereduceerd kunnen worden. Naast duurzaamheid vindt QWIC ook belangrijk dat de fiets leuk moet zijn om te hebben en om te rijden.
 • Klasse A: Base / City / Easy / Tour / Smart-E4 Tour
 • Klasse B: Smart-E4 Urban / Trend / Urban

RAP

RAP levert klassenfietsen voor een scherpe prijs omdat rechtstreeks geleverd kan worden. De fietsen bieden een gelijkmatige, krachtige en stille ondersteuning. RAP biedt op verschillende plaatsen in Nederland de mogelijkheid om proef te rijden.
 • Klasse A: Tour 7 / Tour 7 Deluxe

SACHS/Saxonette

SACHS is een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar fietsen en snorfietsen bouwt. Naast gewone elektrische fietsen kan SACHS een unieke elektrische fiets leveren die zelfstandig kan rijden en waarbij meegetrapt kan worden met trapondersteuning of waar gewoon op gefietst kan worden.
 • Klasse A: Comfort Light
 • Klasse B: Elo-Bike 4 / Comfort / Touring / Comfort S
 • Klasse C: Beast / Elo-Bike de luxe / Electra de luxe

SilentForce

SilentForce streeft er naar de fietsen comfortabeler, lichter en nog schoner te laten zijn. Zij willen de elektrische fiets vooral promoten om een bijdrage te leveren aan een schoner en beter milieu.
 • Klasse A: 0100 / 0101 / 0102 / 0103

Sparta

Sparta gaat er trots op dat het als eerste fabrikant een elektrische fiets op de markt bracht. De e-fietsen van Sparta hebben de beschikking over het zogenaamde ION dat uitgelezen kan worden en waar software aan kan worden toegevoegd. Het tweede systeem van Sparta is E-motion dat vooral aantrekkelijk is door de gunstige verhouding tussen de prijs en de prestaties.
 • Klasse A: Pick Up Electric / Granny Electric / Fold-E / Country Tour Electric
 • Klasse B: E-Motion C2 / E-Motion CS2 / E-Motion C3
 • Klasse C: ION GL / ION Entree / ION DT / ION RX / ION RXS / ION DTS / ION DT zwart / ION RXS+ / ION RXS light
 • Klasse D: ION GL+ / ION RX+ / ION RX+ Blackline / ION GLS+ / E-Kargo

Twade

Het in Twente gehuisveste Twade ondersteunt verkooppunten met informatie en trainingen voor een goede serviceverlening. Twade e-fietsen zijn sportief en tevens voorzien van alle gemakken. Twade streeft naar vloeiend natuurlijk fietsen en naar comfort, kwaliteit en duurzaamheid en is zeer trots op de eervolle vermelding in de Red Dot DesignAward 2010 wat een beloning was voor de elektrische fiets wat het uiterlijk en het gedrag betreft.
 • Klasse D: T-1001 / T-2001

Union

Union is een Hollands fietsenmerk dat al meer dan 100 jaar bestaat. De designers van de elektrische fietsen van Union besteden zeer veel aandacht aan het uiterlijk. De onderdelen worden kritisch geselecteerd om topkwaliteit te kunnen garanderen.
 • Klasse A: Fado
 • Klasse B: Dynamic / Electrobeat wit / Electrobeat brushed / Nyala / Elegance / Oribi / Pride / Switch
 • Klasse C: Eagle / Royal

Lees verder

© 2012 - 2024 Rickandie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beste elektrische fiets, elektrische fiets kopenDe beste elektrische fiets die je kunt kopen is de fiets die voldoet aan jouw wensen. Ga altijd eerst naar de winkel om…
Advies bij aanschaf elektrische fietsAdvies bij aanschaf elektrische fietsHedendaags is er een grote toename in de verkoop van elektrische fietsen. Maar waar moet je nou precies op letten bij de…
Elektrische fietsenWas het fietsen maar wat makkelijker, sneller en minder vermoeiend. Dit denken/dachten veel mensen. Daar is nu de oploss…
De elektrische fiets: Fiets van de toekomst?Je ziet ze steeds vaker voorbij rijden: Elektrische fietsen. De BOVAG meldde in 2013 al dat de verkoopaantallen van de e…

Loopfiets, peuters vinden het geweldigVroeger zaten peuters en kleuters voornamelijk op op fietsjes met zijwieltjes of een driewieler. Tegenwoordig zie je ste…
Oplaadkosten van de fietsaccuDe energie van het motortje van de elektrische fiets, ook e-bike genoemd, wordt geleverd door een accu. Het opladen van…
Bronnen en referenties
 • Elektrischefietsen.com
Rickandie (1.164 artikelen)
Laatste update: 15-04-2016
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Fietsen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.