Een goedkope fiets: Waar vind ik die?

Je hebt een heerlijk gezellige avond gehad met een paar vrienden, wat gegeten, wat gedronken en gelachen. 's Avonds wil je met een tevreden gevoel richting huis gaan, om erachter te komen... Fiets gestolen! Nondeju! Heel vervelend, maar wat doe je eraan? De dief is hem toch al gevlogen, die is niet meer te achterhalen. En diefstal is verder ook een zaak voor de politie. Jij daarentegen wilt natuurlijk gewoon snel weer een andere fiets. Want waar ben je zonder je trouwe bolide? Net zoals die keer dat je hem per ongeluk in de prak had gereden, zat je met de vraag: Waar vind ik zo snel een goede vervanging?

Is jouw fiets ook wel eens gestolen of kapotgegaan?

Je hebt geen fiets meer, maar ook weinig geld? En je hebt geen zin om stad en land af te zoeken naar een nieuw exemplaar? Vind goedkope fietsen in een handomdraai! Wat we bedoelen met een goedkope fiets: Een fiets rond de 150 euro. Dat is een zeer scherpe prijsklasse, die je niet 1-2-3 zal kunnen vinden. Onderstaand een overzicht van het totaalaanbod.

Kies je link en fiets em erin!


Aanbiedingen van websites

Teveel fietsaanbieders adverteren wel met dat ze de goedkoopste zijn, maar de prijzen vallen dan bij nader inzien toch behoorlijk tegen. Fietsen die beginnen vanaf 300 euro vinden wij gewoonweg niet goedkoop genoeg. Er zijn echter een paar sites die ook fietsen aanbieden tegen een prijs die aan onze eis voldoen. Dat zijn:

 • Correct - http://www.correct.nl/artikel.php?ARTNR=502965&ref=googleps
 • Fietskopen.eu outlet store - http://www.fietskopen.eu/c-1814398/outlet-store/
 • Fietsenwinkel.nl - uitverkoop - www.fietsenwinkel.nl/aanbiedingen/fietsen/
 • Fietsmobiel.nl - gebruikte fietsen - www.fietsmobiel.nl/gebruikte_fietsen.lasso
 • Matrabike - uitverkoophoek - http://www.matrabike.nl/Fietsen/Uitverkoop-hoek.aspx
 • Repair Factory - speciale aanbieding - http://www.goedkopetweedehandsfietsen.nl/index.php/speciale-aanbieding
 • V&D - http://www.vd.nl/sport-en-vrije-tijd/fietsen/fietsen.html?fhsb=price_var

Wij hebben er werk van gemaakt om de sites te vinden met de beste aanbiedingen. Heb je een pagina gevonden die hier niet bijstaat: voeg deze dan toe in een reactie op dit artikel. Dan kunnen wij onze lijst ermee aanvullen.

Goedkope sites

Gelukkig zijn er ook sites die in hun hele assortiment goedkoop zijn in het aanbod van fietsen. Je hoeft hier dus niet op zoek naar een speciale aanbiedingspagina. Ga eens op bezoek bij:
 • eBay.nl
 • Fietsonline.com
 • Hoopfietsen.nl
 • Koopknaller.nl
 • Marktplaats.nl
 • Opdiefiets.nl

Vergelijkingssites

Verder zijn er nog sites die je in staat stellen om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, zodat je snel een fiets met de beste prijs kunt achterhalen. Dit zijn de aanraders:
 • Beslist.nl
 • Kieskeurig.nl
 • Prijsvergelijk.nl
 • Vergelijk.nl

Een ander idee: Nationalefietsplan.nl. Niet zo goedkoop als gewenst, maar wel een handige manier om een nieuwe fiets met een flinke korting te kopen.

Locaties

Ook op plekken in je woonplaats zijn er tal van locaties waar je een nieuwe fiets kunt vinden. Hier worden fietsen aangeboden die vaak onder de 150 euro liggen. Ga eens naar:
 • Informatieborden supermarkten
 • NS stations met fietsenstalling
 • Magazijnverkopen
 • Politieveilingen

Tip: Het maakt niet zoveel uit of je een nieuwe fiets of een tweedehandse koopt, voor allebei valt wat te zeggen. Wat wel belangrijk is bij de aanschaf van een fiets, is dat deze van een goed merk is. Dan weet je tenminste zeker dat je iets degelijks in handen hebt. Een overzicht van de beste merken is te vinden op Fietsen Blog.

Toegift

De goedkoopste manier -goedkoper dan het kopen van een goedkope fiets- is een inkopper maar wel het vermelden waard: Laat je fiets altijd veilig-op-slot achter! Je kunt je stalen ros elke keer wel met 50 kettingen behangen, maar om tijd te besparen is er een basismethode die zeer goed werkt: Gebruik een gewoon ringslot én een kettingslot, zodat je je fiets aan het frame of aan het wiel ergens aan vast kan maken. Als een dief dan nog een oogje heeft op jouw vehikel, dan zal hij op zn minst een slijptol moeten meenemen.

Veel rijplezier!
© 2013 - 2024 Delachendeaap, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Fiets gestolen, wat nu?Fiets gestolen, wat nu?Jaarlijks worden er veel fietsen, snorfietsen en bromfietsen gestolen. Veel van de fietsen, bromfietsen en andere rijwie…
Gestolen fiets kopen: Boete, Strafblad, VOGGestolen fiets kopen: Boete, Strafblad, VOGWat zijn nu eigenlijk precies de juridische gevolgen voor het kopen van een gestolen fiets van een zwerver of junk? Alle…
OV-fiets huren: kosten & tarievenTreinreizigers kunnen een OV-fiets huren op het station: een geelblauwe fiets om korte afstanden te overbruggen. De kost…
Beste elektrische fiets, elektrische fiets kopenDe beste elektrische fiets die je kunt kopen is de fiets die voldoet aan jouw wensen. Ga altijd eerst naar de winkel om…

De eerste black box voor fietsersDe eerste black box voor fietsersFietsen zit ons in het bloed. En we hebben als fietser allemaal wel eens benauwde ogenblikken doorgemaakt in het verkeer…
De tien beste e-bikes/elektrische fietsenAnno 2013 is een op de zes verkochte fiets een elektrische fiets. De fietshandel in Nederland verdient er al 40 procent…
Bronnen en referenties
 • Bestekopen.nl, www.bestekopen.nl/koopadvies/fietsen/10-fietsenwinkels, bezocht op 19-09-2013
 • Fietsenblog, www.fietsenblog.blogspot.nl/2011/03/nieuwe-fietsen-soms-goedkoper-dan.html, bezocht op 19-09-2013
 • Fietsersbond, http://www.fietsersbond.nl/de-feiten/fietsdiefstal/preventie/tips-hoe-je-een-fiets-goed-op-slot-kan-zetten, bezocht op 19-09-2013
 • Kassa Vara, http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vadetail/goede-2e-hands-of-goedkope-nieuw/, bezocht op 19/09/2013
 • Plazilla, http://plazilla.com/waar-goedkoop-een-nieuwe-of-tweedehands-fiets-kopen, bezocht op 19-09-2013
Delachendeaap (12 artikelen)
Gepubliceerd: 23-09-2013
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Fietsen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.