Zorgeloze tochten maken met de scootmobiel

Zorgeloze tochten maken met de scootmobiel Wanneer u van gezelligheid houdt en graag samen met anderen wat onderneemt, dan is het wellicht een leuk idee om u aan te sluiten bij een scootmobielclub of om deel te nemen aan scootmobieltochten die door het hele land worden gehouden. Ook besteden we hier aandacht aan pechhulp onderweg, want helaas kunt u ook met een scootmobiel pech krijgen.

Waar en hoe vind ik een scootmobielclub?

Over het hele land verspreid zijn er scootmobiel clubs te vinden. Zo zijn er:
 • Rijswijkse Scootmobielclub
 • Scootmobielrijders Heusden en Drunen
 • Scootmobiel Club Valkenswaard
 • Scootmobielclub Veenendaal
 • Race Mobiel Club Delft

Wanneer u bij u in de buurt op zoek bent naar een scootmobielclub, dan kunt u deze vinden via zoekmachines op internet zoals Google, door te zoeken op scootmobielclub en gewenste plaats of regio.

Scootmobieltochten

Er worden vooral in de lente en zomer veel tochten voor scootmobielers georganiseerd. Deze worden meestal aangekondigd in de huis-aan-huis bladen, maar zijn ook op internet te vinden door in een zoekmachine zoals Google te zoeken op scootmobieltocht plus gewenste plaats of regio.

Scootmobielroutes

Ook zijn er een aantal scootmobielroutes die erg plezierig zijn om alleen of met enkele anderen samen te rijden.

Pech onderweg en dan?

U gaat er niet vanuit dat het u zal overkomen: pech onderweg met uw scootmobiel. Maar helaas kan dit wel gebeuren. Wat is er dan prettiger op zo'n moment dan dat u snel beroep kunt doen op hulp, waardoor u en uw scootmobiel veilig thuis worden gebracht wanneer uw scootmobiel niet meer verder wil.

Hoe kunt u regelen dat u hulp bij pech onderweg krijgt?

Er zijn diverse organisaties die wanneer u zich aanmeldt of aansluit, hulp bij pech onderweg met de scootmobiel bieden.

 • De scootmobielhulpdienst biedt 7 dagen per week 24 uur per dag binnen een half uur hulp. U kunt kiezen tussen enkele abonnementen, eventueel in combinatie met een WA-verzekering. Ook kunt u bij deze organisatie terecht voor een cursus rijden met de scootmobiel.
 • Wegenwacht Scootmobiel Service. Als ANWB lid kunt u een abonnement afsluiten bij de Wegenwacht Scootmobiel Service. Men staat dan 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar, en dat voor 53 euro per jaar.
 • Scootmobiel Pech Hulp. Een laatste voorbeeld waar u terecht kunt voor hulp bij pech onderweg met de scootmobiel is Scootmobiel Pech Hulp. Zij bieden diverse pakketten aan met verschillende vormen van dienstverlemning, en eventueel gecombineerd met een WA-verzekering.

Tijdelijk een scootmobiel nodig bij pech of om eens mee te toeren?

Het kan gebeuren dat u slechts tijdelijk een scootmobiel nodig heeft of dat u voordat u besluit definitief een scootmobiel aan te schaffen, eerst een tijdje wilt proberen. Huren van een scootmobiel is dan een uitkomst.

Is het gemakkelijk om een scootmobiel te huren?

Het antwoord is ja. Er zijn vele bedrijven die scootmobiels in diverse modellen en uitvoeringen verhuren, voor kortere maar ook voor langere tijd. U kunt hiervoor onder meer terecht bij:
 • PractiComfort
 • Waaijenberg Mobiliteit
 • Scootmobielspecialist
 • Mobiel Garant
 • Scootmobielplezier

Hoeveel kost de huur van een scootmobiel?

Wat het kost om een scootmobiel te huren hangt van een aantal factoren af, zoals:
 • type scootmobiel
 • huurperiode
 • ophalen of laten bezorgen
 • service die inbegrepen is
© 2013 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Scootmobiel; veiligheid, verkeersregels en cursussenScootmobiel; veiligheid, verkeersregels en cursussenScootmobielen zijn gehandicaptenvoertuigen met een motor, net als elektrische rolstoelen en invalidenkarretjes. Er gelde…
Boeken over veilig rijden met de scootmobielBoeken over veilig rijden met de scootmobielMet een scootmobiel rijden is toch anders dan als fietser of automobilist aan het verkeer deelnemen. Misschien wilt u we…
Scootmobiel: drie, vier, of vijf wielen?Er zijn steeds meer mensen die van een scootmobiel afhankelijk zijn om zich binnen- en buitenshuis te kunnen verplaatsen…
Modellen en uitvoeringen van scootmobielsModellen en uitvoeringen van scootmobielsZoveel gebruikers, zoveel wensen, zoveel modellen en uitvoeringen scootmobiels. U kunt het bijna zo gek niet bedenken of…

Rijschool kiezen: waar kun je op letten?Rijschool kiezen: waar kun je op letten?Wanneer je je rijbewijs wilt halen is het erg belangrijk dat je hiervoor een goede rijschool kiest. De rijschool leert j…
Tips over het kiezen en kopen van een scootmobielTips over het kiezen en kopen van een scootmobielEen scootmobiel kopen doet u niet zomaar. Ten eerste is er normaliter een indicatie waarom u een scootmobiel nodig heeft…
Bronnen en referenties
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 15-12-2019
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.