Modellen en uitvoeringen van scootmobiels

Modellen en uitvoeringen van scootmobiels Zoveel gebruikers, zoveel wensen, zoveel modellen en uitvoeringen scootmobiels. U kunt het bijna zo gek niet bedenken of er is wel een passend model scootmobiel voor u. Er zijn diverse basismodellen en belangrijke eigenschappen qua uitvoering waarbij voor de ene gebruiker de stabiliteit van de scootmobiel het belangrijkste kan zijn en voor de ander het makkelijk mee kunnen nemen in de auto.

Opvouwbare scootmobiels

Een opvouwbare scootmobiel is vooral handig als u veel reist met auto, trein of vliegtuig. U kunt de scootmobiel gemakkelijk inklappen en uitklappen en meenemen, zodat u overal waar u komt uw scootmobiel bij de hand heeft om lekker op pad te gaan.
Ook kan een opvouwbare scootmobiel erg handig zijn wanneer u hem veel binnenshuis gebruikt; hij is namelijk wendbaarder.
Een derde reden kan zijn dat u echt weinig plaats heeft om uw scootmobiel in huis neer te zetten; een inklapbare scootmobiel neemt dan veel minder ruimte in. Overigens zijn de opvouwbare modellen meestal wel net wat minder comfortabel dan de vaste uitvoeringen.

Een vaste scootmobiel

Een vaste scootmobiel is ten opzichte van de opvouwbare variant wat stabieler en vaak ook comfortabeler. Denkt u hierbij aan een ergonomische stoel met een comfortabele vering. Ook het rijcomfort bij bijvoorbeeld minder gladde wegdekken, slechte weersomstandigheden en het op- en afrijden van trottoirs is bij een vaste scootmobiel beter.

Wanneer kiezen voor een vierwielige scootmobiel?

Wanneer u regelmatig langere afstanden en daardoor ook harder wilt rijden, dan is een stabiele uitvoering zeker gewenst. Dit is dan een belangrijke overweging om voor een vierwieler in plaats van een driewieler of opvouwbare scootmobiel te kiezen.

Verlichting, spiegels en richtingaanwijzers

Voor uw eigen gemak en veiligheid is het aan te raden om altijd voor een model te kiezen met verlichting, spiegels en richtingaanwijzers. Voor wat betreft de richtingaanwijzers is het van belang dat deze automatisch uitgaan. Uiteraard is het zo dat wanneer u alleen binnenshuis gebruik maakt van uw scootmobiel, dat deze zaken dan niet van belang zijn.

Voorwielaandrijving of achterwielaandrijving

Er zijn scootmobielen met voorwielaandrijving en met achterwielaandrijving. Over het algemeen hoeft u deze keuze niet actief te maken, want de meeste scootmobielen voor binnenshuis hebben een voorwielaandrijving en de modellen voor buitenshuis hebben meestal de krachtigere achterwielaandrijving.

Fabrikanten en merken

Scootmobielen zijn van vele fabrikanten en merken verkrijgbaar. U vindt in het volgende overzicht een aantal fabrikanten en merken scootmobiels die in Nederland veel verkocht en gekocht worden:
  • Handicare; voor onder meer de Trophy.
  • Pride; voor onder meer de Luna en de Victory.
  • Invacare; voor onder meer de Solar, de Meteor en de Comet.
  • Sunrise; voor onder meer de Sterling.
  • Mango; specialist op het gebied van elektrische vervoersmiddelen.
  • Revatak; voor onder meer de Solo 3 en 4, de Vivo en de Mezzo.
  • Van Os Medical; voor onder meer de Galaxy en de Navigator.
© 2013 - 2020 Annika_schrijft, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tips over het kiezen en kopen van een scootmobielTips over het kiezen en kopen van een scootmobielEen scootmobiel kopen doet u niet zomaar. Ten eerste is er normaliter een indicatie waarom u een scootmobiel nodig heeft…
Zorgeloze tochten maken met de scootmobielZorgeloze tochten maken met de scootmobielWanneer u van gezelligheid houdt en graag samen met anderen wat onderneemt, dan is het wellicht een leuk idee om u aan t…
Boeken over veilig rijden met de scootmobielBoeken over veilig rijden met de scootmobielMet een scootmobiel rijden is toch anders dan als fietser of automobilist aan het verkeer deelnemen. Misschien wilt u we…
Scootmobiel: drie, vier, of vijf wielen?Er zijn steeds meer mensen die van een scootmobiel afhankelijk zijn om zich binnen- en buitenshuis te kunnen verplaatsen…

Rijschool kiezen: waar kun je op letten?Rijschool kiezen: waar kun je op letten?Wanneer je je rijbewijs wilt halen is het erg belangrijk dat je hiervoor een goede rijschool kiest. Hier wordt je immers…
Scootmobiel; veiligheid, verkeersregels en cursussenScootmobiel; veiligheid, verkeersregels en cursussenScootmobielen zijn gehandicaptenvoertuigen met een motor, net als elektrische rolstoelen en invalidenkarretjes. Er gelde…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Modellen en uitvoeringen van scootmobiels"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Pieter, 07-06-2013 13:28 #1
Hoe maximaliseer ik de actieradius van mijn scootmobiel?

Infoteur: Annika_schrijft
Laatste update: 15-12-2019
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!