Pirelli autobanden

Pirelli autobanden Autobanden worden ontwikkeld en geproduceerd door verschillende merken zoals Goodyear, Bridgestone, Michelin en Dunlop. Een ander bekend merk is Pirelli, hetgeen staat voor een bandenfabriek die zich voornamelijk bezighoudt met het ontwerp, de productie, de ontwikkeling en de marketing van banden die bestemd zijn voor verschillende voertuigen. Zo produceert Pirelli banden voor personenwagens, lichte voertuigen en motoren, bussen, landbouwvoertuigen, vrachtwagens en machines voor grondverzet.

Soorten banden

Pirelli maakt verschillende autobanden, zoals winterbanden en all seasons banden en enkele voorbeelden zijn de volgende.

Pirelli W 190 Snowcontrol

Dit is een voorbeeld van een winterband van Pirelli. De band bevat het nieuwe Lamellensysteem voor een hoge ionsectie en het efficiënt remmen op besneeuwde en gladde wegen.

Pirelli P 2500 Euro

Dit is een voorbeeld van een all seasons band van Pirelli. Deze band is geschikt om in alle weersomstandigheden mee te rijden. Tevens heeft deze band een lager geluidsniveau vanwege een langere rolweerstand.

Pirelli P 6000

Dit is een voorbeeld van een zomerband van Pirelli. Deze autoband bevat het Pirelli Active Safety System. De band reageert op veranderingen in het wegdek.

Pirelli winterbanden

Zodra de buitentemperatuur beneden de 7 graden Celsius zakt, presteren winterbanden aanzienlijk beter dan zomerbanden. Je hebt er aanmerkelijk meer grip mee onder winterse omstandigheden en de populariteit van de winterband is in ons land dan ook stijgende. Eén van de fabrikanten die de banden levert is Pirelli. De meeste bandenfabrikanten hebben één of meerdere typen winterbanden in hun assortiment, zo ook de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli. De naamsbekendheid van het bedrijf is groot, en dat is niet alleen het gevolg van het assortiment banden. Pirelli geeft namelijk al 40 jaar lang de Pirelli kalender uit, een kalender die inmiddels is uitgegroeid tot een cultus voorwerp onder de kenners van fotografie.

Modellen en soorten

Het assortiment winterbanden voor de auto dat Pirelli voert, is onder te verdelen in drie groepen:
  • Winterbanden voor personenwagen; deze groep bestaat uit de typen Winter Sottozero, Winter Snowsport, Snowcontrol en Winter Carving. Alle eigenschappen, en de beschikbare maten zijn te vinden op de website van Pirelli
  • Winterbanden voor de SUV; deze groep wagens vormt een aparte groep, aangezien het gewicht van dit soort wagens groter is dan die van de gemiddelde personenwagen. Voor de SUV heeft Pirelli daarom de Scorpion Ice&Snow winterband ontwikkeld, een band die rijcomfort combineert met een optimale veiligheid en grip
  • Winterbanden voor bestelwagens; deze laatste groep is ontwikkeld omdat de belading van bestelauto’s veel zwaarder is dan die van de normale personenwagens. De optimale rijeigenschappen onder winterse omstandigheden worden bij deze winterbanden gecombineerd met een superieure belastingscapaciteit. Deze groep bestaat uit twee typen: de Chrono Winter en de Citynet Winter Plus

Ook voor de laatste twee groepen Pirelli winterbanden geldt, dat alle specificaties ervan terug te vinden zijn op de Pirelli website. Hier vind je ook per band een compleet maatbereik.

Een compleet assortiment

Pirelli levert in alle snelheidsklassen de juiste winterbanden. Dit wil zeggen, dat Pirelli ook voor de klassen van 240 tot 270 km per uur, waarbij men kan denken aan merken als Ferrari, Lamborgini en Porsche, in de vorm van de al eerder genoemde Winter Sottozero de juiste winterband heeft. Daarnaast heeft het merk ook winterbanden voor 21 inch velgen en winterbanden voor een aantal zogenaamde runflat maten.

Pirelli verkoopadressen

Als je op zoek bent naar Pirelli autobanden, dan heb je keuze uit verschillende winkels en bedrijven waar je hiervoor terecht kunt.
  • Een voorbeeld is de autobandenmarkt. De autobandenmarkt is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verkopen van autobanden van diverse merken, waaronder ook het merk Pirelli. Zomerbanden, all seasons banden, winterbanden, lichte vrachtwagen banden; de autobandenmarkt heeft het allemaal. Ben je op zoek naar een speciaal type Pirelli autoband, dan kun je deze via de website van de autobandenmarkt invoeren. Binnen enkele seconden zie je op je beeldscherm of de autobandenmarkt deze autoband heeft of niet.
  • Een ander voorbeeld is de banden concurrent. De banden concurrent is een online webshop waar je autobanden kunt kopen van verschillende merken, zo ook van het merk Pirelli. Je kunt elk type band dat de banden concurrent aanbiedt van Pirelli, online bekijken en direct bestellen via de webshop. De autoband zal dan bij jou thuis worden afgeleverd.
  • Naast de autobandenmarkt en de banden concurrent zijn er nog veel meer aanbieders van Pirelli autobanden te vinden in Nederland. Deze kun je eenvoudig en overzichtelijk op internet bekijken.
© 2013 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nieuwe autobanden kopenNieuwe autobanden kopenIedere auto heeft vroeg of laat nieuwe banden nodig. Een autoband gaat een bepaald aantal kilometers mee, hetgeen afhank…
Goodyear autobandenGoodyear autobandenBanden zijn erg belangrijk voor een auto, daarom is het belangrijk om een goede set banden voor je auto te kopen. Zodra…
Winterbanden: Kosten kopen en huren van winterbandenWanneer de zomer voorbij is, wordt het tijd om na te denken over veilig rijden in koude en ijzel. Winterbanden zijn een…
Winterbanden: prijzen en de winterbandentestWinterbanden: prijzen en de winterbandentestWinterbanden: prijzen, kosten, bestellen, test, anwb, veiligheid. Winterbanden zijn bedoeld om tijdens winterse omstandi…

Vredestein autobandenVredestein autobandenVredestein is een zeer bijzonder bedrijf wat alle bedrijfsprocessen tot in de finesses beheerst. Er worden ook grote inv…
Autobanden van het merk ContinentalAutobanden van het merk ContinentalAutobanden zijn van verschillende merken te verkrijgen bij diverse autodealers en bandenzaken in Nederland. Continental…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: 3021883, Pixabay
  • www.autokompas.nl
  • www.nl.pirelli.com
  • www.autobandenmarkt.nl
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.