Autobanden van het merk Continental

Autobanden van het merk Continental Autobanden zijn van verschillende merken te verkrijgen bij diverse autodealers en bandenzaken in Nederland. Continental is een voorbeeld van zo’n bekend merk dat naast personenwagenbanden ook truck- en busbanden, fiets-, bromfiets-, scooter- en motorbanden produceert. Daarnaast maakt Continental ook diverse industriebanden, zoals luchtbanden, volrubberbanden, MPT banden, massieve bandages en Earth Mover banden.

Kenmerken van Continental autobanden

Autobanden van Continental hebben niet alleen snelheidsrecords op hun naam staan, maar zorgen verder nog voor:
  • Een uitstekende bestuurbaarheid.
  • Aquaplaning bescherming.
  • Het bionische contour zorgt voor kortere remafstanden.
  • De stabiliteit is goed. Dit is zeker belangrijk in bochten.
  • De grip is maximaal, zowel op droge als natte wegdekken.
Continental heeft voor ieder autotype een juiste band. Vaak wordt er gedacht dat een willekeurige autoband wel geschikt is, maar dat is niet zo. Voor ieder type auto is er een andere bandsoort nodig en van de autobanden van Continental is dan ook in een groot assortiment beschikbaar.

Soorten winterbanden

Zodra de winter eraan komt is het belangrijk een set goede winterbanden voor je auto te hebben. Zeker wanneer de temperatuur buiten zakt onder de zeven graden, is het verstandiger om met winterbanden rond te rijden. Winterbanden zorgen voor meer grip op de weg wanneer het glad op de weg is door bijvoorbeeld een hevige regenval of sneeuw. Een aantal winterbanden van Continental zijn de volgende types.

ContiWinterContact TS780

Dit type band is uiterst geschikt voor compacte tot middenklasse auto’s en leidt tot uitstekende stabiliteit in bochten, buitengewone bescherming tegen aquaplaning, gepatenteerd profielontwerp, laag rolgeluid en hoge prestaties bij sneeuw en ijzel.

ContiWinterContact TS 810 S

Dit is een goede sportband voor midden- en topklasse wagens. De belangrijkste eigenschappen van deze winterband zijn de uitstekende handling en remprestaties op droog wegdek, superieure rijeigenschappen in alle winterse omstandigheden en hoge weerstand tegen aquaplaning.

ContiWinterContact TS 790 S

Dit is een goede band voor snelle en krachtige auto’s. De belangrijkste eigenschappen zijn dat deze banden geschikt zijn voor snelheden tot 240 kilometer per uur, onovertroffen eigenschappen op droge weg hebben, hoge veiligheid tegen aquaplanning kennen en eersteklas wintereigenschappen op sneeuw en ijs hebben.

Het kopen van Continental autobanden

Wanneer je van plan bent om een goede set winterbanden van Continental aan te schaffen voor je auto, dan kun je dit doen bij een erkende Continental dealer bij jou in de buurt. Weet je niet zeker of er bij jou in de buurt een erkende Continental dealer is gevestigd, kijk dan even op de website van Continental autobanden. Hier kun je alle dealers in Nederland vinden en daarnaast zijn er overigens ook verschillende autogarages en andere autozaken waar winterbanden van dit merk verkocht worden.

Banden vervangen

Continental adviseert dat de banden op tijd vernieuwd moeten worden, dus voordat het officieel nodig is. Hiermee wordt bedoeld dat er bij de APK-keuring een minimaal bandenprofiel is vereist, maar dat het raadzaam is om de autobanden eerder te vervangen. Wanneer men, onder andere vanwege de prijs van autobanden, toch zo lang mogelijk de aanschaf van nieuwe banden wil uitstellen, dan is er een alternatieve oplossing. Men kan eerst de banden van de wielen die de auto aandrijven verwisselen en daarna de andere set banden; zo blijven de kosten verdeeld. Een advies is om nooit tweedehands banden te gebruiken. Zeker niet als je niet weet wat er allemaal al mee gedaan en gebeurd is. Koop nieuwe banden van een goed merk zoals Continental, want dan ben je zeker van een goede kwaliteitsband.
© 2013 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vredestein autobandenVredestein autobandenVredestein is een zeer bijzonder bedrijf wat alle bedrijfsprocessen tot in de finesses beheerst. Er worden ook grote inv…
Winterbanden: Kosten kopen en huren van winterbandenWanneer de zomer voorbij is, wordt het tijd om na te denken over veilig rijden in koude en ijzel. Winterbanden zijn een…
Nieuwe autobanden kopenNieuwe autobanden kopenIedere auto heeft vroeg of laat nieuwe banden nodig. Een autoband gaat een bepaald aantal kilometers mee, hetgeen afhank…
Autobanden tijdig vervangenAutobanden tijdig vervangenDe staat waarin autobanden verkeren, beïnvloedt voor een groot deel het rijgedrag van de auto en de veiligheid tijdens h…

Pirelli autobandenPirelli autobandenAutobanden worden ontwikkeld en geproduceerd door verschillende merken zoals Goodyear, Bridgestone, Michelin en Dunlop.…
Maten van autobandenMaten van autobandenAlle autobanden zijn verschillend en het is van het grootste belang dat je voor jouw auto geschikte autobanden hebt. Zo…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: FireAngel, Pixabay
  • www.conti.nl/conti_pkw
  • www.stille-autobanden.com
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.