Vredestein autobanden

Vredestein autobanden Vredestein is een zeer bijzonder bedrijf wat alle bedrijfsprocessen tot in de finesses beheerst. Er worden ook grote investeringen gedaan om een ultramodern bedrijf te zijn en te blijven. Vredestein is dan ook trots op zijn topkwaliteit autobanden tegen een absoluut betaalbare prijs. Er wordt een breed scala aan banden geproduceerd en Vredestein is dan ook een toonaangevende naam in de autobandenwereld.

Geschiedenis van Vredestein

Sinds 1909 is Vredestein al bezig met de ontwikkeling van rubberproducten. Het Vredestein zoals wij dat kennen bestaat echter pas vanaf 1946, toen de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van autobanden centraal kwam te staan. De autobanden die in die tijd werden geproduceerd, waren geschikter voor de Amerikaanse wegen dan de wegen in Europa met hun slipgevaar. Er werd dan ook snel een nieuwe autoband ontwikkeld voor de Europese wegen. Deze autoband had een speciale wikkel en dat was een teken dat het om een kwaliteitsproduct ging. Zo werd langzaamaan de positie van Vredestein steeds sterker in de autobandenwereld.

Soorten banden

Welke eisen de gebruiker ook heeft, Vredestein heeft altijd een geschikte autoband in huis. Vredestein autobanden zijn dan ook onder te verdelen in de categorieën: all season, zomer, winter, SUV, bestelwagen, klassiek, spacemaster, landbouw, industrie, tweewielers of runflat. De prijzen van Vredestein autobanden liggen in de prijsrange waarbinnen in feite alle bekende merken autobanden zich bevinden. Daarnaast is het merk goed verkrijgbaar. Bij nagenoeg alle autogarages en bandenspecialisten bevinden de Vredestein autobanden zich standaard in het aanbod en kunnen anders altijd wel besteld worden.

Modellen winterbanden

Vredestein heeft meerdere typen winterbanden in het assortiment, zodat een passende keuze kan worden gemaakt voor elke personenauto. Winterbanden kunnen al n een betere controle bieden bij een temperatuur die onder de zeven graden zakt. De winterbanden van Vredestein doen echter meer en bieden bij een glad wegdek of een weg waar sneeuw op ligt, een betere grip. Bovendien wordt de remweg van een auto die voorzien is van winterbanden gedurende de late herfstperiode en winterperiode aanzienlijk verkort, en zorgen winterbanden dan ook voor meer veiligheid tijdens het autorijden. Het is dan ook zeker verstandig om tijdig maatregelen te nemen en de auto van winterbanden te voorzien, waarbij de voorkeur kan uitgaan naar Vredestein winterbanden. Vredestein heeft diverse modellen winterbanden, waarvan de eigenschappen van enkele modellen hier zullen worden besproken.

Vredestein Arctrac

De winterbanden van Vredestein van het model Arctrac, zijn uitermate geschikt om tijdens de meer extreme winterse weersomstandigheden te gebruiken in het geval van bijvoorbeeld sneeuw en ijs op de wegen. De groeven van het profiel zorgen voor een extra overdwarse grip en dat leidt tot een betere stabiliteit op besneeuwde wegen. Deze Vredestein winterbanden zijn voorzien van een optimale spijkerverdeling, wat zorgt voor meer grip op de weg. De bandcontour wordt aangepast per maat.

Model Snowtrac

Van de Snowtrac winterbanden van Vredestein is een serie op de markt gebracht in de modellen Snowtrac, Snowtrac 2 en Snowtrac 3.
  • Snowtrac: deze winterbanden leiden tot een betere grip op een nat wegdek, maar ook op besneeuwde en beijzelde wegen.
  • Snowtrac 2: deze winterbanden kunnen worden aangemerkt als universele winterbanden en zijn onder meer geschikt voor snellere auto’s met een snelheid tot 190 en 210 kilometer per uur.
  • Snowtrac 3: deze Vredestein winterbanden beschikken over een uitgekiend en specifiek profiel, uiteenlopende dwarsgroeven en een zogenaamde bolle footprint.

Winterbanden Wintrac Xtreme

De Wintrac Xtreme winterbanden zijn ook verkrijgbaar in het model Wintrac Xtreme 4. Beide modellen winterbanden zijn ontworpen in de Guigiaro stijl en beschikken over goede eigenschappen voor het rijden over asfaltwegen, maar ook over onverharde wegen.
© 2013 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winterbanden: Kosten kopen en huren van winterbandenWanneer de zomer voorbij is, wordt het tijd om na te denken over veilig rijden in koude en ijzel. Winterbanden zijn een…
Winterbanden: prijzen en de winterbandentestWinterbanden: prijzen en de winterbandentestWinterbanden: prijzen, kosten, bestellen, test, anwb, veiligheid. Winterbanden zijn bedoeld om tijdens winterse omstandi…
Nieuwe autobanden kopenNieuwe autobanden kopenIedere auto heeft vroeg of laat nieuwe banden nodig. Een autoband gaat een bepaald aantal kilometers mee, hetgeen afhank…
Autobanden van het merk ContinentalAutobanden van het merk ContinentalAutobanden zijn van verschillende merken te verkrijgen bij diverse autodealers en bandenzaken in Nederland. Continental…

Goodyear autobandenGoodyear autobandenBanden zijn erg belangrijk voor een auto, daarom is het belangrijk om een goede set banden voor je auto te kopen. Zodra…
Pirelli autobandenPirelli autobandenAutobanden worden ontwikkeld en geproduceerd door verschillende merken zoals Goodyear, Bridgestone, Michelin en Dunlop.…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Rkit, Pixabay
  • www.bandenwinkel.nl
  • www.mijnwinterband.nl
  • www.vredestein.nl
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.