Goodyear autobanden

Goodyear autobanden Banden zijn erg belangrijk voor een auto, daarom is het belangrijk om een goede set banden voor je auto te kopen. Zodra je autobanden gaat kopen heb je de keuze uit diverse merken en een bekend merk is Goodyear, een anno 2017 al meer dan 100 jaar gevestigd merk. Met het geld dat hij van zijn zwager leende kocht Frank Seiberling in 1898 zijn eerste fabriek. Dit werd ook wel gezien als het begin van Goodyear Tire.

Geschiedenis van Goodyear autobanden

Het stadje waarin deze fabriek lag was klein, onbekend en was alleen bereikbaar per spoor. Alle grondstoffen, rubber en katoen moesten dan ook over grote afstanden per trein vervoerd worden. Frank Seiberling noemde het stadje waar hij zijn eerste fabriek had gekocht, naar de moedige pionier Charles Goodyear. Goodyear begon met dertien arbeiders aan de productie van een reeks fiets- en rijtuigbanden. Hierna is de fabriek alleen maar succesvoller geworden en uitgegroeid tot s werelds grootste bandenfabriek. Goodyear heeft duizenden technische doorbraken, nieuwe uitvindingen, innovaties, baanbrekende verbeteringen en primeurs op zijn naam staan. Anno 2017 wordt Goodyear vertegenwoordigd op zes continenten met een omzet van maar liefst vijftien miljard dollar. Niet alleen maakt dit bedrijf banden van het merk Goodyear, ook maakt het bedrijf ook banden onder de bekende merknamen Dunlop, Fulda, Lee, Debica, Sava en Kelly.

Soorten banden

Goodyear heeft verschillende soorten autobanden gemaakt die in verschillende categorieën te verdelen zijn. Elke categorie bestaat weer uit verschillende types en modellen.

Winterbanden

Goodyear heeft een aantal winterbanden geproduceerd waaronder de Ultra Grip 6, de Ultra Grip 7 en de Ultra Grip 7+. Deze banden zijn speciaal gemaakt voor winterse weersomstandigheden en kunnen het beste gebruikt worden wanneer de temperatuur beneden zeven graden is. Deze banden zorgen voor een goede grip op besneeuwde en gladde wegen.

All Seasons banden

Daarnaast heeft Goodyear ook verschillende all seasons banden op de markt gebracht. Zoals de naam al aangeeft zijn dit autobanden die geschikt zijn in alle seizoenen. Enkele voorbeelden van Goodyear all seasons banden zijn de Eagle Vector EV-2, de Vector 4 Seasons en de Eagle Vector EV-2+.

Zomerbanden

Naast winterbanden en all seasons banden heeft Goodyear ook diverse zomerbanden ontwikkeld en geproduceerd. Enkele voorbeelden in deze categorie zijn de Eagle NCT 5, de HydraGrip, de Excellence en de Eagle F1 GS-D3.

Wanneer winterbanden gebruiken

Veilig rijden is een must. Onder alle omstandigheden en in alle weersomstandigheden moet je van je auto op aan kunnen en bovendien moet je voorbereid zijn op al deze weerstypen. Dit houdt ook in, dat het voor de winter raadzaam is om zogenaamde winterbanden te monteren. Tijdens het autorijden kan winters weer een ernstig gevaar vormen. Sneeuw, ijs en onzichtbare opgevroren plekken kunnen ervoor zorgen dat je auto de grip op de weg verliest, met alle eventuele ernstige gevolgen van dien. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, hebben diverse bandenfabrikanten waaronder Goodyear, een zogenaamde winterband ontwikkeld. Dit type band geeft je als bestuurder een goede voertuigcontrole tijdens elk type winters weer. In Nederland is het niet verplicht om winterbanden op je auto aan te brengen, maar raadzaam is het zeker. In een aantal ons omringende landen bestaat deze verplichting overigens wel.

Aanbod en modellen

Goodyear heeft een uitgebreid aanbod aan winterbanden.
  • Zo is er de UltraGrip 7+ welke zowel op een nat als op een besneeuwd wegdek veel grip heeft en de UltraGrip performance voor de veeleisende bestuurders. Deze band combineert een uitstekende prestatie met grip bij de meest barre winterse omstandigheden.
  • Heb je een snelle auto en rijd je voornamelijk op de snelwegen, dan is de Goodyear Eagle UltraGrip GW-3 winterband de beste optie. Deze winterband is speciaal ontworpen voor snelle autos, en heeft sterk verbeterde prestaties op zowel een nat als droog wegdek.
  • De Eagle UltraGrip is ook verkrijgbaar voor je SUV en 4x4 auto. Deze band garandeert bij dit soort zwaardere autos toch een optimale tractie en grip op zowel droge, natte als besneeuwde wegen.
  • Wil je een off-road winterband voor dit type auto, dan heeft Goodyear de Wrangler UltraGrip winterband voor u.
  • Tot slot heeft Goodyear ook een goede winterband indien je regelmatig zwaardere ladingen vervoert: de Goodyear Cargo UltraGrip 2. Deze winterband is speciaal ontworpen om een stabiel rijgedrag te geven bij zwaardere beladingen. Dit type is ook verkrijgbaar als de G124, welke een volledig stalen karkas heeft, en eventueel voorzien kan worden van spikes.

Goodyear verkoopadressen

Omdat Goodyear een bekend merk is en vertegenwoordigd wordt in zes verschillende continenten is het niet zo moeilijk om een winkel of autozaak te vinden waar autobanden van dit merk verkocht worden. In Nederland zijn verschillende verkooppunten te vinden van dit merk. Een voorbeeld van een verkooppunt in Nederland is Kwik Fit. Kwik Fit is een verkoper van verschillende merken en soorten autobanden. Niet alleen verkoopt dit bedrijf autobanden van Goodyear, ook autobanden van Pirelli, Bridgestone, Michelin en nog veel meer merken autobanden worden bij Kwik Fit verkocht. Naast de verschillende verkooppunten in Nederland, zijn er ook verschillende webwinkels te vinden waar Goodyear autobanden verkocht worden. Een voorbeeld van een webwinkel is de bandenwinkel, waar je online het assortiment van verschillende merken autobanden kunt bekijken en direct online kunt bestellen.

Lees verder

© 2013 - 2020 Annika_schrijft, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Winterbanden: Kosten kopen en huren van winterbandenWanneer de zomer voorbij is, wordt het tijd om na te denken over veilig rijden in koude en ijzel. Winterbanden zijn een…
Pirelli autobandenPirelli autobandenAutobanden worden ontwikkeld en geproduceerd door verschillende merken zoals Goodyear, Bridgestone, Michelin en Dunlop.…
Nieuwe autobanden kopenNieuwe autobanden kopenIedere auto heeft vroeg of laat nieuwe banden nodig. Een autoband gaat een bepaald aantal kilometers mee, hetgeen afhank…
Dunlop autobandenDunlop autobandenDunlop autobanden zijn populair en heel wat autos zijn dus ook voorzien van autobanden van Dunlop. Dunlop is één van de…
Vredestein autobandenVredestein autobandenVredestein is een zeer bijzonder bedrijf wat alle bedrijfsprocessen tot in de finesses beheerst. Er worden ook grote inv…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Unsplash, Pixabay
  • Eu.goodyear.com
  • www.debandenmarkt.nl
  • www.bandenwinkel.nl

Reageer op het artikel "Goodyear autobanden"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annika_schrijft
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Special: Autobanden
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!