Dunlop autobanden

Dunlop autobanden Dunlop autobanden zijn populair en heel wat auto’s zijn dus ook voorzien van autobanden van Dunlop. Dunlop is één van de grootste en meest bekende bandenfabrieken ter wereld en produceert en levert niet alleen banden voor auto’s, maar ook voor motoren en bedrijfsvoertuigen. Dunlop heeft een jarenlange ervaring in de auto- en motorsport en heeft een lange lijst indrukwekkende successen, die terug te vinden zijn in de geavanceerde technologie van banden voor dagelijks gebruik.

Assortiment Dunlop autobanden

De banden die Dunlop produceert zijn iedere keer weer vervaardigd op basis van de nieuwste technologie en er zijn banden voor iedere rijstijl en automobilist te vinden. Er zijn heel wat automerken die hun auto’s standaard van autobanden van Dunlop voorzien, zoals Alfa Romeo, Audi, Mercedes-Benz, BMW, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Toyota en Volkswagen. Voor bedrijfswagens heeft Dunlop meer dan honderdendertig verschillende soorten banden in productie. Dunlop heeft een eigen website waar je meer informatie kan vinden over het bedrijf zelf, aan welke automerken zij hun banden leveren en welk soort banden Dunlop produceert.

Soorten banden

Voor de normale auto heeft Dunlop drie categorieën aan autobanden geproduceerd, namelijk de Ultra High Performance autobanden, de High Performance autobanden en de Standaard autobanden. Iedere categorie is bestemd voor bepaalde auto’s en kent allerlei soorten autobanden.
  • Ultra High Performance; deze autobanden zijn een goede keus voor een goede wegligging en uitstekende prestaties. Een voorbeeld van een bandsoort in deze categorie is de SP Sport Maxx TT. Deze autoband is speciaal ontwikkeld voor zeer hoge prestaties.
  • High Performance; de high performance banden hebben een superieure grip en wegligging, zonder dat daarbij het comfort verloren gaat. Een voorbeeld van een autoband in deze categorie is de SP Sport 01. Dit is een asymmetrische high performance band die geschikt is voor alle omstandigheden. Het asymmetrische profiel van de band zorgt voor een optimale balans tijdens het rijden onder alle omstandigheden.
  • Standaard; de standaard banden van Dunlop zijn ontwikkeld voor de dagelijkse ritten. Een voorbeeld van een autoband in deze categorie is SP 4All Seasons. Voor bestuurders die niet zo op winterbanden zijn aangewezen, maar wel in ieder seizoen en in alle weersomstandigheden verzekerd willen zijn van veiligheid en comfort, is deze autoband een hele goede keuze.

Meer voorbeelden van autobanden van Dunlop kun je op verschillende websites op internet vinden en natuurlijk op de website van Dunlop zelf.

Aanbod winterbanden

Zodra de winter in aantocht is, is het verstandig om op tijd winterbanden onder de auto te zetten. Ben je op zoek naar winterbanden, dan kun je kiezen voor winterbanden van Dunlop. Dunlop is naast een aantal andere bekende merken één van de grootste autobandenfabrikanten in de hele wereld. Dunlop produceert niet alleen autobanden voor gewone personenauto’s, maar ook voor bedrijfsvoertuigen en motoren. Dunlop heeft veel ervaring met het produceren van autobanden in de auto- en motorsport. De grote successen die Dunlop in de auto- en motorsport heeft geboekt, hebben geleid tot het toepassen van een geavanceerde technologie voor banden voor dagelijks gebruik. Het maakt niet uit welk soort banden je nodig hebt, alle banden van Dunlop worden geproduceerd op basis van de allernieuwste techniek. Het belangrijkste doel van Dunlop is de klant een maximaal rijplezier te bezorgen en dit is tot nu toe altijd gelukt. Veel bekende automerken zetten standaard Dunlop banden onder hun auto’s. Enkele voorbeelden van deze automerken zijn BMW, Audi, Aston Martin, Alfa Romeo, Honda, Jaguar, AMG, Mercedes-Benz en Porsche. In totaal heeft Dunlop zo’n 130 verschillende soorten banden op de markt gebracht, waaronder ook winterbanden.

Modellen van Dunlop

Wanneer je goede winterbanden nodig hebt ben je bij Dunlop aan het goede adres. Als het kouder is dan zeven graden zijn de winterbanden van Dunlop gewoon een stuk veiliger op de weg, waardoor de kans op een ongeluk of slipgevaar aanzienlijk verminderd wordt. Een aantal voorbeelden van Dunlop winterbanden zijn:
  • SP Winter Response; dit is een zeer robuuste winterband van Dunlop voor in zware winters. De belangrijkste eigenschappen van deze winterband zijn de uitmuntende tractie- en remeigenschappen, een sterke grip op sneeuw, een goede stabiliteit bij een hogere snelheid, gelijkmatige en geringe slijtage en de banden hebben een hoog niveau qua handling, comfort en aquaplaning.
  • SP Winter Sport 3D; deze winterband van Dunlop staat ook bekend als de referentie winterband. De belangrijkste eigenschappen van deze winterband zijn de vernieuwde rubbersamenstelling voor nog betere prestaties op droog wegdek, optimale stuurvastheid en stabiliteit, goede prestaties onder alle omstandigheden en een goede stabiliteit bij hogere snelheden.
  • Grandtrek WT M2; dit is de Dunlop 4 x 4 winterkampioen. De belangrijkste eigenschappen van de Grandtrek WT M2 zijn optimaal wegcontact door een uitgekiende rubbersamenstelling, uitstekende winterprestaties voor 4 x 4 en SUV’s en een richtgebonden profiel voor meer grip en stabiliteit.

Op de website van Dunlop zijn meerdere winterbanden te vinden met een afbeelding en bijbehorende eigenschappen.

Winteractie voordeel

In de winter heeft Dunlop vaak een speciale en leuke winteractie. Acties van voorbije winters zijn bijvoorbeeld dat wanneer je vier winterbanden aanschaft, je een Dunlop multitool cadeau krijgt. Wil je graag gebruik maken van een actie met winterbanden? Zoek dan een dealer bij jou in de buurt.

Verkoopadressen

Ben je zelf ook op zoek naar autobanden van Dunlop, dan zijn er genoeg plaatsen waar deze autobanden verkocht worden. Wil je weten of er bij jou in de buurt ook een dealer zit, dan kun je op de website van Dunlop met de dealer locator op zoek gaan naar een dealer bij jou in de buurt.
© 2013 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winterbanden: Kosten kopen en huren van winterbandenWanneer de zomer voorbij is, wordt het tijd om na te denken over veilig rijden in koude en ijzel. Winterbanden zijn een…
Nieuwe autobanden kopenNieuwe autobanden kopenIedere auto heeft vroeg of laat nieuwe banden nodig. Een autoband gaat een bepaald aantal kilometers mee, hetgeen afhank…
Vredestein autobandenVredestein autobandenVredestein is een zeer bijzonder bedrijf wat alle bedrijfsprocessen tot in de finesses beheerst. Er worden ook grote inv…
Autobanden van het merk ContinentalAutobanden van het merk ContinentalAutobanden zijn van verschillende merken te verkrijgen bij diverse autodealers en bandenzaken in Nederland. Continental…
Goodyear autobandenGoodyear autobandenBanden zijn erg belangrijk voor een auto, daarom is het belangrijk om een goede set banden voor je auto te kopen. Zodra…
Bronnen en referenties
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.