NS Dagkaart, waar het goedkoopst?

NS Dagkaart, waar het goedkoopst? De goedkoopste NS Dagkaarten op een rijtje. Reizen met de trein is duur in Nederland, we zijn daarom steeds opzoek naar voordeel. De NS Dagkaart is een begeerd ticket. Jaarlijks wordt deze door bijvoorbeeld Kruidvat, Blokker en Albert Heijn met flinke korting aangeboden. Regelmatig ontstaat er dan een ware run op de kaartjes. De NS zelf biedt de dagkaarten regelmatig aan in combinatie met andere voordelen zoals een lunch of vervoersbewijzen voor andere vormen van openbaar vervoer. Maar waar kun je de NS Dagkaart nu het goedkoopst kopen?

Wat kun je doen met een NS Dagkaart?

De NS Dagkaart is sinds 2014 geen los kaartje meer maar een product dat je op de OV-chipkaart kunt laden. Je kunt er vervolgens de hele dag gratis mee reizen zo lang je maar blijft in- en uitchecken. Je kunt het gebruiken wanneer je op een dag meerdere treinen neemt, maar daarnaast kan het ook al voordelig zijn wanneer je gewoon één verre (retour)reis maakt van de ene naar de andere kant van het land. De normale prijzen van een dagkaart zijn:
  • Tweede klasse: 50,80 euro
  • Eerste klasse: 86,40 euro

Wanneer je de kaart aanschaft bij een NS-kaartautomaat, dan is deze geldig op de dag van aankoop. Het is niet mogelijk om de kaart aan te schaffen voor een dag in de toekomst. Wanneer je gebruik maakt van een actie en de kaart met korting bij een winkel koopt, dan ontvang je een code waarmee je het product online kunt vastleggen voor een dag naar keuze. Let er wel op dat deze acties allemaal een verloopdatum hebben. Na die datum is de kaart niet meer te gebruiken en kan geen restitutie meer worden gegeven. Ook is het mogelijk dat je een scan-ticket ontvangt, een 'papieren treinkaartje' met magneetstrip die je kunt gebruiken als OV-chipkaart. Hierop moet je dan met pen de datum van gebruik schrijven.

Waar is de NS Dagkaart het goedkoopst?

De goedkoopste NS Dagkaart werd in 2014 aangeboden door het Kruidvat. Hierbij moet wel gezegd worden dat dan meer restricties gelden voor het reizen. Zo kun je de kaarten van het Kruidvat bijvoorbeeld alleen in het weekend gebruiken. Wanneer je op zoek gaat naar een goedkope NS Dagkaart is het dan ook belangrijk om alle voorwaarden goed door te lezen. Waar de ene kaart de hele dag geldig is bij de NS en overige vervoerders, zijn andere kaarten alleen geldig in het weekend, in de daluren of in combinatie met een andere actie. Of je ook met andere vervoerders dan de NS kunt reizen verschilt per actie. De HEMA biedt kaarten waarop jonge kinderen gratis meereizen.

Je treft hier een overzicht van de goedkoopste kortingsacties voor NS Dagkaarten. De hier genoemde data hebben betrekking op 2014. Deze acties herhalen zich echter jaarlijks in het voorjaar en de zomer. Zodra de data voor 2015 bekend zijn zullen ze op deze pagina worden aangepast.

NS Dagkaart en OV Dagkaart bij Kruidvat

De bekendste NS Dagkaart kortingsactie van Nederland is wel de jaarlijkse actie van het Kruidvat. Voor slechts 13,99 euro kon je tussen 17 en 29 juni 2014 een dagkaart kopen die geldig is tot en met 6 oktober. De reis moet dan wel gemaakt worden in een weekend (zaterdag of zondag). Wil je ook met een andere vorm van openbaar vervoer reizen dan kun je ook kiezen voor de OV Dagkaart voor de prijs van 16,49 euro. Hoewel ze niet meer in de winkel te koop zijn worden ze nog wel volop online doorverkocht, bijvoorbeeld via Marktplaats.

NS Dagkaart bij Blokker

Blokker heeft elke zomer een actie voor een NS Dal Vrij Dagkaart het hoge korting. Deze is te koop tot en met 7 september 2014 voor slechts 14,95 euro en kan gebruikt worden tot en met 5 oktober 2014. Hiermee kun je niet gratis inchecken in de spitsuren tussen tussen 6.30 - 9.00 uur 's ochtends en tussen 16.00 - 18.30 uur in de namiddag en avond. In het voorjaar kostten de dagkaarten bij Blokker 15,50 euro.

NS Dagkaart bij Albert Heijn

Supermarkt Albert Heijn verkocht tot en met 27 juli 2014 de AH Dagkaart NS voor 17,00 euro. Deze kaartjes worden aangeboden als e-ticket. Ze gelden vanaf 09:00 's ochtends en zijn dan de hele dag te gebruiken, dus ook in de avondspits. De voor de 27 juli 2014 aangeschafte kaartjes zijn nog te gebruiken t/m 12 oktober 2014. Hoewel ze niet meer in de winkel te koop zijn worden ze nog wel volop online doorverkocht, bijvoorbeeld via Marktplaats. In het voorjaar had de Albert Heijn dezelfde actie voor dezelfde prijs.

NS Dagkaart bij DEEN

Supermarkt DEEN heeft een NS Dagkaartactie tussen 17 en 30 augustus 2014. Wie tussen deze data voor 18,00 euro een ticket koopt kan dit tot en met 1 november 2014 gebruiken. Met de kaart kun je één keer in- en uitchecken. Je moet de code die je in winkel krijgt online verzilveren. Het is de bedoeling dat je op de website aangeeft tussen welke twee stations je vervolgens wilt reizen. Met het ticket krijg je bovendien bij De Broodzaak een belegd broodje naar keuze.

NS Dagkaart bij HEMA

HEMA bood in de maand juni NS Dagkaarten aan voor 17,50 euro met een geldigheid tot en met 31 augustus 2014. Dit e-ticket kan op een doordeweekse dag na 09:00 's ochtends de hele dag gebruikt worden bij NS, Arriva, Breng, Connexxion, Syntus en Veolia. Reis je als volwassene met één of twee kinderen tot 12 jaar, dan reizen zij gratis mee. Hoewel ze niet meer in de winkel te koop zijn worden ze nog wel volop online doorverkocht, bijvoorbeeld via Marktplaats.

Pas op met doorverkoop-websites!

Diverse websites kopen grote partijen kaarten met korting op om deze vervolgens voor een wat hogere prijs weer door te verkopen aan mensen die net te laat waren of als de actie al voorbij is nog een manier zoeken om goedkoper met de trein te reizen. De NS adviseert om niet op deze manier tickets te kopen. Er is geen garantie dat de kaarten echt werken.

Wie via een website als Marktplaats een NS Dagkaart koopt kan het beste vragen om een aankoopbewijs om er zeker van te zijn dat het om een echter kaart gaat.

Lees verder

© 2014 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bijbaan als caissière bij Albert Heijn (AH)Bijbaan als caissière bij Albert Heijn (AH)Veel jongeren zoeken een bijbaan om extra geld te verdienen. Een populaire bijbaan is caissière bij Albert Heijn. Achter…
Fotoboeken vergelijkingFotoboeken vergelijkingWat zijn de belangrijkste verschillen tussen de meest gebruikte sites en bedrijven waar je een fotoboek kunt maken en/of…
Betaling salaris Albert Heijn en personeelskorting 2019-'21Betaling salaris Albert Heijn en personeelskorting 2019-'21Werken bij Albert Heijn is vaak werken tegen goede arbeidsvoorwaarden. Een goed salaris, personeelskorting en bonussen v…
Albert Heijn vacatures: werken bij AHAlbert Heijn vacatures: werken bij AHAlbert Heijn, ook wel bekend onder de afkorting AH, is de grootste supermarktketen van Nederland met bijna duizend winke…

Waarom leren Londense taxichauffeurs 25.000 straten?Waarom leren Londense taxichauffeurs 25.000 straten?Als je wel eens in Londen geweest bent, heb je ze niet kunnen missen; de typische (vaak zwarte) Londense cabs rijden ove…
De auto van de toekomst: zelfrijdend, comfortabel en veilig!De auto van de toekomst: zelfrijdend, comfortabel en veilig!Voor veel mensen zijn zelfrijdende auto's nog een soort Science-Fiction, maar in de praktijk wordt er al hard gewerkt aa…
Bronnen en referenties
  • Albert Heijn
  • Blokker
  • Kruidvat
  • Treinreiziger.nl
  • NS
Dessal (1.118 artikelen)
Gepubliceerd: 23-08-2014
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.