Bezoekersvergunning voor bewoners in Amsterdam Oost

Bezoekersvergunning voor bewoners in Amsterdam Oost Vrienden, familie en/of kennissen kunnen een stuk goedkoper parkeren in Amsterdam Oost. Sinds 1 januari 2014 kunnen bezoekers van bewoners in Amsterdam Oost door middel van een bezoekersvergunning maximaal 10 uur per maand parkeren met 50% korting. Hoe vraag je een bezoekersvergunning aan en hoe werkt een bezoekersvergunning?

Wat is een bezoekersvergunning?

In Amsterdam Oost kunnen bewoners per adres één bezoekersvergunning aanvragen. Met de bezoekersvergunning kunnen de bewoners van dit adres hun bezoek maximaal 10 uur per laten parkeren met 50% korting.

Cition in Amsterdam Oost

De uitvoering van de parkeerhandhaving wordt in Amsterdam Oost gedaan door Cition. Zij zijn verantwoordelijk voor alle delen in Amsterdam waar betaald parkeren is. Bij Cition moet ook de bezoekersvergunning worden aangevraagd.

Aanvragen bezoekersvergunning

De bezoekersvergunning moet aangevraagd worden door de bewoners zelf. Dit kan op www.cition.nl
Inloggen gebeurt door middel van je DigiD. Als je nog geen DigiD hebt dan moet deze eerst aangevraagd worden (www.DigiD.nl)
Na het inloggen kan de bezoekersvergunning door de bewoner(s) worden aangevraagd. Binnen 5 werkdagen krijg je per e-mail bericht of de bezoekersvergunning wordt toegekend. Als dit het geval is kan je meteen het saldo opwaarderen (via IDEAL of automatische incasso) en bezoek aanmelden.
Per adres kan één bezoekersvergunning worden aangevraagd.

Telefonisch of online

De bezoekersvergunning kan online of telefonisch gebruikt worden. Voor telefonisch gebruik moeten een aantal gegevens van tevoren worden ingevuld.

Hoe werkt de bezoekersvergunning als je de telefoon gebruikt?

Onder het tabblad gegevens (van www.cition.nl) moeten een aantal persoonlijke gegevens worden ingevuld. Om een parkeersessie te starten zijn het telefoonnummer en een pincode nodig. Bel 020-2150077 en voer de pincode in. (als je vanaf een andere telefoon belt dan die van het opgegeven telefoonnummer, dan wordt dit nummer ook gevraagd. Geef het kenteken van de desbetreffende bezoeker.
Na afloop van het bezoek meldt je op dezelfde wijze de auto af.

Hoe werkt de bezoekersvergunning online?

Voer het kenteken van de bezoeker in en klik op start nu. Meld na afloop van het bezoek het voertuig af.

Moet er gekozen worden tussen de bezoekersvergunning en de kraskaart?

Bewoners van 65 jaar en ouder en mindervaliden in Amsterdam Oost kunnen voor hun bezoek ook gebruik maken van de zogenaamde kraskaart. Bij de kraskaart kan bezoek maximaal 72 uur parkeren per kwartaal voor 50% van het normale tarief.
De bezoekersvergunning en de kraskaart kunnen niet op één naam, maar wel op één adres (de 65+ vraagt de bezoekersvergunning aan en de ander de kraskaart).

Proef

Het gaat om een proef die een jaar zal duren. Begin 2015 wordt gekeken of de bezoekersvergunning blijft bestaan.

Kosten parkeren in Amsterdam Oost

De tarieven lopen uiteen van E 2,40 tot E 4,00 per uur. Check op de website van Cition de actuele tarieven en tijden dat betaald dient te worden door het bezoek.

Lees verder

© 2014 - 2024 Informeren, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tarieven voor het parkerenTarieven voor het parkerenIn vrijwel alle winkelcentra moet u fors betalen om u auto te parkeren. In steden als Amsterdam en Utrecht kunnen de tar…
Amsterdam duurste stad om te parkerenAmsterdam duurste stad om te parkerenParkeren in het centrum van Amsterdam is een probleem. Lukt het u toch om een plaatsje te bemachtigen, dan moet u de hoo…
Parkeren in Amsterdam met gehandicaptenparkeerkaartParkeren in Amsterdam met gehandicaptenparkeerkaartParkeren in Amsterdam met een gehandicaptenparkeerkaart. In tegenstelling tot wat op verschillende sites te lezen is, is…
Gratis parkeren in en rondom AmsterdamHet is een bekend feit: anno 2020 is parkeren in Amsterdam een zeer dure aangelegenheid. De tarieven voor het parkeren i…

Auto van de zaak – de voordelen en de nadelenAuto van de zaak – de voordelen en de nadelenEen auto van de zaak heeft voordelen, maar zeker ook nadelen. Indien u een auto mag uitkiezen, doe het dan verstandig. S…
Reizen met de DLR in Londen - Complete gidsReizen met de DLR in Londen - Complete gidsNaast de metro (tube, underground) rijdt er in Oost-Londen, het Docklands-gebied, de Docklands Light Railway, de DLR. Di…
Bronnen en referenties
  • www.oost.amsterdam.nl
  • www.cition.nl
  • ‘Bezoekers parkeren voor halve prijs’(Oost.amsterdam jaargang 7 nummer 1 2014)
Informeren (88 artikelen)
Laatste update: 26-07-2015
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.