Amsterdam duurste stad om te parkeren

Amsterdam duurste stad om te parkeren Parkeren in het centrum van Amsterdam is een probleem. Lukt het u toch om een plaatsje te bemachtigen, dan moet u de hoofdprijs betalen. Uit onderzoek blijkt Amsterdam de duurste stad ter wereld te zijn om de auto te parkeren. Vastgoedbedrijf Colliers International heeft over de hele wereld parkeertarieven vergeleken in 140 verschillende steden. Amsterdam bleek de hoogste prijs te vragen voor het parkeren. In Amsterdam zijn zij op een prijs van €50 gekomen om de auto één dag te parkeren. De tweede duurste was Londen met een tarief van maar liefst €10 minder, €40 dus. Er zijn echter goedkopere mogelijkheden om in Amsterdam te parkeren. Voor het onderzoek zijn ze waarschijnlijk uitgegaan van het hoogste tarief die ze konden vinden. Automobilisten die in het centrum willen parkeren moeten grote bedragen per uur betalen, maar door iets meer moeite te doen is het mogelijk om veel geld te besparen.

Goedkoper parkeren

Er zijn voldoende goedkopere mogelijkheden om te parkeren in de grote steden, alleen de mensen die er niet dagelijks komen weten ze niet te vinden. De Amsterdammers gaan hun auto echt niet parkeren voor €50 per dag. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden om goedkoop of zelfs gratis de auto te parkeren. Dit geldt niet alleen voor Amsterdam, maar eigenlijk voor alle grotere steden met hoge parkeertarieven. Op het internet kwam ik de volgende mogelijkheden tegen in Amsterdam:

Parkeren in omliggende plaatsen en verder reizen met openbaar vervoer

In Diemen, en ook in andere omringende plaatsen, zijn nog gratis parkeermogelijkheden. Met de trein of de tram kunt u vervolgens comfortabel en goedkoop in het centrum komen. Dit bespaart u niet alleen geld, maar u hoeft ook niet in de drukte te zoeken naar een parkeerplaats.

Gratis parkeren in Amsterdam

Zelfs in Amsterdam kunt u nog gratis parkeren, namelijk op het Buikslotermeerplein. Vanaf hier kunt u weer verder met het openbaar vervoer.

Transferia

Een Transferia biedt de mogelijkheid om de auto achter te laten en over te stappen op hoogwaardig openbaar vervoer. Dit is een snelle manier om uw bestemming te bereiken, zonder gebruik te maken van de auto in het drukke gedeelte van de stad. Bijvoorbeeld bij het Transferium Arena kunt u de auto onder toezicht parkeren en verder reizen met het openbaar vervoer. De totale kosten hiervan bedragen €6 per dag. Bij Transferium Stadionplein heeft u zelfs de mogelijkheid om met de fiets te gaan in plaats van met openbaar vervoer. Ook hiervoor geldt het tarief van €6.

Parkeertarieven per 2012

Begin 2009 heeft GroenLinks Amsterdam aangegeven, dat ze de parkeertarieven per 2012 weer fors willen verhogen. Op deze manier willen ze proberen om auto’s zoveel mogelijk te weren uit de binnenstad. Per 2012 moet één uur parkeren in de binnenstad €10 gaan kosten.

Ook andere Europese steden stellen beleid op om auto’s zoveel mogelijk te weren uit de binnenstad. De auto’s zorgen voor een te grote overlast en vervuiling om het leefbaar te houden. Parkeren in het centrum in Londen kost ongeveer €5, maar er worden ook kosten gerekend om in de binnenstad te komen met de auto. Dit kost namelijk al bijna €10.
© 2009 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tarieven voor het parkerenTarieven voor het parkerenIn vrijwel alle winkelcentra moet u fors betalen om u auto te parkeren. In steden als Amsterdam en Utrecht kunnen de tar…
Bezoekersvergunning voor bewoners in Amsterdam OostBezoekersvergunning voor bewoners in Amsterdam OostVrienden, familie en/of kennissen kunnen een stuk goedkoper parkeren in Amsterdam Oost. Sinds 1 januari 2014 kunnen bezo…
Gratis parkeren in en rondom AmsterdamHet is een bekend feit: anno 2020 is parkeren in Amsterdam een zeer dure aangelegenheid. De tarieven voor het parkeren i…
Parkeren in Amsterdam met gehandicaptenparkeerkaartParkeren in Amsterdam met gehandicaptenparkeerkaartParkeren in Amsterdam met een gehandicaptenparkeerkaart. In tegenstelling tot wat op verschillende sites te lezen is, is…

Goedkoper autorijden is mogelijk!Goedkoper autorijden is mogelijk!Vandaag de dag is autorijden duur. Vooral de prijzen van benzine stijgen de pan uit. Toch is het ondanks die kosten moge…
Wat kost een rijbewijs?In Nederland is het gebruikelijk om als volwassene een rijbewijs te hebben. Mensen vanaf 18 jaar kunnen hun rijbewijs ga…
Bronnen en referenties
  • Parkerenindestad.nl
Juul (897 artikelen)
Gepubliceerd: 14-08-2009
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.