Volkswagen Polo BlueMotion

Volkswagen Polo BlueMotion Nog voordat de Volkswagen Polo BlueMotion nog maar in de verkoop was, waren de eerste vierduizend auto’s al verkocht. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat deze Volkswagen POlo BleuMotion diesel wegenbelastingvrij is, er vrijstelling is van BPM en de bijtelling maar 14 procent is bij mensen die een auto van de zaak rijden. De voordelen van de Polo BlueMotion op een rij.

De Volkswagen Polo BlueMotion – de CO2 uitstoot

De Volkswagen Polo BleuMotion heeft een CO2 uitstoot die ligt tussen de 87 en 89 gram per kilometer, afhankelijk van hoe de gekozen wagen eruit ziet. Dit betekent in de praktijk een gemiddeld brandstofverbruik van 1 op 30. Daarvoor moest de auto echter wel flink worden aangepast.

Waarom is de Volkswagen Polo BlueMotion zo zuinig?

 1. In het uiterlijk van de wagen moest flink wat gebeuren om de uitstoot van CO2 te verlagen. De aërodynamica is volledig aangepast om dit te bewerkstelligen. Opvallend aan de Volkswagen Polo BlueMotion is dat aspect is vooral de gesloten grille en de langs de achterruit doorgetrokken dakspoiler die de stroomlijn verbetert. Verder zijn opvallend:
 2. De lichtmetalen wielen zijn van een specifiek ontwerp en voorzien van banden met een lage rolweerstand. Dezen zorgen voor een lager verbruik van brandstof.
 3. Ook de schakelindicator draagt bij aan minder CO2 uitstoot. Dit apparaat op het dashboard helpt mee om minder brandstof te verbruiken. Bestuurders hoeven alleen maar de aanwijzingen te volgen en merken dan vervolgens dat ze minder vaak hoeven te tanken.
 4. De boordcomputer maakt de bestuurder attent op hoeveel diesel er wordt verbruikt en of het niet handiger is om langzamer of anders te gaan rijden. Laten uitrollen, bewuster gas geven en vooruit kijken op de weg zorgt voor een bewustere rijstijl.
 5. Ook de motor is natuurlijk aangepast. De driecilinder 1,2 liter commonrail dieselmotor met roetfilter zorgt voor comfort en besparing. (De Lupo 3 had de voorloper van deze motor, maar die liep niet lekker omdat de versnellingsbak een soort robotversie was).
 6. De Polo BlueMotion staat garant voor 75 paardenkracht (PK) en 180 Nm bij 2000 toeren per minuut. Al direct na het optrekken rijdt de wagen snel en krachtig weg. Met een maximum snelheid van 173 kilometer per uur en een acceleratie naar 100 in 13,9 tellen loopt de wagen prima.
 7. Daar komt nog bij dat het start-stopsysteem de motor bij stilstand laat afslaan.

Verbruik VW Polo BlueMotion valt toch wat tegen

Hoewel gemeld wordt dat er met al die prachtige snufjes 1 op 30 kan worden gehaald, blijkt dit in de praktijk toch wat tegen te vallen. Zeker als er afwisselend gereden wordt in files, stad en snelweg wordt dit niet gehaald. Realistischer is 1 op de 20 in dat geval.

Modellen van de Polo BlueMotion

De Polo BlueMotion is er in twee uitvoeringen:
 • Trendline
 • Comfortline

In hoogte verstelbare passagiersstoel Polo BlueMotion

Bij de comfortline wordt zelfs een in hoogte verstelbare passagiersstoel geleverd. Maar ook een achterbank die in delen neer te klappen is, afstandsbediening op de vergrendeling, airconditioning en elektrische buitenspiegels. (Meerprijs 1000 euro).

Andere wetenswaardigheden van de Polo BlueMotion

 1. De Polo BlueMotion is 3,97 meter lang
 2. De Polo is goed geproportioneerd
 3. De motorruimte is compact en daardoor blijft er binnen veel ruimte over. Daardoor kunnen er met gemak 4 mensen in de wagen plaatsnemen,
 4. Verder is er nog 270 liter aan bagageruimte over

Prijzen Polo BlueMotion

 • De Polo BlueMotion Trendline is er vanaf 16.290 euro
 • De Polo BlueMotion Comfortline is er vanaf 17.290 euro
© 2010 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Volkswagen als merk: geschiedenis, succes en modellenVolkswagen als merk: geschiedenis, succes en modellenHet Duitse automerk Volkswagen, vaak aangeduid met de afkorting VW, kent een rijke geschiedenis. Vanaf het begin van dez…
Volkswagen (VW): officiële dealers en garagesVolkswagen (VW): officiële dealers en garagesVolkswagen (VW) is één van de grootste automerken ter wereld met enkele zeer beroemde modellen. In Nederland zijn er bij…
Auto: De superzuinige autoAuto: De superzuinige autoEen superzuinige auto mag die naam dragen wanneer hij minder dan één op twintig rijdt. De afgelopen jaren is de vraag na…
Auto onder de loep: VolkswagenAuto onder de loep: VolkswagenVolkswagen wordt afgekort tot VW. De Volkswagen is het enige positieve dat Hitler voort heeft gebracht. Wie een VW wil a…

De historie van LexusDe historie van LexusHet Japanse Lexus is de luxedivisie van Toyota en is opgericht om wereldwijd luxe auto’s in de markt te zetten, iets dat…
De geschiedenis van AudiDe geschiedenis van AudiAudi is een Duitse autofabrikant opgericht in 1909 door August Horch. De naam komt van de achternaam van de oprichter wa…
Bronnen en referenties
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 18-11-2010
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.