Carglass, voor al uw ruitschades

Carglass, voor al uw ruitschades Een klein sterretje in de ruit lijkt niet erg, maar kan vervelende gevolgen hebben als het onderweg een grote scheur wordt. Carglass repareert dit soort schades of indien noodzakelijk, zorgt men voor een nieuwe ruit. Hieronder wat informatie over de reparatie van ruitschades en wat Carglass voor u kan doen.

Wat doet Carglass zoal

Carglass is een bedrijf dat met het hoofdkantoor in Eindhoven (Brabant) gevestigd is. Ze zijn gespecialiseerd in ruitreparaties met HPX2®-hars en ruitvervangingen en hebben Service Centers in geheel Nederland. Per jaar worden honderduizenden mensen geholpen die problemen hebben met ruitschades. Verder helpen ze u ook met uw ruitenwissers, als deze niet goed meer werken. Carglass plaatst de ruitenwissers vakkundig en gratis voor u. U betaalt dus alleen voor de ruitenwissers.

Waar kunt u voor reparatie terecht

Op de website kunt u uw postcode invoeren en de dichtstbijzijnde vestiging wordt getoond. Carglass heeft erg veel vestigingen in Nederland, zodat er bijna altijd wel een bij u in de buurt is. Ook kunt u er voor kiezen om de schade bij u thuis of op een andere plaats van uw keuze te laten repareren. U betaalt voor deze service een kleine vergoeding.

Welke ruitschade kan nog gerepareerd worden

Ruitschades kleiner dan een 2 euromunt worden nog gerepareerd. Daarboven zal de ruit vervangen moeten worden. Heeft u een nieuw sterretje in de ruit, dan wordt aangeraden om dit zo snel mogelijk af te plakken, om vervuiling van de ster tegen te gaan. Na een reparatie krijgt u (meestal) een doorzichtig stikkervel mee, om nieuwe ruitbeschadigingen af te plakken.

Hoe wordt een ruit gerepareerd

Een ster in de ruit wordt eerst goed schoongemaakt. Daarna wordt er rond de beschadiging vacuüm gezogen met de repairklok. Als dit gebeurd is, wordt de hars geïnjecteerd. Dan wordt er met een UV-lamp nog een drietal minuten op de hars geschenen totdat deze geheel uitgehard is. De restanten van de hars worden verwijderd en de ruit gepolijst, zodat deze weer helemaal glad is.

De zijruit of de achterruit vervangen

In tegenstelling tot een voorruit, kunnen zijruiten of de achterruit niet gerepareerd worden. Dit heeft te maken met het materiaal waarvan de ruiten gemaakt zijn. Voorruiten zijn van gelaagd glas en de zijruiten en de achterruit zijn van gehard glas gemaakt, wat meteen versplintert bij een ruitschade.
De ruiten worden door Carglass vervangen door originele ruiten, die bij uw merk en type auto horen. Mochten de ruiten bij Carglass niet meteen op voorraad zijn, bestaat de mogelijkheid om tijdelijk een ruit van plexiglas te monteren, zodat u toch normaal verder kunt rijden met uw auto.

Wat zijn de kosten

Wat uw ruitschade gaat kosten is niet op voorhand te zeggen. Dit is afhankelijk van welke ruit beschadigd is, de soort schade (sterretje of een barst) en de wijze waarop u verzekerd bent. Buiten een WA (wettelijke aansprakelijkheid)-verzekering, wordt de schade bijna altijd vergoed door uw autoverzekering. Echter bij sommige maatschappijen betaald u een eigen risico. Dit kunt u in uw polisvoorwaarden altijd vooraf even nakijken om verrassingen te voorkomen.

De financiële perikelen met uw verzekerings- of leasemaatschappij wordt door Carglass afgehandeld. Hier heeft u verder geen rompslomp mee. Neem uw autopapieren altijd mee bij een ruitreparatie.

U kunt nu ook online een afspraak bij Carglass maken voor het oplossen van uw autoruitschade bij een service center van Carglass. Ook bestaat hier de mogelijkheid om Mobiele Service Monteurs naar u toe te laten komen.

Snelle oplossing van uw ruitschades

Heeft u dus een ruitschade en wilt u snel weer met uw auto op pad kunnen, dan kunt u contact opnemen met Carglass per telefoon of on-line via de website.

Lees verder

© 2010 - 2024 Berrie_van_mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Autotaalglas, dé ruitschade specialistAutotaalglas, dé ruitschade specialistAutotaalglas biedt een uitstekende service, 24 uur per dag 7 dagen per week. Het is mogelijk om bij Autotaalglas vervang…
Bevroren autoruiten voorkomen en verhelpen: tipsBevroren autoruiten voorkomen en verhelpen: tipsWinter in het land staat voor automobilisten gelijk aan een minder fijne periode. Sneeuw, ijsplekken en gladde wegen zij…
Wat kun je doen tegen beslagen autoruiten?Wat kun je doen tegen beslagen autoruiten?Beslagen autoruiten… Niet alleen een vervelend, maar ook een gevaarlijk probleem. Je stapt in de auto, je start de motor…
Wat kun je doen met nagellak?Met nagellak kun je vanzelfsprekend je nagels lakken, maar wat kun je er nog meer mee doen? Hieronder een vijftal andere…

De historie van HyundaiDe historie van HyundaiHet Koreaanse Hyundai begon ooit met de bouw van Ford-modellen onder licentie. Na een wat aarzelende start met eigen mod…
Welke belastingen zitten er in benzine en diesel?De prijs van benzine en diesel zijn hoog door diverse belastingen die in de prijzen verwerkt zijn. U betaalt niet alleen…
Bronnen en referenties
  • Website carglass.nl
Berrie_van_mier (101 artikelen)
Laatste update: 01-03-2012
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.