Autotaalglas, dé ruitschade specialist

Autotaalglas, dé ruitschade specialist Autotaalglas biedt een uitstekende service, 24 uur per dag 7 dagen per week. Het is mogelijk om bij Autotaalglas vervangend vervoer te krijgen als de voorruit van je auto wordt gerepareerd. De werkwijze van het bedrijf kun je in dit artikel lezen. Er wordt altijd eerste gekeken of reparatie mogelijk is voordat een ruit wordt vervangen. Een auto met ruitschade kan toch door een APK keuring komen, mits de scheur aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Het ontstaan van Autotaalglas

In 1986 is Autotaalglas opgericht. De oprichter, Pieter van Spaendonck, begon ooit met een eenmanszaak, maar groeide uit tot een grote landelijke organisatie. In 2011 telt deze franchise organisatie 53 vestigingen door heel Nederland. Autotaalglas bedient de consumentenmarkt en werkt nauw samen met alle verzekerings- en leasemaatschappijen in Nederland.

Bij reparatie of vervanging van de autoruit biedt Autotaalglas vervangend vervoer indien nodig. Het wagenpark bestaat onder andere uit ruim 100 Mini’s die worden ingezet als vervangend vervoer bij autoruitschade om de klant mobiel te houden.

Autotaalglas, uitstekende service

De klantenservice van Autotaalglas is dag en nacht bereikbaar, op iedere dag van de week. Als je belt naar het gratis servicenummer dan wordt je doorverbonden naar de dichtstbijzijnde vestiging. Soms is dat een mobiel serviceteam als er niet direct een vestiging in de buurt aanwezig is. Autotaalglas zorgt voor en optimale dekking in heel Nederland. Op de website is een overzicht te vinden waar alle vestigingen zich bevinden. Je wordt overigens altijd zonder afspraak geholpen.

De service die Autotaalglas biedt is samen te vatten in het volgende rijtje:
  • 24 uur bereikbaar, 7 dagen per week
  • direct en vriendelijk geholpen
  • gratis haal- en brengservice
  • gratis mobiele dienst
  • gratis vervangend vervoer
  • levenslange garantie
  • rechtstreekse schadeafhandeling met uw maatschappij

De verzekeraar vergoedt vanaf de WA-beperkt casco verzekering altijd de gehele sterreparatie. Bij vervanging van een nieuwe voorruit wordt de maximale korting nagestreefd.

Hoe werkt Autotaalglas?

Als er een sterretje in de voorruit zit dan is dat lastig. Zeker als het sterretje in het gezichtsveld zit, dat kan zelfs gevaarlijk zijn. Bij grote temperatuurwisselingen kan het sterretje uitscheuren tot een flinke barst. Als je ruitschade hebt laat dit dan zo snel mogelijk vervangen. Dan blijven de kosten laag en voorkom je gevaarlijke situaties door slecht zicht en een verzwakte kooiconstructie van de auto.

Als je ruitschade hebt dan kun je gelijk bellen naar Autotaalglas met het gratis servicenummer (0800-0828). Plak gelijk een sticker op het sterretje zodat er geen vocht in kan komen. Als je de beschadiging zo schoon mogelijk houdt dan kan Autotaalglas de beschadiging vrijwel onzichtbaar repareren.

Ruitschade repareren

De eerste stap is dus het repareren van de voorruit. Als dat niet kan dan wordt de ruit vervangen. Als het sterretje niet groter is dan een 2 euro muntstuk dan kan de schade worden gerepareerd. Als de beschadiging groter is dan moet vrijwel altijd de voorruit worden vervangen. Autotaalglas gebruikt voor het repareren van de voorruit de speciaal ontwikkelde Duobond Fixer & Injector. Hiermee wordt de beschadiging goed schoon gemaakt waarna er met veel druk kunsthars in wordt gespoten. De ingespoten kunsthars wordt daarna behandeld met UV lichtstralen waardoor het hard wordt. Als laatste wordt de plek afgewerkt met een speciale polish om de ruit weer mooi glad te krijgen.

Ruitschade en APK keuring

Als je een voorruit met schade hebt dan kan je auto wel door een APK keuring komen. De voorwaarde bij een scheur in de voorruit is dat deze het zicht niet mag belemmeren. Ook mogen er geen vertakkingen aan de scheur zitten. Als dit wel het geval is dan komt de auto niet door de APK keuring omdat er dan sprake is van een onveilige situatie.
© 2011 - 2024 Jozzie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Autoruitschade laten herstellenOnze wegen liggen vol met steentjes en andere kleine troepjes die door de banden van onze voorgangers op onze ruiten ter…
Zelf een polyester boot of reparerenZelf een polyester boot of reparerenLees hier hoe je zelf een polyester boot kunt repareren. Het is helemaal niet moeilijk om zelf een polyster boot te repa…
Wat kun je doen met nagellak?Met nagellak kun je vanzelfsprekend je nagels lakken, maar wat kun je er nog meer mee doen? Hieronder een vijftal andere…
Zelf repareren van betonrotZelf repareren van betonrotIn gewapend beton kan makkelijk betonrot optreden. U kunt er voor kiezen om dit vervolgens zelf te repareren. Doe dit al…

Schroot: autowrak verkopenSchroot: autowrak verkopenIn Nederland worden jaarlijks meer dan een kwart miljoen autowrakken aangeboden bij Nederlandse schroothandelaren. U kun…
Ecologisch rijden: rij zuinig en milieubewustEco-driving is de juiste manier van autorijden. Het uitgangspunt is het defensief en anticiperend rijden, zodat de verke…
Bronnen en referenties
  • www.autotaalglas.nl
Jozzie (244 artikelen)
Gepubliceerd: 08-03-2011
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.