InfoNu.nl > Auto en Vervoer > Auto > Auto kopen of verkopen via Autoscout24.nl
recensie

Auto kopen of verkopen via Autoscout24.nl

Auto kopen of verkopen via Autoscout24.nl Auto’s worden vandaag de dag vaak via internet gekocht en verkocht. Zowel particulieren als professionele dealers maken hier veelvuldig gebruik van. Echter niet alle sites hebben een goed aanbod, hoge bezoekersaantallen, hebben een goede kans van slagen en zijn gemakkelijk te gebruiken. Hierbij een review van een zeer grote autoverkoopsite in Nederland, maar ook in Europa! Namelijk: Autoscout24.nl. Autoscout24 is in Nederland in het jaar 2000 opgericht als AutoOnline, en het is een dochteronderneming van Autoscout24 Duitsland. Er zijn meer dan 4000 autodealers aangesloten bij Autoscout24, welke allemaal hun occasions aanbieden op de site. Verder is Autoscout24.nl één van de weinige Nederlandse sites voor het kopen en verkopen van auto’s welke ook de mogelijkheid biedt om in andere Europese landen naar auto’s te zoeken. Dit resulteert in een enorm aanbod (groter dan welke andere autoverkoopsite ook) van meer dan een miljoen occasions (al ligt het werkelijke aantal in Nederland ergens rond de 100.000)! Verder biedt de site zeer uitgebreide zoekmogelijkheden en zijn auto’s eenvoudig te vergelijken. MotoScout24 en TruckScout24 bieden de mogelijkheid om te zoeken naar motoren en commerciële voertuigen.

Positief

Allereerst is de Europese dekking van de Autoscout24 zeer positief. Hierin onderscheidt de site zich van andere autoverkoopsites. Deze internationale dekking maakt dat het aanbod zeer groot is, evenals de bezoekersaantallen, waardoor de kans van slagen voor zowel kopers als verkopers vergroot wordt. Er zijn zeer veel erkende autodealers (zo’n 4000) die op Autoscout24.nl adverteren. Het kopen bij een dergelijke dealer heeft als voordeel dat er garantie op aangekochte auto’s gegeven kan worden. Bovendien is het in sommige gevallen mogelijk uw huidige auto in te ruilen, waardoor u geld kunt besparen op uw nieuwe auto en de oude auto niet zelf meer hoeft te verkopen. Naast de erkende autodealers kunnen ook particulieren adverteren op Autoscout24.nl. Het grote voordeel van deze site boven vele andere autoverkoopsites is dat het plaatsen van een advertentie hier gratis is. Advertenties blijven 30 dagen op de site staan en het is mogelijk om meerdere foto’s te plaatsen (vaak ook meer dan op andere sites voor het (ver)kopen van auto’s).
Tot slot is het gebruiksgemak van Autoscout24.nl goed te noemen, de site is overzichtelijk en heeft een heldere lay-out. Autoscout24.nl biedt vele uitgebreide zoekmogelijkheden, zoals merk, prijsklasse, brandstof e.d. maar het is ook mogelijk om op accessoires e.d. te zoeken. Bovendien biedt de site advies over financiële services als verzekeringen en financieringsmogelijkheden.

Negatief

Door de link met andere Europese landen, krijgen verkopers vaak een aantal reacties uit het buitenland die niet altijd even betrouwbaar zijn. In de eerste plaats zijn veel reacties uit het buitenland erg onduidelijk en vaak niet te begrijpen. Ook zijn er verhalen bekend van mensen die meer geld geboden kregen dan hun vraagprijs, wat dan per check betaald zou worden. Dergelijke biedingen zijn lang niet altijd te vertrouwen! Bovendien is het veel rompslomp om een auto naar het buitenland te verkopen. Autoscout24.nl geeft hierover wel advies, maar toch valt het aan te bevelen te handelen binnen Nederland. Een tweede negatief punt is dat veel bedragen zonder btw en bpm worden weergegeven waardoor kopers achteraf nog voor vervelende verassingen kunnen komen te staan als het werkelijke bedrag van de auto veel hoger blijkt dan op de site vermeld stond. Hoewel de site over het algemeen overzichtelijk is, komt er wel veel reclame op voor. Aangezien het plaatsen van advertenties voor particulieren gratis is, zal het plaatsen van reclame waarschijnlijk noodzakelijk zijn om de site rendabel te houden, maar toch kan de vele reclame erg storend zijn.

Algemeen

Op Autoscout24 is het aanbod zeer groot, evenals de bezoekersaantallen, waardoor de kans van slagen voor zowel kopers als verkopers van auto’s relatief groot is. Zeer veel erkende dealers adverteren op deze site, waardoor inruilen in sommige gevallen mogelijk is en bovendien wordt er vaak garantie op een aankoop gegeven. Autoscout24.nl onderscheidt zich van andere Nederlandse autoverkoopsites door het Europese Autoscout24 netwerk waarin de Nederlandse dochter opgenomen is. Dit zorgt voor nog meer zoekmogelijkheden en een nog grotere kans van slagen, maar handelen met buitenlandse klanten brengt veel rompslomp met zich mee en is bovendien niet altijd even betrouwbaar.

Gerelateerde artikelen met reviews van andere websites:

© 2009 - 2018 Sportler, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Auto kopen of verkopen via Autotrader.nlAuto kopen of verkopen via Autotrader.nlWie koopt tegenwoordig zijn occasion nog bij de gewone dealer? Steeds minder mensen, zo blijkt, want het aantal autoverk…
Auto kopen of verkopen via Autotrack.nlrecensieAuto kopen of verkopen via Autotrack.nlZowel particulieren als professionele dealers (ver)kopen tegenwoordig vaak auto’s via internet. Hiervoor zijn veel sites…
Auto kopen of verkopen via Marktplaats.nlAuto kopen of verkopen via Marktplaats.nlEen auto kopen of verkopen via internet is tegenwoordig aan de orde van de dag. Dit kan via officiële dealers, maar ook…
Waar een auto kopen?Waar een auto kopen?Een nieuwe auto koopt u bij de merkdealer van het merk van uw voorkeur. Een tweedehands auto kunt u ook kopen bij een de…
Auto kopen online: Snel en goedkoop een auto via InternetTegenwoordig is het veel gemakkelijker dan voorheen om snel en tegen een scherpe aankoopprijs een auto te kopen op Inter…

Reageer op het artikel "Auto kopen of verkopen via Autoscout24.nl"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Sportler
Laatste update: 11-12-2009
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!