Particulier auto verkopen: Hoe verkoop je snel je auto?

Wanneer je je auto als particulier snel wilt verkopen, is het zinvol om daarvoor meerdere afzetkanalen uit te proberen. In dit artikel wordt een aantal mogelijkheden voor het particulier verkopen van een auto op een rij gezet. Zodat je kunt kiezen welke methode je aanspreekt en bij je past. Maar ook zodat je er liefst meerdere kunt kiezen om zo je kansen op een snelle verkoop van jouw auto flink te verhogen. Hoe verkoop je jouw auto zo snel mogelijk voor zo veel mogelijk geld?

Als particulier je auto verkopen via de dealer

Wanneer je je auto wilt verkopen, heb je meerdere opties maar de eerste en meest logische is om die te verkopen aan een dealer. Je kunt naar je eigen dealer gaan of meerdere dealers afgaan, die jouw automerk voeren. Maar je kunt het ook verder zoeken en de auto aanbieden bij dealers, die tweedehands auto's opkopen en verkopen. Wanneer een dealer geïnteresseerd is, is een deal vaak snel gesloten. Het kan zijn dat de handelaar een proefrit wil maken maar op basis van zijn ervaring is er niet veel meer nodig dan dat om te bepalen wat de waarde is van de auto en of het voor hem al dan niet een interessant voertuig is.

Een voordeel van verkopen via een dealer kan zijn dat deze je eventueel een interessant tegenvoorstel kan doen. Wanneer je jouw nieuwe auto afneemt bij hetzelfde bedrijf, krijg je bijvoorbeeld een goede inruilprijs voor je huidige voertuig. Zo kan er een hele interessante win-win situatie voor beide partijen ontstaan. Verkopen via een dealer is dus zeker het overwegen waard.

Wanneer de dealer in eerste instantie niet geïnteresseerd is, kun je ook afspreken met een dealer dat hij voor een maandelijkse vergoeding jouw auto voor een afgesproken prijs probeert te verkopen. Hij koopt de auto dan niet echt maar je zet hem daar wel weg en de verkoper zal mogelijke klanten wijzen op het buitenkansje in de showroom.

Snel je auto verkopen via veilingsites als Marktplaats of Autotrader

Voor een relatief kleine vergoeding kun je jouw auto aanbieden via de gangbare veilingsites zoals bijvoorbeeld Marktplaats, Tweedehands, Kapaza of Speurders. Er bestaan echter ook marktplaatsen, die alleen maar bedoeld zijn als portaal voor de aankoop en verkoop van auto's. Dat zijn onder ander Autorola, Autotrader, Autoscout en Autotrack. Het voordeel van deze websites is dat toekomstige kopers er gericht op zoek gaan naar een nieuwe auto. De specificaties van de auto kun je heel gedetailleerd opgeven, zodat een koper die weet wat hij wil ook echt bij jouw auto uitkomt in zijn zoektocht.

Particulier je auto verkopen op een autoveiling

Je kunt ook je auto aanbieden op een online autoveiling, waar zowel particulieren als handelaren kunnen bieden op jouw voertuig. Hiervoor hoef je alleen eenvoudig via Internet de dagwaarde van je auto te berekenen om zeker te kunnen zijn dat je een realistische minimum prijs kunt bepalen. Wanneer je dat hebt gedaan kunnen mogelijke kopers bieden op jouw auto vanaf de dagwaarde die je hebt ingesteld. Vaak lukt het op deze manier om een auto binnen 3 dagen van eigenaar te doen wisselen tegen een gunstige prijs. Wanneer je auto niet verkocht zou worden, betaal je ook geen commissie.

Als particulier snel je auto verkopen: Let op het volgende!

Bepaal liefst tevoren de waarde van je auto, voordat je in zee gaat met een dealer of de auto veilt via een officiële autoveiling. Besef dat bijvoorbeeld een dealer altijd winst zal willen maken en dat je door gebruik te maken van een tussenpersoon de kans loopt om minder voor je auto te krijgen dan je direct van een andere particulier zou hebben gekregen. Verkopen via een dealer is absoluut de snelste manier om je auto te verkopen maar niet per definitie de manier om het meest geld voor je auto in handen te krijgen.
© 2010 - 2020 Sterretje999, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tweedehands auto kopenTweedehands auto kopenEen nieuwe auto kopen is voor vele mensen een te grote uitgave. Een tweedehands auto is een goedkoper alternatief die we…
Beter een auto kopen zonder inruilBeter een auto kopen zonder inruilIndien u een auto gaat kopen, probeert de verkoper eerst te achterhalen in hoeverre u een auto heeft om in te ruilen. Di…
Andere auto kopen of de oude reparerenAndere auto kopen of de oude reparerenDe onderhoudskosten van een auto zijn niet te voorspellen. Er zijn nieuwe auto’s die vaak mankementen vertonen, en oude…
Auto niet inruilen, maar afrijdenAuto niet inruilen, maar afrijdenBij het kopen van een andere auto kunt u de oude auto inruilen. Over het algemeen kan dit echter niet uit. U kunt de aut…

Restwaarde van auto’sRestwaarde van auto’sDe restwaarde van een auto bepaalt wat hij nog waard is na een aantal jaar. Wie een nieuwe auto koopt, weet dat hij al e…
Hoeveel kost een tweedehands auto aan reparaties?Bij het aankopen van een tweedehands auto, weet u vooraf niet hoeveel onderhoudskosten u moet gaan maken. Toch kunt u aa…

Reageer op het artikel "Particulier auto verkopen: Hoe verkoop je snel je auto?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Sterretje999
Laatste update: 06-02-2012
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Schrijf mee!