Andere auto kopen of de oude repareren

Andere auto kopen of de oude repareren De onderhoudskosten van een auto zijn niet te voorspellen. Er zijn nieuwe auto’s die vaak mankementen vertonen, en oude auto’s waarbij nooit problemen optreden. Een auto is duur in aanschaf, in verbruik en in onderhoud. Daarnaast moet u ook nog belastingen en verzekeringspremies betalen. Door de stijgende kosten van het verbruik van de auto’s, is het rijden van een auto voor steeds minder mensen weggelegd. In het geval er met moeite een auto onderhouden kan worden, is het een kwestie van zoveel mogelijk geld proberen te besparen. Het mobiel zijn is in dat geval belangrijker dan comfort. Een nieuwe auto biedt meer comfort, maar is financieel gezien niet haalbaar.

Investeren in een oude auto

U kunt in een oude auto blijven rijden tot de auto echt volledig af is, of tot het moment dat de onderhoudskosten te hoog worden. In een auto met een waarde van € 3.000 is het in de meeste gevallen niet verstandig om nog € 1.000 te investeren. U moet bij het investeren in een auto altijd nagaan of het nog wel uit kan om geld te steken in de auto. Een groot bedrag investeren kan uit als u daarna vermoedelijk nog een paar jaar weer vooruit kunt met de auto.

In het geval het al duidelijk is dat er meerdere kosten aan zitten te komen, kunt u de auto beter proberen in te ruilen of gewoon gaan verkopen. De meeste kosten weet u niet dat die er aan zitten te komen, maar dat weet u bijvoorbeeld wel van de banden, de uitlaat en andere zichtbare onderdelen van de auto.

Auto eerst laten keuren voorafgaand aan een grote beurt

Veel autobezitters laten bij het uitvoeren van een apk-keuring ook gelijk een grote beurt verrichten aan de auto. Indien u twijfelt of de auto de investering nog waard is, kunt u de auto ook eerst voor de apk-keuring laten gaan. Bij het afkeuren van de auto, heeft u ook gelijk inzichtelijk wat de gebreken zijn aan de auto. Als de auto afgekeurd is op kleine (niet kostbare) punten, kunt u dit laten uitvoeren. Bij noodzakelijke dure reparaties kunt u uw auto het beste gaan inruilen.

Auto verkopen met of zonder nieuwe apk?

In het geval u de auto niet gaat inruilen, maar gaat verkopen aan een particulier, zal de koper meer voor de auto willen betalen als er nog een apk-keuring op de auto zit. Bij het inruilen van de auto bij een dealer, zal het minder uit maken of er nog voor een langere periode een apk-keuring op zit. Een particulier zal ook argwanend zijn als er nog voor een korte periode apk op zit. Kopers hebben namelijk eerder het idee dat u de auto verkoopt, omdat deze niet door de keuring komt.

Nieuwe keuringsdatum

Twee maanden vóór het bereiken van de keuringsdatum, kunt u de keuring laten plaatsvinden. De oude keuringsdatum zal na goedkeuring één jaar worden opgeschoven. Indien u buiten deze periode de auto laat keuren, wordt de datum van de keuring, de nieuwe datum waarop de keuring moet worden uitgevoerd na één jaar.
© 2011 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zeer goedkoop autorijdenZeer goedkoop autorijdenEen auto bezitten en rijden is een dure aangelegenheid. Doordat de meeste mensen kiezen voor aanzien en status, is het b…
Auto niet inruilen, maar afrijdenAuto niet inruilen, maar afrijdenBij het kopen van een andere auto kunt u de oude auto inruilen. Over het algemeen kan dit echter niet uit. U kunt de aut…
Auto overschrijvenAuto overschrijvenU kunt een auto laten overschrijven op het postkantoor. Neem dan wel de juiste documenten en delen van het kentekenbewij…
Nieuwe auto kopen langer uitstellenNieuwe auto kopen langer uitstellenDe meeste Nederland kunnen niet zonder een auto. De kosten van het bezitten en gebruiken van een auto zijn echter erg ho…
Roest verwijderen bij de autoRoest verwijderen bij de autoEr zijn verschillende manieren om roest te verwijderen van de auto. Omdat een auto deels is gemaakt van ijzer en metaal…
Juul (897 artikelen)
Gepubliceerd: 15-08-2011
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.