Je auto op Koningsdag in Amsterdam parkeren?

Je auto op Koningsdag in Amsterdam parkeren? Waar kan je auto parkeren op Koningsdag? Openbare parkeerplaatsen zijn gratis op Koningsdag, maar hoe vind je een plekje? In Amsterdam is het enorm druk, en ontelbare mensen komen op Koningsdag met de auto naar de hoofdstad. Onderweg ontdekken automobilisten op Koningsdag als snel dat er ellenlange files op de wegen naar de hoofdstad zijn, opstoppingen en vereeromleidingen in de stad zelf. Nergens een parkeerplaats. Waar kan je je auto kwijt? Een parkeerplaats vinden op Koningsdag in Amsterdam, is geen gemakkelijke klus. Op Koningsdag gaan er zoveel mensen naar Amsterdam dat de stad overvol is. En eenmaal bezette parkeerplaatsen blijven meestal de hele dag bezet aangezien de meeste mensen massaal lopend door de stad trekken en urenlang van de feestelijkheden genieten. Er komen dus niet snel parkeerplaatsen vrij.

Op Koningsdag met de auto naar Amsterdam

De stad is door de vrijmarkt die honderdduizenden bezoekers trekt, overvol, en het is dan ook eigenlijk niet aan te raden om op Koningsdag met de auto naar Amsterdam te gaan. Er zijn veel andere manieren om naar Amsterdam te reizen, en ook door de stad reizen met openbaar vervoer is goed te doen. Natuurlijk moet je ook dan wel rekening houden met drukte. Maar als je toch met de auto naar Amsterdam gaat, zijn er een aantal opties om je auto te parkeren, alhoewel je ook dan mogelijk nog rekening moet houden met verkeersopstoppingen en andere tegenslagen.

Wat kost parkeren in Amsterdam?

Op Koningsdag is parkeren in Amsterdam op (geopende) openbare parkeerplaatsen gratis. Maar helaas zijn die parkeerplaatsen overvol. Ook zijn niet alle openbare parkeerplaatsen geopend. In Amsterdam vind je veel parkeerplaatsen maar zelfs op gewone dagen is er al een tekort aan parkeerruimte. Hoewel parkeerplaatsen gratis zijn op Koningsdag, is dit geen reden om overstag te gaan. Die parkeerplaatsen zijn namelijk overal al afgeladen met auto's. Als je met het openbaar vervoer kunt gaan, is dit veruit de beste optie. Hoe verder je van het centrum af een parkeerplaats zoekt, hoe grote de kans dat je een parkeerplaats in de stad vindt.

Waar kan je parkeren op Koningsdag?

Parkeren op P+R parkeerplaatsen is een optie, verdiep je wel eerst in de voorwaarden en regels. En ook van deze parkeermogelijkheid zullen al veel mensen gebruik maken. P+R lokaties die op Koningsdag gesloten of moeilijk te bereiken zijn sowieso: P+R Rai (gesloten)/ P+R Olympisch Stadion (moeilijk te bereiken)
 • P+R Buikslotermeer
 • P+R Arena
 • P+R Zeeburg
 • P+R Bos en Lommer
 • P+R Sloterdijk
 • P+R Olympisch Stadion (moeilijk bereikbaar)
 • P+R Lelylaan
 • Ook rondom de Arenapoort kan je een parkeerplaats bemachtigen. Vanuit daar kan je ook eenvoudig naar de binnenstad afreizen met metro of trein.
 • Auto parkeren Schiphol. Er zijn verschillende parkeerterreinen rondom Schiphol waar je voor je auto vooraf een parkeerplaats kunt reserveren. Je zou vanaf daar naar de hoofdstad kunnen reizen met openbaar vervoer. Je kunt dit het beste informeren bij de betreffende parkeerterreinen wat de mogelijkheden zijn voor Koningsdag.
 • Parkeergarages: waarschijnlijk overvol/niet gratis
 • Parkeer ergens in een straat, niet in de buurt van de binnenstad, reis vanuit daar verder met het openbaar vervoert

Openbaar vervoer

Wil je op Koningsdag naar Amsterdam reizen? Het kan ook met de auto, de bus, de trein, de metro, de veerpont... Als je besluit om met de auto te gaan moet je rekening houden met een flinke dosis tegenslag, zoals:
 • grote problemen om een parkeerplaats te vinden in het centrum (zo goed als onmogelijk)
 • files op de wegen naar Amsterdam
 • verkeersopstoppingen in en rondom de hoofdstad
 • afgesloten wegen en straten
 • omleiding van verkeer
 • gesloten of overvolle openbare parkeerplaatsen
 • wegen die afgesloten zijn voor alle gemotoriseerd verkeer
 • fout geparkeerde voertuigen worden weggesleept

Lees verder

© 2014 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Parkeren in DordrechtParkeren in DordrechtLekker een dagje op stad in Dordrecht, maar wáár laat je de auto? Er zijn verschillende parkeergelegenheden in Dordrecht…
Tarieven voor het parkerenTarieven voor het parkerenIn vrijwel alle winkelcentra moet u fors betalen om u auto te parkeren. In steden als Amsterdam en Utrecht kunnen de tar…
Parkeren bij Rotterdam The Hague AirportParkeren bij Rotterdam The Hague AirportGa je op vakantie en vlieg je vanaf Rotterdam The Hague Airport? Dan heb je er alles aan gedaan om goedkoop te kunnen vl…

Verschil tussen een hybride en een elektrische autoVerschil tussen een hybride en een elektrische autoWie hart voor het milieu heeft rijdt tegenwoordig in een hybride of elektrisch auto. Er komen steeds zuiniger en mooier…
Mijn eerste auto. Wat moet ik weten?Mijn eerste auto. Wat moet ik weten?Het is de droom van iedereen die net z'n rijbewijs heeft gehaald of op het punt staat z'n rijbewijs te gaan behalen; de…
Bronnen en referenties
 • http://www.parkeren-amsterdam.com/koningsdag
 • http://www.youropi.com/nl/amsterdam/article/parkeren-8-94
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 05-06-2015
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.