Parkeren in Dordrecht

Parkeren in Dordrecht Lekker een dagje op stad in Dordrecht, maar wáár laat je de auto? Er zijn verschillende parkeergelegenheden in Dordrecht, de een duurder dan de andere. Zelfs gratis parkeren in Dordrecht is mogelijk! De binnenstad van Dordrecht laat slechts beperkt autoverkeer toe. Je kan dus niet gemakkelijk met je auto tot in hartje stad rijden en je voertuig ergens langs de weg zetten. Veel parkeerplaatsen langs de weg zijn namelijk alleen bedoeld voor vergunningshouders óf voor kortdurend parkeren (maximaal één tot anderhalf uur). Dat winkelt absoluut niet ontspannen, dus is het verstandiger om je wagen elders te parkeren. Maar waar?

Parkeren vlakbij station Dordrecht

Moet je in Dordrecht op de trein of bus stappen, rij dan níet naar de voorkant van het station. Hier is geen enkele mogelijkheid om je wagen te parkeren. Aan de achterzijde daarentegen (ingang Weizigtpark) kan je je auto stallen op P+R Markettenweg. Het tarief hiervoor is 1,20, met een maximaal dagtarief van 5,70. Als je reist met je OV-chipkaart, krijg je nog eens extra korting op parkeren bij de P+R Markettenweg. Je betaalt dan maximaal 3,84.

Gratis parkeren achter het Weizigtpark

Je kan ook volledig gratis parkeren, namelijk achter het Weizigtpark. Hierna kan je via het park maar het station van Dordrecht lopen. De kans dat je een parkeerplekje vindt, is echter niet zo heel erg groot te noemen: het is 's morgens al erg druk achter het park.

Betaald parkeren in de binnenstad van Dordrecht

Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 22.00 uur bij parkeerplaatsen met een parkeerautomaat of parkeermeter. Op zon- en feestdagen parkeer je vrij, behalve op de 'kiss and ride' parkeerplaatsen bij het Centraal Station,
de parkeerplaatsen Karel Lotsyweg (ziekenhuis), Overkampweg (politiebureau) en Rie Mastenbroekweg. Op Koningsdag, Bevrijdingsdag en op extra koopavonden moet ook betaald worden om je wagen te mogen stallen. Parkeren gaat het gemakkelijkst en voordeligst in één van de parkeergarages.

Parkeergarage Spuihaven

Deze parkeergarage ligt achter het Stadskantoor van Dordrecht en heeft 600 parkeerplaatsen. Je parkeert er je auto voor 1,40 per uur. Het avond- en zondagtarief is 1,40 per keer (met uitzondering van koopzondagen).

Parkeergarage de Veemarkt

Parkeergarage de Veemarkt ligt eveneens zeer dicht bij het centrum van Dordrecht, namelijk net achter het belastingkantoor. Deze parkeergarage heeft 690 parkeerplaatsen. Parkeren doe je er voor 1,60 per uur.

Parkeergarage Riedijkshaven

vanuit deze parkeergarage, die slechts 46 plaatsen telt, loop je in tien minuten naar hartje centrum van Dordrecht. Ook voor deze parkeergarage betaal je 1,40 per uur.

Parkeergarage Achterom

Wil je je auto echt zo dicht mogelijk ín het centrum van Dordrecht parkeren? Dan kan je je voertuig stallen in de parkeergarage aan het Achterom (370 plaatsen). Je betaalt hiervoor wel wat meer dan voor de meeste andere parkeergarages, namelijk 2,10 per uur.

Parkeergarage Drievriendenhof

Wie huiverig is aangelegd voor het rijden in parkeergarages, kan bij een tripje naar Dordrecht het beste kiezen voor parkeergarage Drievriendenhof. Dit is namelijk een relatief ruime, gemakkelijk in- en uit te rijden parkeergarage. Je zit er vlakbij alle grotere winkels en betaalt 1,= per 30 minuten.

Parkeerplaatsen voor vergunninghouders

Is er nergens anders plek en wil je toch de stad in, dan kan je parkeren op een parkeerplaats voor vergunninghouders. Je betaalt hiervoor het dagtarief van 20,80. Je krijgt dan een kaart waarmee je 24 uur mag parkeren. Korter parkeren is niet mogelijk, behalve wanneer je gehandicapt en in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart bent. Dan betaal je gewoon 1,50 per uur.

Het gebied tussen Prinsenstraat, Voorstraat, Steegoversloot en Spuihaven is aangewezen als parkeergebied voor vergunninghouders.

Gratis parkeren in Dordrecht

Er zijn in Dordrecht twee parkeerterreinen waarbij je de eerste 24 uur niet hoeft te betalen. Zijn de eerste 24 uur verstreken, dan betaal je daarna een euro per vier uur, dus nog steeds een laag tarief. Je moet dus wel een kaartje halen!

Gratis parkeren op het parkeerterrein Energiehuis

Dit parkeerterrein is gelegen achter de voormalige energiecentrale (Noordendijk). Vanaf het parkeerterrein stap je zo op de Citybus (lijn 10), die je naar de binnenstad brengt.

Gratis parkeren op het parkeerterrein Weeskinderendijk

Dit parkeerterrein ligt op loopafstand van de binnenstad van Dordrecht. Je vindt het terrein langs de Dokweg. Liever met de bus? Dan maak je gebruik van de pendeldienst. Aan de rand van het centrum vind je 2 haltes, namelijk halte Stadskantoor en halte Centrum (bij het ANWB kantoor).
© 2014 - 2024 Stippels, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tarieven voor het parkerenTarieven voor het parkerenIn vrijwel alle winkelcentra moet u fors betalen om u auto te parkeren. In steden als Amsterdam en Utrecht kunnen de tar…
Kunstrondje Dordt: iedere 1e zondag van de maandDe oude binnenstad van Dordrecht is net een openluchtmuseum. Steeds meer mensen weten de weg naar de historische binnens…
Amsterdam duurste stad om te parkerenAmsterdam duurste stad om te parkerenParkeren in het centrum van Amsterdam is een probleem. Lukt het u toch om een plaatsje te bemachtigen, dan moet u de hoo…
Gratis parkeren in en rondom AmsterdamHet is een bekend feit: anno 2020 is parkeren in Amsterdam een zeer dure aangelegenheid. De tarieven voor het parkeren i…

CBR, het Centraal Bureau RijvaardigheidseisenIn de Nederlandse samenleving krijgt bijna iedere Nederlander vroeg of laat te maken met het CBR om een examen te doen v…
Auto van de zaak  de voordelen en de nadelenAuto van de zaak de voordelen en de nadelenEen auto van de zaak heeft voordelen, maar zeker ook nadelen. Indien u een auto mag uitkiezen, doe het dan verstandig. S…
Bronnen en referenties
  • https://cms.dordrecht.nl/dordt/ondernemers/digitaal-loket-ondernemers/totaaloverzicht-producten?waxtrapp=pljszlBsHaKlPpBLIPAI&remote=/idad/!mozEgemAntwoord.productPagina%3FF_PAGINA=978
  • http://www.youropi.com/nl/dordrecht/article/parkeren-17-760
  • https://cms.dordrecht.nl/dordt/ondernemers/digitaal-loket-ondernemers/totaaloverzicht-producten?waxtrapp=pljszlBsHaKlPpBLIPAI&remote=/idad/!mozEgemAntwoord.productPagina%3FF_PAGINA=978
Stippels (68 artikelen)
Gepubliceerd: 22-02-2014
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.