Parkeren bij Rotterdam The Hague Airport

Parkeren bij Rotterdam The Hague Airport Ga je op vakantie en vlieg je vanaf Rotterdam The Hague Airport? Dan heb je er alles aan gedaan om goedkoop te kunnen vliegen. Waarschijnlijk ben je je dan ook erg bewust van de hoogte van de kosten voor parkeren bij Rotterdam Airport. Voor kort parkeren betaal je hier een relatief hoog tarief. Ga je echter twee weken op vakantie en wil je je auto bij het vliegveld laten staan dan ben je op Rotterdam relatief goedkoop uit. Bij gebruik van een promotiecode kun je nog goedkoper parkeren.

Inhoud


Luchtvaartmaatschappij die vliegen vanaf Rotterdam Airport

Vanaf Rotterdam Airport vertrekken met name de goedkopere maatschappijen. Het gaat om low cost maatschappijen en charters van de grotere reisorganisaties. Wie bewust een ticket boekt bij een goedkope maatschappij, wil natuurlijk ook zo veel mogelijk besparen op de parkeerkosten. Je kunt vanaf Rotterdam Airport vliegen met de volgende maatschappijen (2020):
  • Blue Islands
  • British Airways
  • Corendon Airlines
  • Corendon Dutch Airlines
  • Pegasus Airlines
  • Royal Air Maroc
  • Transavia
  • TUI fly Belgium
  • TUI fly Netherlands

Bereikbaarheid parkeerterreinen

Alle parkeerterreinen beschikbaar voor mensen die reizen vanaf Rotterdam The Hague Airport liggen op loopafstand van het luchthavengebouw met de vertrekhallen. Reserveren voor een parkeerplaats, wat op drukkere vliegvelden nog wel eens is aan te raden is op Rotterdam The Hague Airport is niet nodig en daarom ook niet beschikbaar.

Op alle parkeerterreinen van Rotterdam Airport zijn parkeerplaatsen beschikbaar voor invaliden. Denk er bij het parkeren aan om de invalidenparkeerkaart duidelijk zichtbaar onder de autoruit te plaatsen. Op het kort-parkeerterrein (ook wel P2), welke zich voor het luchthavengebouw bevindt zijn parkeerplaatsen voor minder validen ruim aanwezig. In het geval dat deze bezet zijn, kun je je auto parkeren op de parkeerplaats voor lang parkeren en op vertoon van een invalidenkaart het goedkopere tarief afrekenen bij de informatiebalie.

Parkeertarieven op Rotterdam Airport

Hoeveel het je kost om te parkeren op Rotterdam Airport is afhankelijk van welke parkeerterrein je kiest en hoe lang je hier je auto wilt laten staan. Parkeer je op P1, P1A of P3 (Parkeren en vliegen) dan betaal je 2,50 voor een half uur en 4,00 voor een uur. De tarieven lopen op tot 20 voor tien uur. Vervolgens ga je over in dagtarieven. Een dag parkeren op P1, P1A of P3 (Parkeren en vliegen) kost 35.

Parkeren op P2 (Business Parkeren) is gratis tot 10 minuten. Een uur parkeren kost hier ook 4,00. Voor tien uur betaal je 32. Maximaal betaal je 45 per dag. Parkeren op P6 (Comfort Parkeren) is gratis tot 5 minuten. Hier loopt het maximumtarief op tot 24 voor 10 uur. Vervolgens wordt er gerekend per dag. Zo betaal je voor één dag 40 en voor tien dagen 132,50. Na tien dagen komt er 7,50 per dag bij.

Wil je een advies op maar, kijk dan op de website van Rotterdam The Hague Airport. Heb je een promotiecode? Dan kun je nog goedkoper parkeren.

Parkeren in de buurt van Rotterdam Airport

Sommige mensen kiezen ervoor om hun auto elders te parkeren en vervolgens verder per openbaar vervoer verder te reizen naar het vliegveld. Wanneer je in de stad parkeert zijn de tarieven daar vaak nog hoger. Parkeer je op een wat meer afgelegen gebied dan bestaat er weer een risico voor de veiligheid van je auto. Parkeerplaatsen op Rotterdam Airport zijn bewaakt en daarom in dat opzicht een betere optie. Parkeer alleen buiten het luchthaventerrein wanneer je de buurt goed kent en er zeker van bent dat je auto veilig staat.
© 2011 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rotterdam The Hague Airport, een vliegveld met klasseRotterdam The Hague Airport, een vliegveld met klasseRotterdam The Hague Airport is de nieuwe naam van het vliegveld wat bij de meeste mensen nog bekend staat als Vliegveld…
Tarieven voor het parkerenTarieven voor het parkerenIn vrijwel alle winkelcentra moet u fors betalen om u auto te parkeren. In steden als Amsterdam en Utrecht kunnen de tar…
Auto slim parkeren bij een vliegveldAuto slim parkeren bij een vliegveldGoedkoop uw auto parkeren bij een vliegveld in Nederland? Wat zijn de mogelijkheden, waar laat u uw auto bij een vliegve…
Vliegen met KLM CityhopperVliegen met KLM CityhopperEr zullen weinig mensen in Nederland zijn die nooit van KLM gehoord hebben. Maar kent u ook de KLM Cityhopper? Met deze…

Wat kunt u doen tegen vliegangst?Wat kunt u doen tegen vliegangst?Misschien valt het u tijdens een vliegreis niet zo erg op, maar 1 op de 10 mensen heeft vliegangst. Vliegangst kan zowel…
Zeppelins, luchtschepen van formaatOns luchtruim wordt wel eens opgevrolijkt door kleine zeppelins die rondvliegen met een reclameboodschap of met toeriste…
Bronnen en referenties
  • https://www.rotterdamthehagueairport.nl/reizigers/parkeren/parkeertarieven/
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 31-07-2020
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Vliegen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.