Rotterdam The Hague Airport, een vliegveld met klasse

Rotterdam The Hague Airport, een vliegveld met klasse Rotterdam The Hague Airport is de nieuwe naam van het vliegveld wat bij de meeste mensen nog bekend staat als Vliegveld Zestienhoven of Rotterdam Airport. Ondanks het feit dat het een klein vliegveld is is het toch een belangrijk vliegveld, zeker voor Zuid Holland. Rotterdam The Hague Airport verzorgt zowel internationale en internationale vluchten. Wat is handig om te weten wanneer je vliegt van of aankomt op Rotterdam The Hague Airport. Een overzicht van de belangrijkste zaken.

Naamswijziging

Per 10 februari 2010 is de naam van het vliegveld veranderd in Rotterdam The Hague Airport. Het vliegveld staat bekend bij het grote publiek als Rotterdam Airport en Vliegveld Zestienhoven.
De steden Rotterdam en Den Haag werken samen aan wat genoemd wordt de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Een eerste stap hierin is de naamswijziging van het vliegveld in Rotterdam The Hague Airport. Rotterdam en Den Haag willen zich met deze metropoolregio meer internationaal profileren en daarmee internationale bedrijven trekken om zich in deze regio te vestigen. Er zijn vele voordelen waaronder de werkgelegenheid die deze nieuw te vestigen bedrijven met zich meenemen in deze goed te bereiken omgeving.

Het vliegveld

Rotterdam The Hague Airport richt zich op zowel vakantiegangers als op zakenmensen. Veel internationale vakantievluchten hebben dit vliegveld als thuisbasis. Ook is er een groot aantal lijndiensten die Rotterdam The Hague Airport aandoen.

Aankomst

Het vliegveld ligt onder de rook van Rotterdam en is erg goed bereikbaar vanuit zowel Rotterdam als Den Haag. Het autoverkeer vanuit Den Haag kan wel wat last hebben van enige vertraging als gevolg van file in de richting van Rotterdam maar over het algemeen is dit geen echt probleem. Aangekomen bij het vliegveld is er ruime parkeergelegenheid bijna voor de ingang van het vliegveld. Na het parkeren is het hooguit een paar minuten lopen naar de ingang van de vertrekhal.
De incheckprocedure is erg snel waardoor het niet noodzakelijk is om uren van tevoren aanwezig te zijn. Dit is natuurlijk wel gewenst maar over het algemeen ben je na aankomst op het vliegveld erg snel klaar met het het inchecken.
Eenmaal door de douane sta je vrijwel meteen bij hal waar vandaan je op het vliegtuig stapt.
Door de goede bereikbaarheid van het vliegveld, de korte loopafstanden en de snelle incheckprocedure begint de reis al zonder de stress of je wel op tijd bent voor het boarden van de vlucht.

Eten en drinken

Op het vliegveld zijn meerdere mogelijkheden voor het nuttigen van een hapje of een drankje. Er is keuze uit een zelfbedieningsrestaurant en het café/restaurant Horizon dat toegankelijk is voor zowel passagiers als bezoekers. Verder zijn er een espressobar en een sandwichcorner.

Panoramaterras

Naast café/restaurant Horizon is de toegang tot het Panoramaterras. Vanaf dit terras is er uitzicht over het vliegveld en er is de mogelijkheid om passagiers uit te zwaaien terwijl ze naar het vliegtuig gaan.

Draadloos internet

In het hele luchthavengebouw is er de mogelijkheid om draadloos te internetten. Iedereen met een laptop of PDA met WI-FI mogelijkheid kan gebruik maken van deze internetdienst. Voor passagiers die de veiligheidscontrole al gepasseerd zijn is dit gratis. Iedereen die de veiligheidscontrole (nog) niet is gepasseerd kan ook toegang krijgen tot het internet alleen is dit niet gratis.
Voor passagiers die zelf geen laptop of PDA hebben staan er computers met internet toegang in de passagehal. Hier kan ook kosteloos gebruik van worden gemaakt.

Overig

Natuurlijk is er de mogelijkheid aanwezig tot het huren van een auto. Verhuurbedrijven die gevestigd zijn op Rotterdam The Hague Airport zijn Avis, Europcar, Hertz en Sixt. Ook Budget heeft de mogelijkheid om een auto te huren maar deze heeft geen bemande vestiging op het vliegveld. Het huren van een auto via Budget kan telefonisch geregeld worden.

Achter de autoverhuurbalies zit het reisbureau Travel Slide. Dit reisbureau is gespecialiseerd in alle vakantievluchten en zakenreizen die vanaf Rotterdam The Hague Airport vertrekken.
Wanneer u een bezoek brengt aan dit reisbureau is het aan te raden de auto te parkeren op P2 (kort parkeren). Tijdens uw bezoek aan dit reisbureau ontvangt u een uitrijkaart die twee uur geldig is zodat u gratis kunt parkeren voor de duur van twee uur.

Inchecken

De incheckbalies zijn geopend vanaf twee uur voor vertrek van de vlucht. Voor vakantie- en lijndienstvluchten wordt geadviseerd om 90 minuten voor vertrek van de vlucht in te checken. De incheckbalies sluiten 40 minuten voor de geplande vertrektijd van de vlucht. Passagiers die zich melden na het sluiten van de incheckbalies lopen de kans niet meer te worden geaccepteerd op de vlucht.
Een uitzondering hierop wordt gemaakt voor vluchten met CityJet Airlines. Hier kunnen passagiers tot 20 minuten voor het geplande vertrek inchecken.

Transavia en CityJet bieden de mogelijkheid om thuis al in te checken en zelf een stoel te kiezen. U kunt dan thuis uw instapkaart al uitprinten. Dit online inchecken kan meestal vanaf 24 uur voor vertrek van de vlucht tot 3 uur voor het vertrek.

Bereikbaarheid van Rotterdam The Hague Airport

Met de auto

Vanuit richting Breda
A16 richting Rotterdam. Bij Terbregseplein A20 ring Noord. Bij knooppunt Kleinpolderplein A13 richting Den Haag.
Afslag Rotterdam Airport (11), borden volgen.

Rotterdam Airport vanuit richting Den Haag / Amsterdam

A4 richting Den Haag. Bij het knooppunt Prins Claus plein Rotterdam (A13) volgen.
Afslag Rotterdam Airport (11), borden volgen.

Rotterdam Airport vanuit richting Hoek van Holland

E25/A20 richting Utrecht. Bij knooppunt Kleinpolderplein A13 richting Den Haag.
Afslag Rotterdam Airport (11), borden volgen.

Rotterdam Airport vanuit richting Utrecht

A12 richting Rotterdam. Bij Gouda A20 richting Hoek van Holland. Bij knooppunt Kleinpolderplein A13 richting Den Haag.
Afslag Rotterdam Airport (11), borden volgen.

Rotterdam Airport vanuit richting Zeeland

A29/A15 richting Europoort. Bij Beneluxplein A4 richting Rotterdam. Bij Kethelplein A20 ring Noord. Bij knooppunt Kleinpolderplein A13 richting Den Haag.
Afslag Rotterdam Airport (11), borden volgen.

Openbaar vervoer

Het vliegveld is bereikbaar met het openbaar vervoer middels RET buslijnen 33 (vanaf Rotterdam Centraal Station) en 41 (vanaf Schiedam Centraal Station). Vroeg in de ochtend of s nachts is het vliegveld te bereiken met buslijn 12.

Vliegtuigspotters

Rondom het vliegveld zijn meerdere plekken waar de vertrekkende en aankomende vliegtuigen goed te zien zijn. Links van de vertrekhal is van achter het hek het hele vliegveld te overzien. In sommige gevallen vertrekt een vliegtuig hier recht voor waardoor je het gevoel hebt bijna van je bankje af geblazen te worden door de motoren van het vliegtuig. De vliegtuigen komen hier vrij laag over wat een indrukwekkende ervaring kan zijn.
Links aan de zijkant is ongeveer halverwege de start- en landingsbaan ook een plek waar van vrij dichtbij gekeken kan worden naar de vliegtuigen.
© 2010 - 2024 Panic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Parkeren bij Rotterdam The Hague AirportParkeren bij Rotterdam The Hague AirportGa je op vakantie en vlieg je vanaf Rotterdam The Hague Airport? Dan heb je er alles aan gedaan om goedkoop te kunnen vl…
Top 5 gevaarlijkste vliegveldenTop 5 gevaarlijkste vliegveldenWereldwijd zijn er vele gevaarlijke vliegvelden; te korte landingsbanen of gevaarlijke ligging. De 5 gevaarlijkste zijn…
Tot  600,- vergoeding per passagier bij vluchtvertragingTot 600,- vergoeding per passagier bij vluchtvertragingAls je vliegtuig meer dan drie uur vertraging heeft, heb je al recht op een financiële vergoeding van de luchtvaartmaats…
Bronnen en referenties
Panic (59 artikelen)
Laatste update: 16-02-2010
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Vliegen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.