Parkeren bij de Bijenkorf Amsterdam

Parkeren bij de Bijenkorf Amsterdam Het is waarschijnlijk een van de meest bekende parkeergarages van Amsterdam: de parkeergarage onder de Bijenkorf. Voor mensen uit het hele land de ideale plek om te parkeren en de stad in te duiken voor een dagje shoppen. Alle grote winkelstraten, zoals de Nieuwendijk, de Kalverstraat en de negen straatjes in de Jordaan zijn vanuit deze parkeergarage gemakkelijk te bereiken.

Parkeren in Amsterdam

Bent u van plan om een dagje Amsterdam te bezoeken, en komt u het liefst met de auto? Dan is daar altijd het terugkerende probleem van het vinden van een geschikte parkeerplaats. U wilt de auto op een veilige plek zetten en het liefst ook voordelig. In Amsterdam is zo'n plek bijna niet te vinden. Door de hoge tarieven die gevraagd worden besluiten steeds meer mensen om met het openbaar vervoer de stad te bezoeken. Een goede optie voor als u graag met de auto wilt, een veilige plek zoekt en ook niet te veel wilt betalen zijn de speciaal hiervoor ingerichte Park and Rides (P+R) langs de rand van Amsterdam. Wanneer u echter geen zin heeft in gedoe en de auto graag in het centrum kwijt wilt, is de parkeergarage onder de Bijenkorf een uitstekende optie.

Parkeerbedrijf Qpark

De parkeergarage onder de Bijenkorf in Amsterdam wordt gerund door het bedrijf Qpark, de grootste beheerder van parkeergarages in Amsterdam. Qpark heeft nog een aantal andere grote parkeergarages in het centrum op toplocaties zoals op:
 • Bos en Lommer
 • Byzantium
 • de Bijenkorf
 • de Kolk
 • Eurocenter
 • Europarking
 • Mahler
 • Museumplein
 • Museumplein Bus
 • Oranjekwartier
 • P+R Comeniusstraat
 • Symphony
 • Westerpark

In Amsterdam Zuid-Oost heeft Qpark een grote parkeergarage bij de Amsterdamse Poort. Qpark is een internationaal opererend bedrijf dat niet alleen in Nederlands, maar ook in België, Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland parkeergarages aanbiedt. Qpark is een professionele aanbieder, waardoor het gemakkelijk is om een parkeerplaats te vinden of te reserveren. De website van Qpark is goed ontwikkelt, het is zelfs mogelijk op voorhand een parkeerkaart te kopen via de webshop. Daarnaast kun je live kijken op de website hoeveel parkeerplekken er nog vrij zijn in de door jou gewenste parkeergarage. Voor populaire en bekende parkeergarage zoals onder de Bijenkorf geen luxe, want hier komt het regelmatig voor dat de parkeergarage vol is, ondanks de hoge tarieven. Gelukkig zijn er dan meerdere alternatieven in de buurt. Zoals de parkeergarage in de Kolk en de Europarking aan het eind van de Elandsgracht, op de kruising Elandsgracht en Marnixstraat.

Parkeren onder de Bijenkorf in Amsterdam

Parkeren onder de Bijenkorf in Amsterdam is de hele dag en nacht mogelijk. De parkeergarage is vierentwintig uur per dag en zeven dagen in de week geopend. Met op alle tijdstippen voldoende bewaking aanwezig.

Het is mogelijk om op verschillende manieren te betalen, met cash of een credit card. Wanneer u erg vaak parkeert in het centrum van Amsterdam, kan een abonnement bij Qpark voordeliger zijn. Qpark biedt verschillende typen abonnementen aan. Voor zakelijk vervoer, voor alleen nachtelijk parkeren of dagelijks parkeren. Als u regelmatig gebruik maakt van de verschillende parkeergarages van Qpark kan het de moeite waard zijn hiernaar te kijken. De parkeergarage heeft ruimte voor 487 auto's en heeft een maximum doorrijhoogte van 1.80 meter.

Het adres van de parkeergarage is als volgt:

 • Beursplein 15
 • 1012 JW Amsterdam

Voor vragen kunt u bellen naar: 0900 - 44 66 880 (doordeweeks te bereiken van 08:00-18:00 uur. Kosten: 0,45 per gesprek).

Lees verder

© 2013 - 2024 Yvej, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tarieven voor het parkerenTarieven voor het parkerenIn vrijwel alle winkelcentra moet u fors betalen om u auto te parkeren. In steden als Amsterdam en Utrecht kunnen de tar…
Amsterdam duurste stad om te parkerenAmsterdam duurste stad om te parkerenParkeren in het centrum van Amsterdam is een probleem. Lukt het u toch om een plaatsje te bemachtigen, dan moet u de hoo…
Parkeren in DordrechtParkeren in DordrechtLekker een dagje op stad in Dordrecht, maar wáár laat je de auto? Er zijn verschillende parkeergelegenheden in Dordrecht…
Gratis parkeren in en rondom AmsterdamHet is een bekend feit: anno 2020 is parkeren in Amsterdam een zeer dure aangelegenheid. De tarieven voor het parkeren i…

Je eerste auto kopen, wat kost dat?Je eerste auto kopen, wat kost dat?Je hebt je rijbewijs gehaald en je bent er klaar voor; eindelijk je eigen auto kopen. Dit geeft je een stuk vrijheid. Ma…
Verkeersboetes 2020 - overzicht hoogte bekeuringenVerkeersboetes 2020 - overzicht hoogte bekeuringenTe hard gereden, fout geparkeerd of gebeld achter het stuur? Hierop kunnen in Nederland fikse boetes staan. De hoogte va…
Bronnen en referenties
 • http://www.parkerenindestad.nl/amsterdam/parkeergarages/centrum/bijenkorf
 • http://www.q-park.nl/nl/parkeren-bij-q-park/per-stad/amsterdam/de-bijenkorf
 • http://www.parkeerlijn.nl/parkeren/amsterdam/parkeergarage-de-bijenkorf/
Yvej (8 artikelen)
Gepubliceerd: 20-12-2013
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.