Harmony of the Seas - grootste cruiseschip ter wereld

Harmony of the Seas - grootste cruiseschip ter wereld Harmony of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld. Het is het zusterschip van de Allure of the Seas en Oasis of the Seas, allemaal schepen in de Oasis-klasse en ook grote cruiseschepen. Ze zijn net iets kleiner dan de Harmony. De opvarenden worden aan boord in de watten gelegd, kunnen heerlijk eten en drinken en ook nog theater bezoeken, sporten en gebruikmaken van wellnessfaciliteiten. De maat is vijf keer de Titanic. De Harmony of the Seas vaart naar Caribische oorden en is te boeken via dreamlines.nl, cruisereizen.nl, cruisetravel.nl, zeetours.nl en royalcaribbean.com.

Harmony of the Seas aan Wilhelminakade Rotterdam

Harmony of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld als het in 2016 zijn proefvaart maakt. Het is een kast van een schip dat boven het water uit torent. Het werd gebouwd op de werf STX Les Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire Frankrijk. Op 11 maart 2016 werd het daar uitgezwaaid door duizenden belangstellenden. De eerste bestemming van het cruiseschip is Rotterdam. Op 24 mei meert het daar aan de Wilhelminakade aan om daarna zijn eerste cruise te maken. Om te beginnen vaart het door de Middellandse Zee, om daarna cruises te verzorgen naar de Bahama's en de Caraïben. Het schip hoort thuis in de Oasis-klasse en thuishaven is Nassau op de Bahama's.

Hutten en restaurants op het cruiseschip

Het schip vaart in de vloot van de Royal Caribbean International, de vloot met de meest innovatieve schepen. Op diverse gebieden is er te genieten tijdens de cruise. Je kunt een binnenhut boeken, een hut met uitzicht over de oceaan, een hut met balkon en suite en er zijn extra luxe kamers.

Pizza en ijs

Harmony of the Seas herbergt 14 specialiteiten restaurants. Er is onder meer een pizzeria, snackbar, buffetrestaurant, ijssalon en donutshop. Ook is er een Bionic Bar, waar een robot de cocktails klaarmaakt.

Zwembaden en theaters op het cruiseschip

Op het schip zijn drie zwembaden met ligbedden en handdoeken te vinden. Bovendien is er een reusachtige waterglijbaan, de Ultimate Abyss. Er zijn jacuzzi’s, diverse bars en lounges. Ook is er een theater waar musicals worden opgevoerd, een openluchttheater en een casino en kan er via internet contact met de rest van de wereld worden gemaakt in een speciale internetruimte. De kinderen kunnen spelen in de kinderclub en wie wil shoppen kan een van de winkels aan boord bezoeken.

Spa en ijsbaan

Verder is er een uitgebreide spa en een ijsbaan. Voor de avontuurlijke gasten zijn er twee klimmuren, voor de sporter is er een minigolf, fitnesscentrum en een basketbalcourt en de kinderen kunnen genieten van een tokkelbaan en carrousel. Je kunt zelfs aan boord leren surfen in twee surfsimulatoren.

Neighbourhoods - buurten op het cruiseschip

Bijzonder aan de Oasis-schepen is de aankleding van het schip in buurten, neighbourhoods. Het concept werd geïntroduceerd in zusterschip Oasis of the Seas. Aan boord zijn zeven buurten ingericht. Je kunt aan boord wandelen in Central Park, Coney Island bezoeken, nippen aan een Mexicaans drankje in Sabor Taqueria met de Tequila Bar, een kijkje nemen in het Dog House en een bijzondere koffie bestellen bij Starbucks. In het Central Park-gebied kun je eten in een Jamie's Italian en zo barst het schip van de leuke hoekjes met lekkere barretjes en eettenten.

Bron: Commons.wikimedia.org/wiki/File:Harmony_of_the_Seas_Saint-Nazaire_June_2015. DjoachBron: Commons.wikimedia.org/wiki/File:Harmony_of_the_Seas_Saint-Nazaire_June_2015. Djoach

Muziek en karaoke

Wat de entertainment en muziek betreft is er genoeg te beleven aan boord. Lachen kun je in The Attic Comedy Club, muziek genieten in Jazz on 4. Er zijn meer genres muziek te beluisteren, zoals Latin en aan boord is een On Air karaokeclub.

STX France - de werf

De werf in Saint-Nazaire bouwt bijzondere schepen. Er rollen niet alleen cruiseschepen, maar ook veerboten, fregatten en megajachten van de werf. In Saint-Nazare zijn ze trots op de Harmony of the Seas. Ze spreken over het ‘grootste schip ooit’, maar dat ‘ooit’ duurt totdat er een nog groter cruiseschip een champagnedoop te beurt valt. Tot het zover is, geldt de Harmony als the Seas als het grootste cruiseschip ter wereld en mag STX France daar met recht mee pochen.

Superlatieven

Er zijn geen superlatieven genoeg, laat de werf weten, om de Harmony of the Seas te beschrijven. Het is niet alleen haar enorme afmeting, maar ook de complexiteit van het cruiseschip en de innovaties die erin zijn verwerkt. Er werd 60.000 ton staal gebruikt en 4.000 kilometer aan kabels. In totaal werden er 100.000 lichtjes geïnstalleerd en ging er 500 ton aan verf door om het schip licht en kleur te geven.

Harmony of the Seas

Maten en gewichten

 • Lengte: 361,79 meter
 • Breedte: 66 meter
 • Hoogte: 70 meter boven de zeespiegel
 • Passagiers: 5479
 • Bemanningsleden: 2294
 • Dekken: 16
 • Tonnage: 226.000
 • Kosten: 1 miljard euro


Lees verder

© 2016 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een bezoekje waard: scheepswerf Meyer Werft in Papenburg DEEen bezoekje waard: scheepswerf Meyer Werft in Papenburg DEIn het Duitse Papenburg worden gigantische schepen gebouwd. Dit zijn naast onder andere veerboten ook grote cruiseschepe…
Diverse rederijen van cruiseschepenDiverse rederijen van cruiseschepenEr varen heel wat cruiseschepen over de wereldzeeën. Deze cruiseschepen zijn van diverse rederijen die gevestigd zijn in…
Cruiseschip Norwegian Joy: eerste schip met kartbaanCruiseschip Norwegian Joy: eerste schip met kartbaanHet cruiseschip Norwegian Joy is het twaalfde cruiseschip van de Amerikaanse rederij Norwegian Cruise Line. Het is het t…
De Bahamas als vakantielandDe Bahamas als vakantielandDe Bahamas zijn één van die exotische oorden welke tot de verbeelding spreken. Voor een tropische vakantie zijn de Baham…

Texelstroom van TESO - veerboot voor TexelTexelstroom van TESO - veerboot voor TexelTESO is de veerdienstonderneming van Texel, Texels Eigen Stoomboot Onderneming, die sinds 1907 de veerdienst tussen Den…
De Fryderyk Chopin, tall ship van de A-klasse uit PolenDe Fryderyk Chopin, tall ship van de A-klasse uit PolenDe Fryderyk Chopin is een opleidingsschip dat gebouwd werd op de Lenin scheepswerf in Gdansk en dat onder Poolse vlag va…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Djoach, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)
 • https://www.zeetours.nl/nieuws/grootste-cruiseschip-ter-wereld-komt-naar-rotterdam/ geraadpleegd op 12 maart 2016
 • https://www.zeetours.nl/schepen/harmony-of-the-seas/ geraadpleegd op 12 maart 2016
 • http://nos.nl/artikel/2092017-grootste-cruiseschip-ter-wereld-vaart-uit.html geraadpleegd op 12 maart 2016
 • http://www.royalcaribbean.com/findacruise/ships/class/ship/home.do?shipCode=HM geraadpleegd op 12 maart 2016
 • http://www.cruisereiziger.nl/tag/harmony-of-the-seas/ geraadpleegd op 12 maart 2016
 • http://www.royalcaribbean.com/findacruise/ships/class/ship/home.do?shipCode=HM geraadpleegd op 20 april 2016
 • http://www.cruisecritic.com/reviews/review.cfm?ShipID=983 geraadpleegd op 20 april 2016
 • http://www.ship-technology.com/projects/harmony-of-the-seas-cruise-ship/ geraadpleegd op 20 april 2016
 • Foto commons.wikimedia.org/wiki/File:Harmony_of_the_Seas_Saint-Nazaire_June_2015._Djoach
 • http://www.stxfrance.com//UK/harmony_of_the_seas.awp geraadpleegd op 21 april 2016
 • Afbeelding bron 1: Commons.wikimedia.org/wiki/File:Harmony_of_the_Seas_Saint-Nazaire_June_2015. Djoach
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 25-05-2017
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Boten
Bronnen en referenties: 12
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.