Open vragen leren van theorie rijbewijs B

Open vragen leren van theorie rijbewijs B Hier staan voorbeelden van open vragen die je voor het theorierijbewijs moet kunnen beantwoorden. Dit is een mooi overzicht wat je goed kunt gebruiken als voorbereiding op een theorie examen voor een rijbewijs B.

Het theorie rijbewijs en de open vragen

Als je een theorie rijbewijs wil halen zul je flink moeten studeren, ook moet je ook enkele open vragen beantwoorden. Dit zijn toch vragen die regelmatig fout beantwoord worden. Vaak zijn dit vrij lastige vragen. Om je een eindje op weg te helpen heb ik vast een aantal van die lastige vragen op een rijtje gezet. Als je de volgende vragen bestudeerd ken je in elk geval al een flink aantal voorbeelden.

Opbouw van het theorie examen

Het theorie rijbewijs bestaat uit 65 vragen. Deze vragen hebben een verschillende thema’s. Een van deze thema’s is gevaarherkenning. Je krijgt 25 vragen over dit onderwerp. Deze vragen bestaan uit een foto van een verkeerssituatie. Je zult steeds moeten kiezen of je in de afgebeelde situatie zou remmen, gas los laten of niets doen. Van de 25 vragen moet je er minimaal twaalf goed hebben. De volgende 30 vragen gaan over regels en wetten. Dus voorrangsvragen en enkele open vragen. De laatste 10 vragen gaan over inzicht en milieu. Van deze 40 vragen mag je er maximaal vijf fout hebben.

Vereisten om deel te nemen

Om aan het theorie examen te mogen deelnemen moet je 18 jaar oud zijn en een geldig legitimatiebewijs meenemen.
Ook moet je een goede en recente pasfoto mee nemen. Je kunt de theorie aanvraag online invullen bij het CBR en je kunt me IDEAL betalen. Dit is een groot voordeel, tot enkele jaren geleden moest je een betaald nummer bellen en reserveren. Op de huidige pagina kun je zelf je examenlocatie kiezen en ook zien welke locatie als eerst beschikbaar is.

Tijdsdruk

Het is handig om op tijd je theorie examen aan te vragen. Meestal duurt het een of meerdere weken voordat je aan de beurt bent. Vraag je het te laat aan, dan kun je niet afrijden omdat je nog geen theoriecertificaat hebt. Als je slaagt voor je theorie rijbewijs, dan krijg je een theoriecertificaat mee. Dit is een jaar geldig en deze moet je kunnen laten zien als je een Tussentijdse toets of praktijkexamen wilt afleggen.

Wat is de maximaal toegestane sleepafstand?

Vijf meter

Op welk deel van het kentekenbewijs staan de voertuiggegevens?

Deel 1

Op welk deel van het kentekenbewijs staan de persoonsgegevens?

Deel 2

Hoe lang mag een auto maximaal zijn?

Twaalf meter

Hoe breed mag een auto maximaal zijn?

2.55 meter

Tot welke lengte moet je voor een kind een zitting verhoger gebruiken?

1.35 meter

Tot welke gewicht moet je voor een kind een zitting verhoger gebruiken?

Voor kinderen lichter dan 36 kilogram

Hoeveel alcohol mag de uitgeademde lucht van een beginnend bestuurder hebben?

Maximaal 88 milligram

Hoeveel alcohol mag de uitgeademde lucht van een bestuurder die al meer dan vijf jaar zijn rijbewijs heeft hebben?

Maximaal 220 milligram

Bij welk alcoholpercentage moet je verplicht een driedaagse cursus van het CBR volgen?

1,3 promille

Wat is de maximale lengte van een vrachtauto?

Twaalf meter

Wat is de maximale lengte van een vrachtauto met aanhanger?

18.75 meter

Wat is de maximale lengte van een trekker met oplegger?

16.50 meter

Wat is de maximale lengte van een autobus?

15 meter

Wat is de maximale lengte van een harmonicabus?

18.75 meter

Binnen hoeveel meter mag je naast een bushalte stoppen om in en uitgaande passagiers uit te laten stappen?

12 meter

Hoeveel profiel moet er minimaal op je banden zitten als je wilt gaan rijden in een auto?

1.6 millimeter

Binnen hoeveel meter mag je niet stilstaan bij een oversteekplaats?

5 meter

Binnen hoeveel meter mag je niet stilstaan bij een kruispunt?

5 meter

Wat is de maximale snelheid op een snelweg?

130 kilometer per uur.

Wat is de maximale snelheid op een autoweg?

100 kilometer per uur

Wat is de maximale snelheid binnen de bebouwde kom?

50 kilometer per uur

Wat is de maximale snelheid buiten de bebouwde kom op een normale weg?

80 kilometer per uur

Wat is de maximale snelheid op een erf?

15 kilometer per uur

Hoe ver mag de lading uitsteken aan de voorkant van een auto?

0 meter

Hoe zwaar mag een voertuig zijn, wil je het mogen besturen met rijbewijs B?

3500 kilogram

Hoe ver moet een gevarendriehoek van de auto afgeplaatst worden?

Ongeveer 30 meter

Dit is geen uitputtende lijst er zijn natuurlijk meer mogelijkheden die het CBR kan gebruiken om open vragen te bedenken. Maar als je deze lijst vast goed bestudeert dan ben je al een heel eind gevorderd. En een stuk beter in staat om de open vragen te beantwoorden en theorie rijbewijs B te halen. Natuurlijk is het handig om ook een theorieboek en een Cd-rom met oefen opgaven te kopen. Succes met leren.
© 2009 - 2024 Bastiaan271, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Theorie-examen online oefenen: de beste websites op een rijTheorie-examen online oefenen: de beste websites op een rijWie binnenkort het theorie-examen voor zijn of haar rijbewijs moet afleggen, kan daar op verschillende manieren voor oef…
Alles over het rijbewijs BHad je graag wat meer geweten over het behalen van het rijbewijs B, zowel theoretisch als praktisch, dan ben je hier op…
Je autorijbewijs halen? Wat is er allemaal op de markt?Je bent eindelijk zo oud dat je beginnen mag met het lessen voor je auto rijbewijs. Je hebt er hard voor gespaard en nu…

Winterbanden, informatie over het belang ervanWinterbanden, informatie over het belang ervanWinter en echt winters weer, sneeuw! De een vindt het geweldig om te zien, de ander verheugt zich al op het bouwen van d…
Je auto winterklaar makenJe auto winterklaar makenAls de barometer van weersbeeld verandert en zelfs vorst aangeeft, betekent dit dat niet alleen mensen, maar ook apparat…
Bastiaan271 (102 artikelen)
Gepubliceerd: 14-12-2009
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.