Fietsrouteplanner; welke is het best?

Fietsrouteplanner; welke is het best? Met een fietsrouteplanner kun je tegenwoordig werkelijk alle kanten op. Je kunt een fietsrouteplanner gebruiken om van A naar B te komen, maar je kunt een goede fietsrouteplanner ook gebruiken om een mooie route langs diverse bezienswaardigheden te maken. Het fietsnetwerk in Nederland wordt steeds groter en dit betekent dat ook de fietsrouteplanner steeds uitgebreider wordt. Wil je een online een route maken via een fietsrouteplanner, dan zijn er enkele zeer goede fietsrouteplanners te vinden.

Knooppunten selecteren

Het voordeel van de fietsrouteplanner van Falk is dat je een onbeperkt aantal knooppunten kunt selecteren om aan de hand daarvan je route uit te stippelen. Deze functie is vooral ideaal voor mensen die de fietsrouteplanner gebruiken om lange afstanden te gaan fietsen en onderweg diverse plaatsen aan te doen. Uiteraard kun je de fietsrouteplanner ook gebruiken om een route uit te stippelen zonder dat je specifieke knooppunten binnen de route wilt aangeven. De fietsrouteplanner werkt met en zonder geselecteerde knooppunten. Wanneer je de fietsrouteplanner zonder geselecteerde knooppunten gebruikt, wordt de route bepaald via het normale wegennetwerk.

Bezienswaardigheden bezoeken

Met de fietsrouteplanner van Falk kun je een route uitstippelen waarin je diverse bezienswaardigheden tegenkomt. Dit is een groot pluspunt ten opzichte van de meeste andere fietsrouteplanners. Deze extra functie is vooral ideaal voor recreatieve fietsers en vakantiegangers die de omgeving op de fiets willen gaan verkennen. Ga je op pad om historische monumenten te bezichtigen, dan kun je dit op de fietsrouteplanner aangeven. Neem je de kinderen mee, dan kan de fietsrouteplanner een route voor je uitstippelen waarin je speeltuinen, recreatiemeren of kinderboerderijen tegen komt. Zo kan de fietsrouteplanner voor iedere recreatieve fietser een leuke route plannen langs de bezienswaardigheden en activiteiten waar je interesse ligt.

Up-to-date

Het fietsnetwerk binnen Nederland wordt steeds verder uitgebreid en het is dan ook belangrijk dat een fietsrouteplanner up-to-date is. Falk is de meest actuele fietsrouteplanner op het net. Eenmaal per kwartaal wordt de cartografie geüpdatet en ook alle knooppunten worden opnieuw onder de loep genomen. Hierdoor is het onwaarschijnlijk dat je een fietsroute krijgt die niet klopt of waarbij je langs de verkeerde knooppunten word geleid.

Service

Uiteraard is niets perfect en ook de fietsrouteplanner van Falk kan knooppunten missen welke voor jou van belang zijn of kan bezienswaardigheden nog niet hebben opgenomen. Hier heeft Falk een goede service voor. Wanneer je de fietsrouteplanner gebruikt en je komt problemen tegen, je mist knooppunten of bezienswaardigheden of je hebt andere op- of aanmerkingen, dan kun je dit aangeven via de mail en Falk gaat hiermee aan de slag. De kans is groot dat het knooppunt of de bezienswaardigheid bij de eerstvolgende update wordt meegenomen in het systeem.
© 2010 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De mooiste fietsroutes plannen met de FietsrouteplannerNederland is voorzien van een prachtig netwerk van uitgezette fietsroutes, ook wel "knooppuntenroutes" genaamd. Overal i…
Een fietsroute kiezenEen fietsroute kiezenOf u nu een wielrenner bent of een fanatieke gezelligheids fietser, de fietsroute is altijd een belangrijke factor voor…
Mooie fietsroutes in EuropaMooie fietsroutes in EuropaAls fietsliefhebber zijn er in Europa een aantal fietsroutes die je minimaal één keer in je leven gefietst moet hebben.…
La Trappe FietsroutesDat La Trappe de enige Nederlandse Trappist is, is bij de meeste bierliefhebbers wel bekend. Dat La Trappe ook nog een a…

Nederlandse fietsindustrie in de 19de eeuwNederlandse fietsindustrie in de 19de eeuwNederland heeft één van de succesvolste fietsindustrieën ter wereld. Relatief gezien is deze later op gang gekomen dan d…
Ervaringen met de Giant Twist Go DoubleIn maart 2009 werd de Giant Twist (Comfort CS Lite) door de consumentenbond benoemd tot de Beste Koop Elektrische Fiets…
Bronnen en referenties
  • www.consumentenbond.nl www.falk.nl
Reactie

Quesjer, 21-11-2010
De titel belooft een vergelijking van de verschillende fietsrouteplanners, maar alleen de Falk-planner wordt behandeld. Er wordt gezegd dat deze de meest recente is omdat ie elk kwartaal wordt bijgewerkt. Geen informatie over de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond, hoewel deze elke fout binnen twee weken bijwerkt, en de meest gedetailleerde informatie levert. Bovendien kun je als gebruiker je eigen filter instellen, van mooie natuurroute, kortste verbinding van A naar B of een sociaal veilige route, pontjes uitzetten, kortom zo veelzijdig als deze zijn er geen… en nog gratis ook. (www.fietsersbond.nl)

Verder zijn er nog meer fietsrouteplanners, en ik begrijp best dat een echte vergelijking de nodige tijd kost. Maar wees dan ook eerlijk in de titel. Volgende keer een echte vergelijking schrijven? Reactie infoteur, 26-11-2010
Beste Quesjer,

bedankt voor de reactie.

Echter, wanneer de tekst over een vergelijking zou gaan, dan had dit uiteraard in de titel gestaan. Volgens onderzoek is Falk de beste fietsrouteplanner, dus er wordt in de tekst antwoord gegeven op de vraag in de titel; "welke is het best". Dat is Falk volgens onafhankelijk onderzoek, dus daar kan ik uiteraard niets aan veranderen.
Wanneer ik een tekst zou schrijven over vergelijkingen, dan zou ik uiteraard iedere fietsrouteplanner die er is daarin meenemen. Dit ben ik echter niet van plan.
Voor iedere tekst wordt er uitgebreid onderzoek uitgevoerd, dus het heeft niets met tijd te maken. Een goede tekst ontstaat pas wanneer er voldoende tijd in is gestoken.

uiteraard is het zo dat niet iedereen deze fietsrouteplanner het beste vindt. Hier zijn de meningen over verdeeld. Het onderzoek geeft uitsluitend weer welke over het algemeen het beste wordt gevonden, maar dit is niet 100% van de stemmen. Dat is het nooit.

Ik ben blij dat u enthousiast bent over een andere Fietsrouteplanner en hier goed gebruik van kunt maken.

Groeten, Marensa

Marensa (310 artikelen)
Laatste update: 08-10-2010
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Fietsen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.