Auto voorbereiden op de winter

Auto voorbereiden op de winter Gedurende de winterperiode, zult u eerder problemen ondervinden met uw auto. Dit varieert van kleine ongemakken (ruitenwissers zitten vast) tot grote ongemakken (auto wil niet starten). In dit artikel komt u een aantal tips tegen waarmee u uw auto met minder problemen door de winter kunt helpen. Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kunt u ongemakken met uw auto in de winter voorkomen. In sommige gevallen kunt u met eenvoudige handelingen grote ongemakken voorkomen.

Winterbanden

Zodra de sneeuwval is begonnen,kunt u nauwelijks nog aan winterbanden komen. U kunt er beter vroeg mee beginnen om de geschikte banden te laten monteren. Deze banden kunnen niet tegen extreme warmte, maar u kunt de banden best in de herfst alvast eronder zetten. Jaarlijks in het winterse weer is het namelijk een ware zoektocht om de juiste banden nog te vinden.

Winterklaar maken van de auto

U kunt uw auto naar de dealer brengen om uw auto beter bestand te maken tegen het winterweer. Om de kosten te drukken kunt u echter ook veel van deze handelingen zelf verrichten. Indien de ruitenwissers schuren bij het wissen, kunt u eenvoudig de rubbers vervangen. Vul uw sproeierreservoir met vloeistof met antivries. De vloeistof moet geschikt zijn tot een temperatuur van -30 graden.

Pas op met korte ritjes

Uw accu maakt in de winter zware tijden door. Op het moment dat de auto rijdt, laadt de accu zichzelf weer op. Door de auto te gebruiken voor zeer korte ritjes, of om de auto gewoon even te verplaatsen, loopt u een grotere kans dat de accu het gaat begeven. De accu krijgt namelijk niet de kans om zichzelf weer op te laden. Het starten, lampen en de blower kosten zoveel energie dat de accu het gaat begeven, en u de eerstvolgende keer de auto niet meer kunt starten.

Vastgevroren handrem

Gedurende de vorsperiode kunt u uw handrem beter niet gebruiken. Het gevaar dreigt namelijk dat deze vast gaat vriezen. Om deze weer los te krijgen kunt u proberen door de handrem hard aan te trekken, de rem kan dan los laten. Indien dit ook niet helpt, kunt u uw auto een kwartier laten lopen met de blower op de hoogste en warmste stand.

Vorst op de ramen

U kunt vorst op de ramen verwijderen met een ijskrabber of met een spuitbus, maar u kunt als alternatief de ramen ook bedekken met een deken of een folie. Dit bespaart u krabben in de ochtend.

Vastgevroren ruitenwissers

Dit kunt u voorkomen door ze in de nacht los van de ramen te zetten. Indien ze vastzitten moet u proberen om ze voorzichtig lost te krijgen. Door ze los te trekken kunt u de rubbers beschadigen.

Autodeur wil niet open

Bij zware vorst kunnen de rubbers van de deuren vast gaan zitten. Dit kunt u voorkomen door de rubbers in te smeren met bijvoorbeeld vaseline, maar daar hebt u niets meer aan als de deuren al vastzitten. U moet niet proberen om de deuren los te trekken, hiermee kunt u de rubbers zwaar beschadigen. U kunt beter tegen de deuren gaan drukken. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat het ijs los raakt en vervolgens kunt u de deur openen.

Met de auto stranden

Het weer kan zo slecht zijn dat u niet meer verder kunt. In dit geval zou het handig zijn om extra warme kleding in de auto te hebben om de passagiers warm te houden. Voor de kinderen extra jassen mee en dekens in de auto.
© 2010 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Auto probleemvrij houden in de winterJe auto probleemvrij houden in de winter is belangrijk. Dat vergt goed onderhoud en goede maatregelen voor als sneeuw en…
Je auto winterklaar maken: 9 tipsJe auto winterklaar maken: 9 tipsWinter op komst? Dan wordt het hoog tijd om je auto te checken en ervoor te zorgen dat hij klaarstaat voor de aankomende…
Winterperikelen met je autoWinterperikelen met je autoBij winterse omstandigheden als vriezend weer kun je last krijgen van ongemakken met je auto. ís Ochtends voor vertrek d…

Auto poetsen, car cleaning zelf doenAuto poetsen, car cleaning zelf doenOm uw auto goed in de wax te zetten kunt u kiezen voor een autopoetsbedrijf of car cleaning centre, dit is een makkelijk…
Volvo XC60, BMW, Audi en Mercedes de SUV concurrentiestrijdDe ontwerpers van Volvo zetten met de nieuwe XC60 de eerste stap een van de snelst groeiende segmenten van de autowereld…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Pexels, Pixabay
Juul (897 artikelen)
Gepubliceerd: 19-12-2010
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.