Een auto kopen in Amerika

Een auto kopen in Amerika Wie kent die grote wagens nou niet waarmee ze in de Verenigde Staten rijden? Veel mensen dromen van een echte Amerikaanse bak. Zeker met de lage dollarkoers kan het een verstandig besluit zijn een auto in Amerika te kopen. Ook tijdens een rondreis kun je ervoor kiezen een wagen te kopen in plaats van te huren.

Waarom een auto kopen in Amerika?

Er zijn verschillende redenen te bedenken om een auto te kopen in Amerika. Namelijk:
  • Je wilt een wagen die alleen in Amerika te verkrijgen is
  • Je maakt een rondreis door de Verenigde Staten
  • Je bent voor langere tijd in het land, bijvoorbeeld voor zaken

Wanneer je een rondreis maakt door Amerika, is het raadzaam om alleen een auto te kopen als deze reis langer dan acht weken is. Anders is een huurauto toch echt voordeliger. Ook moet je er rekening mee houden dat je een goedkope tweedehands wagen haalt. Deze moet aan het einde van de reis ook weer worden verkocht, of wellicht klaar voor de sloop zijn.

Doe onderzoek

Als je een auto in Amerika wilt kopen, zul je onderzoek moeten doen. Kijk naar de soort auto’s en zorg dat je er ook een ritje in hebt gemaakt, maar kijk ook verder. Wil je de auto in Nederland hebben? Ga dan op zoek naar bedrijven die het transport van de wagen regelen. Vaak wordt dit verscheept. Het makkelijkste is een auto te kopen in de buurt van zo’n bedrijf. Vergelijk eventueel ook meerdere bedrijven met elkaar. Houd er ook echt rekening mee dat de Verenigde Staten erg groot is en dat je zonder lokaal vervoer eigenlijk nergens kunt komen.

Papierwerk bij de auto

Er komt veel papierwerk bij kijken als je een auto in de Verenigde Staten wilt kopen. Heel belangrijk is dat je legaal wilt rijden in de Verenigde Staten. Je hebt dus een geldig rijbewijs nodig. Ook moet je de auto registreren en hoe dit precies werkt, kan per staat compleet verschillen. In sommige staten kan het heel moeilijk zijn een auto te registreren, hier is namelijk een adres in Amerika voor nodig. Tevens zul je de verzekeringspapier in orde moeten hebben. De premies kunnen hoog oplopen, zeker bij mensen die niet in Amerika wonen. Het is mogelijk om een verzekering online te regelen en dit kun je doen nog voordat je de wagen hebt gekocht. Bekijk alle opties en neem een verzekeraar die gespecialiseerd is en aan jouw eisen voldoet.

Jongeren

Voor Nederlandse of Belgische jongeren die onder de negentien zijn, is het in Amerika al niet mogelijk een auto te huren. Kopen zal dus ook problemen opleveren. Ben je jonger dan vijfentwintig? Dan krijg je ook nog eens te maken met extra verzekeringspremies.

Waar moet je nog meer op letten?

Wanneer je een auto in de Verenigde Staten kopen zijn er nog andere zaken waar je op moet letten. Controleer heel goed of de auto van goede kwaliteit is, zeker wanneer je er nog in Amerika mee rond wilt rijden. Het is namelijk een groot landen als je pech hebt, kan het soms uren duren tot er iemand voorbij komt die je kan helpen. Let er ook op dat een goede ziekteverzekering een echte must is. De ziektekosten in Amerika kunnen hoog oplopen. Een ander punt is dat je niet in alle Staten verplicht bent om je auto te verzekeren. Dit klinkt verleidelijk, maar houd er rekening mee dat het bergen geld kost wanneer het mis gaat.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waarom een autolening afsluiten niet voordelig isWaarom een autolening afsluiten niet voordelig isVeel mensen kopen een auto en sluiten dan een autolening af. Wat zij zich niet realiseren dat ze in de meeste gevallen g…
Tweedehands auto kopen: waar moet je op letten?Tweedehands auto kopen: waar moet je op letten?Een tweedehands auto kopen is niet moeilijk en zo gebeurd, echter bij het kopen van een goede tweedehands auto komt erva…
Auto kopen met huurkoopAuto kopen met huurkoopHuurkoop is een kredietvorm die vaak voorkomt bij het kopen van auto’s. De kredietverstrekker stelt de auto voor een bep…
Auto niet inruilen, maar afrijdenAuto niet inruilen, maar afrijdenBij het kopen van een andere auto kunt u de oude auto inruilen. Over het algemeen kan dit echter niet uit. U kunt de aut…

Waarom is de benzinetank veel eerder leeg in de winter?Waarom is de benzinetank veel eerder leeg in de winter?In de winter is de benzinetank veel eerder leeg. En dat heeft een reden. Maar de meeste mensen weten niet waarom de benz…
Bronnen en referenties
  • Allesamerika.nl
  • Wikipedia
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 08-02-2012
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.