Carwrapping - De auto inpakken

De letterlijke vertaling van carwrapping is het inpakken van een auto. De auto wordt bij carwrapping ingepakt met een speciaal soort vinylfolie. Het is de nieuwe trend in de autoreclame maar kan ook als alternatief voor spuiten gebruikt worden.

Hoe werkt carwrapping

Voor carwrapping wordt een speciaal soort vinylfolie gebruikt. Het is flinterdun en wordt gemaakt van kunststof. Om de duurzaamheid van de folie te verlengen wordt er een UV-werende laag op aangebracht. De diktes van de folies verschillen tussen de 50 tot 100 micron. 1 micron is 1/1000e van een millimeter.

De levensduur van de folie ligt gemiddeld rond de 3 jaar. Mochten er beschadigingen zijn dan kan het gemakkelijk gerepareerd worden en hoeft niet zoals bij spuiten alles overnieuw gedaan te worden.

De auto wordt eerst geheel vetvrij gemaakt zodat de folie goed blijft zitten. Als eerst worden de grote oppervlakken van de auto beplakt. De randen en naden worden zorgvuldig beplakt en om de bolle stukken strak te krijgen worden deze verhit. Carwrapping is een vak apart en u kunt dit het beste laten doen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in carwrapping.

Waar en wanneer wordt carwrapping toegepast

Taxi's in Duitsland
Het carwrappen is ontstaan in Duitsland. Alle taxi's hebben in Duitsland een crèmewit-achtige kleur. Deze kleur is niet erg populair onder de particulieren. Wanneer een taxi verkocht wilde worden was hiervan moeilijk af te komen. Carwrapping was hiervoor de oplossing. De crèmewit-achtige kleur werd als carwrapping over de bestaande kleur aangebracht. Als de taxi later verkocht werd, kon de wrapping eraf worden gehaald en was de auto in de bestaande kleur weer als nieuw. De carwrapping zorgt er namelijk ook voor dat de autolak beschermt wordt.

Carwrapping in de autosport en de reclame

Ook in de auto sport wordt carwrapping vaak toegepast. Elk seizoen kunnen de sponsoruitingen op de auto veranderen maar de auto zelf kan meerdere seizoenen mee gaan. Dan hoeft er enkel elk seizoen een nieuwe wrap op en de auto is weer start klaar. Dit werd al snel op gepakt in de reclamebranche. Het carwrappen werd gebruikt als reclame belettering. Er zijn vele verschillende kleuren beschikbaar en de kleuren zijn verkrijgbaar in mat of metallic.

Toepassingen voor particulieren

Bent u de kleur van uw auto beu of wilt u iets anders dan andere hebben? Misschien is carwrapping dan ook wel wat voor u. Het kan de auto een exclusieve look geven en de lak wordt tevens beschermt. Ook kunt u de folie weer verwijderen en een andere kleur of ontwerp opnieuw aan laten brengen. Zo lijkt het net of u weer een nieuwe auto heeft. De auto vormt al snel een mooie eye catcher.

Prijzen

Aangezien carwrapping vakwerk is neemt het de nodige kosten met zich mee. De kosten variëren van de 1200,00 tot 2500,00. Dit is onder andere afhankelijk van de grote van de auto. Maar ook de details en de exclusiviteit kunnen meer kosten met zich mee brengen. Bij de kosten zijn vaak wel het materiaal inbegrepen, het materiaal is ongeveer een kwart van de totale kosten. Als u van plan bent om uw auto te laten carwrappen kunt u het beste bij verschillende specialisten een offerte aanvragen.
© 2011 - 2024 Kimmy-tje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat kan je maken met behulp van een snijplotter?Soms is het gewoon handig om zelf leuke verpakkingsdoosjes te snijden, of leuke stickers om de boel wat op te fleuren. D…
Wandversiering, stickers op de muurVoor behang en wit geverfde muren zijn er nu alternatieven: Wandversieringen. Wandversieringen zijn de trend, die men ni…
Economie: MarketingMarketing is niets anders dan de manieren waarop ondernemers hun producten verkopen. Er bestaan verschillende soorten ma…
Geld verdienen met reclame op de autoGeld verdienen met reclame op de autoSteeds meer bedrijven ontdekken de mogelijkheid om de auto te gebruiken als reclame-zuil. De particulier die zijn auto h…

Auto: poetsen en in de wax zettenDe beste manier om de carrosserie te beschermen en de oorspronkelijke glans te behouden is de auto regelmatig poetsen en…
Autoschade claimen of niet claimen?Autoschade claimen of niet claimen?Als uw auto schade heeft opgelopen, heeft het claimen van de schade gevolgen voor de premie en het aantal schadevrije ja…
Kimmy-tje (34 artikelen)
Gepubliceerd: 23-02-2011
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.