Je auto verhuren

Stel je hebt een auto, maar gebruikt deze niet dagelijks. Het is mogelijk om de auto te verhuren op de dagen dat je deze niet gebruikt. Op deze manier staat de auto niet stil. Het is goed voor het milieu, andere mensen hoeven namelijk geen auto te kopen. Je krijgt daarnaast ook nog eens betaald voor de dagen dat je deze verhuurt, waar je anders alleen wegenbelasting en eventueel parkeergeld betaalt. Er zijn websites die de huurder en verhuurder bij elkaar brengt. Hier kun je dus je auto op plaatsen en vervolgens kunnen andere mensen via de website afspraken met je maken.

Zo werkt het

Op bijvoorbeeld snappcar.nl kun je een account aanmaken. Na het inloggen kun je de gegevens van de auto invullen, zoals:
  • merk
  • bouwjaar
  • model
  • foto

Vooral het maken van een goede duidelijke foto van de auto is belangrijk. Je wilt namelijk dat mensen voor jou auto gaan. Zorg dat de auto schoon is en maak eventueel ook wat foto’s van het interieur. Naast de gegevens van je auto, dien je ook je eigen gegevens zoals adres achter te laten. Zorg ook voor een goede profielfoto van jezelf. Mensen zien graag van wie ze de auto huren. Ook dien je een kopie van je ID kaart achter te laten. De websites hebben een beoordelingssysteem, waardoor huurders en verhuurders elkaar kunnen beoordelen. Mensen huren eerder een auto van een persoon met een goede beoordeling en al meerdere referenties. Zorg dus voor een schone en nette auto op het moment dat deze wordt verhuurd.

Verzekering

De verzekering loopt verder via de website. Er is een verzekeringspolis samengesteld die de auto verzekert tegen:
  • schade
  • vernieling
  • pech
  • diefstal

Uiteraard dient je auto van een geldige verzekering voorzien te zijn en APK gekeurd te zijn. Je verhuurt de auto rechtstreeks aan de huurder.

Voorwaarden

Bij het verhuren van je auto kun je de voorwaarden zelf instellen. Zo kun je aangeven wat het maximale aantal te rijden kilometers is. Wat de kilometer vergoeding is wanneer de huurder boven deze kilometers komt en wat de afspraken over het brandstof gebruik zijn.

Huurverzoek

Je kunt een huurverzoek zelf accepteren of weigeren. Dit betekent dat je altijd controle hebt over wie er met je auto rijdt. Een huurverzoek wordt door een huurder altijd gedaan inclusief het uploaden van een rijbewijs. Mocht dit rijbewijs niet geldig zijn, wordt het verzoek geweigerd.

Klachten

Beide websites hebben een klachtensysteem, waarmee klachten aan huurders en verhuurders kunnen worden gemeld. Er is ook sprake van een beoordelingssysteem, waardoor je als verhuurder met een goede beoordeling eerder je auto zult gaan verhuren.

Betaling en verkeersboetes

De betaling loopt verder volledig via de websites. Snappcar staat zelfs garant voor deze betaling. Ook bijvoorbeeld extra gemaakte kilometers worden in een vergoeding van de rekening van de huurder afgeschreven en bij de verhuurder bijgeschreven. Verkeersboetes worden in rekening gebracht bij de huurder.

Conclusie

Het is dus volledig veilig om je auto via deze websites te verhuren. Door het geval van een verzekering die in gaat bij het aangaan van een huurcontract kun je met een gerust hart je auto verhuren en is deze verzekerd.
© 2013 - 2024 Evertse, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met het verhuren van je autoGeld verdienen met het verhuren van je autoSteeds meer mensen kiezen ervoor om hun spullen te delen tegen een scherpe prijs. De verhuurder kan hiermee geld verdien…
Auto huren, waar moet u op letten?Auto huren, waar moet u op letten?Voordat u een auto gaat huren, moet u voor uzelf duidelijk hebben wat de voorwaarden zijn en waar u op moet letten Door…
In het buitenland een auto hurenIn het buitenland een auto hurenOp vakantie in het buitenland een auto huren, maakt u ter plaatse mobiel en minder afhankelijk van het openbaar vervoer…
Een huis verhuren – zelf regelen of via bemiddelingsbureauEen huis verhuren – zelf regelen of via bemiddelingsbureauDe huizenmarkt staat al een tijd lang stil en verwacht wordt dat dit nog een tijdje blijft aanhouden met de huidige econ…

Private lease: Voordelen en nadelenPrivate lease: Voordelen en nadelenEen auto kopen is duur. Je bent niet alleen een boel geld kwijt aan de aanschaf, maar als je pech hebt ook aan de onderh…
BlaBlaCar Nederland: Bespaar op je autoritBlaBlaCar Nederland: Bespaar op je autoritBlaBlaCar Nederland is een betrouwbare manier om met een aantal onbekenden samen in een auto te rijden naar een vooraf a…
Evertse (47 artikelen)
Gepubliceerd: 05-12-2013
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.