recensie

Ford Fiesta Champions edition

Ford Fiesta Champions edition Ford heeft inmiddels al een aantal modellen op de weg rijden en één van die modellen is de Ford Fiesta. De Ford Fiesta 2012 heeft drie verschillende uitvoeringen: de Limited edition, de Champions edition en de Titanium edition. De Champions edition is de tweede luxe uitvoering van de Fiesta en heeft dus de standaarduitrusting van de Limited edition met daarbij nog extra’s.

Het uiterlijk

De Ford Fiesta is een niet al te grote auto, maar ruim genoeg voor vier personen. In principe passen er vijf personen in, maar drie grote kerels op de achterbank zal toch echt niet passen. Je kan voor de auto niet alleen verschillende kleuren kiezen, maar ook voor een chromen afwerking. De Champions edition heeft deze afwerking niet, de Titanium edition echter wel.

Het rijden

Een belangrijk aspect voor de keuze van de auto is hoe de auto rijdt. De Champions edition met 1.2 motor is een zuinige, maar niet zo’n krachtige auto. Tijdens het optrekken merk je dat hij niet zo snel accelereert. Natuurlijk kan je kiezen voor een krachtigere motor. Die zal sneller optrekken dan de 1.2 motor. De motor zelf is erg stil. Doordat je de motor bijna niet hoort rijdt de auto erg rustig. Zet de muziek wat harder en je hoort de auto helemaal niet meer.

Uitrusting

De uitrusting van de Champions edition is uitvoeriger dan die van de Limited edition. Zo heeft de Champions edition airconditioning en een USB-aansluiting, terwijl de Limited edition dat niet heeft. Vooral de USB-aansluiting is een verrijking voor de auto. Zo kan je je IPod aansluiten en via de display mijn muziek afspelen. Natuurlijk heeft de Fiesta ook een CD-speler en radio, maar tegenwoordig heeft iedereen zijn muziek op de IPod staan. Ook de airconditioning is erg fijn ten opzichte van de Limited edition. In tijden van mooi weer is airconditioning bijna niet meer weg te denken en zeker in het warme buitenland erg handig.

De schakelindicator voor zuinig rijden is dan weer overbodige luxe. De schakelindicator is een lampje op je dashboard dat gaat branden als hij vindt dat je moet opschakelen. Dit lampje gaat al branden op de grens van 2000 toeren, vrij snel dus. De bestuurder moet toch zelf in staat zijn te schakelen naar een hogere versnelling en als hij zuinig wil gaan rijden zal hij heus niet eindeloos naar het lampje staren zodat hij weet wanneer te schakelen.

Natuurlijk kan je ook voor opties kiezen, zoals een regensensor of cruisecontrol. Hierbij is het echter belangrijk om te bedenken of je dit wel nodig hebt en of het bedrag je daarvoor waard is. Zo’n regensensor is namelijk best overbodig, omdat je zelf ook wel kunt zien of het regent of niet.

Prijs

De Ford Fiesta is beschikbaar in verschillende prijsklassen, afhankelijk van de uitvoering en de extra's die je kiest. Zo betaal je voor de Limited edition €11.845 en voor de Champions edition €13.345. Natuurlijk kan je voor extra's kiezen. Deze opties variëren van €200 tot €1.500. Één optie kan bijvoorbeeld cruisecontrol zijn, maar ook regensensoren.

Voor en nadelen

De voordelen van de Ford Fiesta Champions edition ten opzichte van de Limited edition zijn de extra’s zoals de USB-aansluiting. Deze aansluiting maakt het mogelijk door middel van een kabel je IPod aan te sluiten en dus jouw eigen muziek af te spelen. Een nadeel is weer dat je niet alle extra’s per stuk kunt kiezen en je dus vast zit aan andere extra’s zoals de schakelindicator. Je moet jezelf afvragen wat bij je past en hoeveel je ervoor wilt betalen. Een auto kopen doe je namelijk niet elke dag.

Conclusie

De Ford Fiesta is een zuinige auto en erg geschikt voor stellen zonder kinderen. De auto is niet erg ruim, maar je kan er voor twee personen genoeg in kwijt. Zo kan je een keer vrienden meenemen en als je op vakantie gaat kan je met twee personen genoeg spullen in de Ford Fiesta meenemen.
© 2012 - 2024 Mitchel110, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Top 10 meest verkochte en zuinigste auto'sTop 10 meest verkochte en zuinigste auto'sWe kunnen tegenwoordig niet meer zonder onze auto. De autohandel blijft daardoor een lucratieve handel. Maar wat zijn no…
Ford Mustang: een van de bekendste modellen van FordFord Mustang: een van de bekendste modellen van FordEen van de bekendste modellen van Ford is de Ford Mustang. De eerste Ford Mustang werd gebouwd in 1964.
Autokosten - Minst pechgevoelige auto's in hun klasseAutokosten - Minst pechgevoelige auto's in hun klasseAuto's - de minst pechgevoelige auto's in hun klasse. De DEKRA (DEutscher KRAftfahrzeug Überwachungsverein) is opgericht…
De T-Ford, het eerste massamobielHij zette de wereld op wielen: Henry Ford. In zestien jaar tijd werden maar liefs vijftien miljoen exemplaren van zijn T…

Zuinig autorijden lukt vooral door zo min mogelijk te remmenZuinig autorijden lukt vooral door zo min mogelijk te remmenAutorijden wordt steeds duurder, dus het is zinvol om daarop te bezuinigen. Vooral met het brandstofverbruik valt winst…
Winterbanden kopen: welke banden kiezen?Het is duidelijk dat winterbanden meer veiligheid bieden tijdens de wintermaanden dan dat zomerbanden dat doen. Er zijn…
Bronnen en referenties
  • http://www.ford.nl/
Mitchel110 (10 artikelen)
Gepubliceerd: 19-10-2012
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.