Goedkope vliegtickets boeken: waar en waarom?

Goedkope vliegtickets boeken: waar en waarom? Goedkope vliegtickets: goedkoopste vliegvakanties boeken. Vliegen kan steeds goedkoper. Via internet zijn er diverse aanbieders te vinden die goedkope vliegtickets aanbieden. Wat zijn de voor en nadelen hiervan, waar en waarom kiezen mensen voor deze vliegtickets, en vooral: waar op te letten?

Goedkope vliegtickets

Een vliegticket werd vroeger veelal via KLM of een enkel reisbureau gekocht, veel keus was er toen niet. Tegenwoordig komen er steeds meer aanbieders. Vooral online reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen weten de prijzen laag te krijgen. Hoe meer aanbieders, hoe meer concurrentie, dus ook meerdere prijsverlagingen. Voor de consument is dit allemaal erg aantrekkelijk.

Vliegtickets van verschillende vliegaanbieders

De prijs van een vliegticket wordt mede bepaald door de vliegaanbieder. In Nederland kennen we KLM als grote luchtvaartmaatschappij, maar ook kan er met buitenlandse vliegaanbieders gevlogen worden. Lufthansa Cityline is een duitse vliegtuigmaatschappij. Jet4you is van Marokko, Eva Air van Taiwan, en zo zijn er ontzettend veel luchtvaartmaatschappijen. Binnen Nederland zijn dit de KLM, Amsterdam airlines, Arkefly, Interstate airlines, Martinair Holland, Transavia en nog een aantal kleine luchtvaartmaatschappijen. Deze vliegen vanuit de verschillende vliegvelden in Nederland, waaronder Schiphol airport, Groningen airport, Maastricht airport etc.

De keuze van een luchtvaartmaatschappij is persoonlijk. Het hangt er ook vanaf of het om een zakelijke of een toeristische vlucht gaat. Tussen grote luchthavens is er vaak sprake van grootschalig vervoer, terwijl de kleinere vliegtuigen juist vervoeren tussen kleinschalige luchthavens. De kleinschalige luchtvaartmaatschappijen zijn vaak goedkoper dan de grotere.

Vliegticketaanbieders

Vliegtickets kunnen gekocht worden bij de luchtvaartmaatschappij zelf, deze heeft vaak ook een verkoopgedeelte online, of via een aanbieder van vliegticket.s Aanbieders zijn onder andere reisbureaus of online ticketbureau.'s Dit soort bureaus regelen de aankoop van het ticket. Belastingen zijn vaak inbegrepen bij het ticket, maar dit is niet altijd het geval. Hier moet dus goed op gelet worden. Aanbieders van vliegticket zijn onder andere Vliegticketspecialist , Worldticketcenter , CheapTickets, Vliegwinkel etc. Sommige mensen zijn wat huiverig voor het online boeken en betalen, maar wanneer de website beveiligd is, is het een veilige manier van boeken. Voor wie het echt niet vertrouwd of er niet in thuis is, biedt een reisbureau goede mogelijkheden. Via een reisbureau zijn de kosten soms wat hoger.

Voordelen en nadelen van goedkope vliegtickets

Een voordeel van goedkope vliegtickets boeken is natuurlijk de prijs. Deze kan erg verschillen tussen verschillende luchtvaartmaatschappijen en tussen verschillende verkooppunten van vliegtickets. Het online boeken van een goedkoop vliegticket is vrij snel geregeld en direct betaald via online bankieren. Boeken via een reisbureau geeft vaak een factuur achteraf, de geboekte vlucht staat ook op papier.

De nadelen zijn vaak de reis: deze kan een langere wachttijd hebben of vaker overstappen. Eten en drinken is veelal niet inbegrepen bij de reis. De duurdere tickets beiden dit wel aan, omdat het eten en drinken dan in de prijs zit inbegrepen. Het is overigens wel vaak mogelijk om in het vliegtuig zelf eten en drinken te kopen. Voor een korte vlucht zal dit vaak niet nodig zijn. Een ander nadeel van het online boeken is dat er soms wel eens iets mis kan gaan, bijvoorbeeld de bevestigingsemail die niet aankomt. Indien er iets mis gaat, is het belangrijk om direct contact op te nemen met het bedrijf dat de vliegtickets verkoopt.

Let op met oplichting: soms worden goedkope vliegtickets aangeboden, waarbij een persoon vertelt dat hij of zij werkzaam is bij een reisbureau of luchtvaartmaatschappij. Geld dat overgemaakt wordt of contant wordt betaald, is men kwijt: de beloofde vliegtickets worden nooit geleverd, Belangrijk is om altijd een vliegticket te kopen bij een erkend bedrijf.
© 2011 - 2024 Bibiana, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe vind je goedkope vliegtickets?Hoe vind je goedkope vliegtickets?Wist je dat je flink wat geld kunt besparen op je vliegtickets? Vliegtickets kunnen behoorlijk aan de prijzige kant zijn…
Vliegtickets voor Los AngelesVliegtickets voor Los AngelesWil jij naar Los Angeles reizen? Dan heb je een vliegticket nodig. Er zijn allerlei mogelijkheden voor vliegtickets naar…
Lastminute vakanties en vliegtickets: wat, hoe en waar?Lastminute vakanties en vliegtickets: wat, hoe en waar?"Lastminute" of "last minute" is een begrip in de reiswereld. In dit artikel wordt uitgelegd wat lastminute vakanties en…

Vliegangst: waarom vliegangst niet nodig isVliegangst: waarom vliegangst niet nodig isVliegangst. Veel mensen hebben vliegangst, terwijl het niet nodig is. Als je in een vliegtuig zit, dan zijn van de 100 m…
Bronnen en referenties
  • Rugzaktrips.nl
  • Klm.com
Bibiana (1.560 artikelen)
Gepubliceerd: 09-08-2011
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Vliegen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.