Vliegen vanaf de luchthavens in Nederland

Vliegen vanaf de luchthavens in Nederland Vliegen vanuit Nederland kan vanaf verschillende vliegvelden. Het meest grote en populaire vliegveld in Nederland is Schiphol. Daarnaast kan gevlogen worden vanaf luchthaven Eindhoven, Groningen Airport, Maastricht Aachen of Rotterdam/Den Haag. Hieronder vind je informatie over de verschillende vliegvelden in Nederland. Hoe is de bereikbaarheid van de luchthavens Schiphol, Eindhoven, Groningen Airport, Maastricht Aachen en Rotterdam/Den Haag? En zijn er winkels en restaurants aanwezig op de luchthavens?

Luchthaven Schiphol

Adres

Schiphol bevindt zich op het volgende adres:
Evert v/d Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol.

Bereikbaarheid

Schiphol is zowel met de auto als met openbaar vervoer goed te bereiken. De trein stopt zelfs onder Schiphol. Je hoeft dan alleen met een roltrap omhoog en je bevindt je op Schiphol. Daarnaast is Schiphol ook goed te bereiken met de bus. Veel omliggende woonplaatsen hebben een rechtstreekse busverbinding met luchthaven Schiphol.
Met de auto is Schiphol te bereiken vanaf de A4 Amsterdam en A4 Den Haag/Rotterdam.

Parkeren

Parkeren op Schiphol kan op drie verschillende parkeerplaatsen, waarvan P1 en P2 bedoeld zijn voor kort parkeren en P3 voor lang parkeren. Daarnaast is er vlak voor de ingang van Schiphol mogelijkheid voor een 'short stop', hier mag je 15 minuten gratis parkeren met de auto om personen af te zetten. Na 15 minuten moet er wel betaald worden.

Restaurants en winkels

Schiphol is de grootste luchthaven in Nederland en er zijn dan ook volop winkel- en consumptiegelegenheden. Op Schiphol zijn maar liefst 75 winkels, 14 restaurants en 10 bars aanwezig. Nadat je de douane bent doorgegaan heb je de mogelijkheid om tax-free te shoppen. Daarnaast is er een casino en een museum.

Luchthaven Eindhoven

Adres

Luchthaven Eindhoven bevindt zich op het volgende adres:
Luchthavenweg 23, 5657 EA Eindhoven

Bereikbaarheid

Luchthaven Eindhoven is zowel met de auto als met openbaar vervoer te bereiken. Vanaf Eindhoven Centraal Station rijdt er een bus rechtstreeks naar de luchthaven.
Met de auto is Eindhoven te bereiken vanaf de A2/N2 Amsterdam/Rotterdam/Maastricht afslag 29 "Eindhoven Airport".

Parkeren

Er zijn vier parkeerplaatsen op Luchthaven Eindhoven. P1 is bedoeld voor kort parkeren, P3 voor middellang parkeren, P4 voor overdekt lang parkeren en P5 voor lang parkeren. Daarnaast is er de mogelijkheid om te parkeren op de 'Kiss & Ride' parkeerplaats. Deze parkeerplaats is bedoeld om personen af te zetten. De maximale parkeerduur op de 'Kiss & Ride' parkeerplaats is 15 minuten.

Restaurants en winkels

Op luchthaven Eindhoven zijn 3 winkels, 1 restaurant en 3 bars aanwezig. Ook is er de gelegenheid om tax-free te shoppen.

Luchthaven Groningen

Adres

Luchthaven Groningen bevindt zich op het volgende adres:
Machlaan 14a, 9761 KT Eelde

Bereikbaarheid

Luchthaven Groningen is het makkelijkst te bereiken met de auto vanaf de A28 Groningen/Emmen/Assen/Zwolle en Eelde.
Daarnaast is er de mogelijkheid de luchthaven te bereiken met de bus vanaf Groningen Centraal. Ook vanuit Assen is de luchthaven te bereiken met lijn 51 tot halte De Punt om vervolgens over te stappen op lijn 2.

Parkeren

Er zijn drie parkeerplaatsen aanwezig op luchthaven Groningen. P1 is bedoeld voor kort parkeren, P2 voor kort en lang parkeren en P4 voor lang parkeren. Parkeren op luchthaven Groningen is goedkoop in vergelijking met parkeren op andere luchthavens in Nederland.

Restaurants en winkels

Op luchthaven Groningen zijn 3 winkels, 1 restaurant en 3 bars aanwezig. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om tax-free te shoppen.

Luchthaven Rotterdam/Den Haag

Adres

Luchthaven Rotterdam/Den Haag bevindt zich op onderstaand adres:
Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP Rotterdam

Bereikbaarheid

De luchthaven Rotterdam/Den Haag is zowel per auto als openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf Rotterdam Centraal rijdt buslijn 33 rechtstreeks naar de luchthaven.
Met de auto is de luchthaven te bereiken vanaf de A20 Rotterdam Centrum en de A13 Den Haag/Rotterdam/Amsterdam afslag 11 "Rotterdam Airport".

Parkeren

Er zijn vier parkeerplaatsen aanwezig op luchthaven Rotterdam/Den Haag. P1 is bedoeld voor lang parkeren, P2 voor kort parkeren, P3 en P7 voor lang parkeren. Daarnaast is er een 'Kiss&Ride' parkeermogelijkheid. Hier mag maximaal 5 minuten geparkeerd worden.

Restaurants en winkels

Er zijn 2 winkels, 2 restaurants en 5 bars aanwezig. Daarnaast is er de mogelijkheid om tax-free te shoppen.

Luchthaven Maastricht Aachen

Adres

Luchthaven Maastricht Aachen bevindt zich op het volgende adres:
Vliegveldweg 90, 6199 AD Maastricht Airport

Bereikbaarheid

De luchthaven is zowel met de auto als met openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf treinstation Maastricht, Sittard en Beek-Elsloo rijdt bus 59 rechtstreeks naar de luchthaven.
Met de auto is luchthaven Maastricht Aachen te bereiken vanaf de A2/N2 Beek en Maastricht/Luik/Eindhoven, afslag 50 "Maastricht Aachen Airport".

Parkeren

Parkeren kan op twee parkeergelegenheden. P1 voor kort parkeren en P2 voor lang parkeren.

Restaurants en winkels

Er zijn 3 winkels, 1 restaurant en 2 bars aanwezig op luchthaven Maastricht Aachen. Daarnaast is er de mogelijkheid om tax-free te winkelen.
© 2014 - 2024 Lola90, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Auto slim parkeren bij een vliegveldAuto slim parkeren bij een vliegveldGoedkoop uw auto parkeren bij een vliegveld in Nederland? Wat zijn de mogelijkheden, waar laat u uw auto bij een vliegve…
Waarheen vliegen met Ryanair vanaf Eindhoven?Waarheen vliegen met Ryanair vanaf Eindhoven?Eindhoven Airport is een snelgroeiend vliegveld. Qua passagiersaantallen is het na Schiphol de grootste vluchthaven van…
Schiphol behind the scenes tour: Schiphol ExperienceSchiphol behind the scenes tour: Schiphol ExperienceWie op vakantie gaat met het vliegtuig, zal vaak het eerst denken aan vliegen vanaf Amsterdam Schiphol Airport, de groot…

Fighting Falcon - F-16 gevechtsvliegtuigFighting Falcon - F-16 gevechtsvliegtuigNederland heeft de F-16 als gevechtsvliegtuig, de Fighting Falcon. Ze staan op de vliegbases Leeuwarden en Volkel en de…
Handige tips voor lange vluchten!Een lange vlucht kan een hele opgave zijn. Zeker wanneer slapen in een vliegtuig een probleem voor je is. Na een paar uu…
Bronnen en referenties
  • Nexkermann Magazine, winter 2013/2014, Winter and Sun
Lola90 (43 artikelen)
Laatste update: 10-06-2019
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Vliegen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.