Een Vespa Scooter Kopen? Hier Moet U Op Letten

De Vespa Scooter klinkt iedereen wel bekend in de oren. Het is dus ook niet gek als u hierin geïnteresseerd bent. Maar hoe bepaalt u wel model het beste bij u past? Hierover meer in dit artikel. Binnen de wereld van de scooters vormt de Vespa scooter nog steeds de toonaangevende scooter. De naam Vespa is een merknaam die over gans de wereld gekend is en het productiebedrijf Piaggio heeft doorheen tientallen jaren een uitmuntende reputatie opgebouwd als het aankomt op het ontwikkelen van innovatieve voertuigen voor personenvervoer en transport. Het bedrijf draagt zaken zoals stijl, originaliteit, comfort en gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel waardoor de Vespa scooter toch nog altijd dat streepje voor heeft op andere scooterfabrikanten.

Het unieke design van een Vespa scooter valt al meteen op als je naar de plaatsing van de motor kijkt die zich netjes onder de carrosserie van het achterste wiel bevindt waardoor de bestuurder vooraan de ruimte heeft om op een elegante manier met de Vespa te rijden. Zelfs vrouwen met een jurkje of rok kunnen zich zonder problemen op een comfortabele manier door het verkeer murwen. Vespa scooters zijn er bovendien in een ruime variëteit aan stijlen, kleuren en motortypes gaande van 25 cc, over 50 cc tot 125 cc en meer. Voor iedere type gebruiker is er dus wel een gepaste Vespa scooter te vinden. Om u enigszins te helpen in uw zoektocht naar de ideale Vespa kunt u hieronder enkele handige tips en aandachtspunten terugvinden.

Het gebruik van de Vespa scooter

De eerste vraag die u zich moet stellen is waarvoor u de Vespa scooter gaat gebruiken. Uw gebruikspatroon namelijk vormt de basis voor de keuze van de juiste Vespa. Bent u een sporadische rijder die een Vespa scooter enkel zou gebruiken om even naar de winkel te gaan of enkele plaatselijke tripjes te maken, kies dan voor een lichte en goedkope Vespa. Bent u echter iemand waarvoor de Vespa het hoofdvoertuig gaat vormen en die de Vespa bijvoorbeeld ook zal gaan gebruiken voor het woon-werkverkeer dan is het raadzaam om naar een iets zwaarder model vanaf 125 cc over te stappen.

Budgettaire beperkingen

Een tweede belangrijk en vaak doorslaggevend aspect in de keuze van de juiste Vespa scooter is natuurlijk uw budget. Zoals bij de meeste voertuigen en merken stelt ook Vespa een zeer ruim gamma aan scooters voor die gaan van om en bij de 3000 euro tot 5000 euro en duurder. Meestal geldt het principe: hoe zwaarder de motor, hoe duurder. Soms kan het ook zijn dat u iets meer betaalt voor speciale edities of voor extra snufjes. Stel daarom een budget op alvorens een scooter te zoeken.

Met of zonder passagier

Stelt u ook de vraag of het de bedoeling is dat u enkel met de Vespa scooter moet rijden of dat het ook mogelijk is dat u zich gaat laten vergezellen van een passagier. Een belangrijk aspect dat vaak vergeten wordt bij het aankopen van een Vespa scooter. Op de meeste modellen is het mogelijk een passagier mee te voeren maar op het ene model zit deze al wat comfortabeler dan op het andere. Besteed hier dus zeker aandacht aan als u regelmatig met twee zou rijden.

Rijervaring of niet

Hebt u al rijervaring met scooters of niet? Hebt u nog geen rijervaring dan is het aan te raden om te starten met een iets lichter model, een aantal maanden/jaren ervaring op te doen en dan over te schakelen naar een zwaarder model. Het rijden met een scooter en vertrouwd geraken met de bewegingen en handelingen van een Vespa scooter lijkt op het eerste zicht misschien eenvoudig maar vraagt tijd en oefening.
© 2011 - 2024 Folita, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vespa: toen en nuVespa: toen en nuJe ziet er elke dag wel een dozijn van rijden: vespa's. De modellen van vandaag de dag zijn nog steeds allemaal ontworpe…
Het succes van VespaVespa, de bromscooter die wereldwijd de meeste populairiteit geniet en al een lange historie van 60 jaar heeft.
Op zoek naar een goedkope scooter?Als u op zoek bent naar een goedkope scooter, lees dan even dit artikel voor een aantal tips. Zo kun u gericht opzoek ga…
Waar koopt u scooter onderdelen en waar let u dan op?Als u scooter onderdelen wilt kopen, dan is het soort scooter van belang en waar je de onderdelen koopt. vanuit beide st…

De Chinese Scooter. Voor- en NadelenDe chinese scooter is in opmars. Is het echter de moeite waard om een chinees merk te kopen? Lees er hier meer over.
Scooter uitlaten plaatsen en opknappenWelke soorten uitlaten zijn er? Wilt u zelf een uitlaat plaatsen of wilt u hem misschien opknappen? Hier leiden we u in…
Folita (11 artikelen)
Gepubliceerd: 11-03-2011
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Tweewieler
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.