Alles over Suzuki Motoren

Alles over Suzuki Motoren De Suzuki Motor Company is opgericht door Michio Suzuki. Hij was al een succesvol zakenman toen hij de beslissing nam om te gaan investeren in het produceren van motoren in 1920. Suzuki veroverde de wereld van de motoren niet in een hoog tempo, het was eerder een langzaam maar zeker proces naar succes. Hij produceerde in de loop van de jaren een groot aantal verschillende modellen. De doorbraak kwam in 1953 toen het Diamond Free model de wedstrijd won op de beklimming van de berg Fuji.

In Juni 1954, implementeerde Suzuki het handelsmerk met het bekende S logo welke tot op de dag van vandaag wordt gebruikt

Erg veel aandacht werd er besteed aan het observeren van de motorfietsen industrie. In 1962 slaagde het merk er in om het Grand Prix World Championship te winnen.. Suzuki besloot om hun motoren vanaf 1963 wereldwijd te gaan verkopen. Sinds die beslissing is het merk wereldwijd een succes geworden. Consumenten sloten het merk wereldwijd in de armen omdat men in Suzuki een waardevol en betrouwbaar product ontdekten.

Suzuki introduceerde de X-6 Hustler in 1966

Het was hun eerste race motor welke geschikt was voor de openbare weg. Toentertijd was dit model de snelste 250CC motor op de markt. Het succes werd op gevolgd met een 500CC model met de naam De Titan. In 1969 veroverde Suzuki de wereld bij verassing toen de GT750 werd geïntroduceerd. Dit was een 2-cilinder motor welke een snelheid kon bereiken van 177 km per uur. De motor accelereerde van 0 naar 100 km per uur in een tijd van slechts 5 seconden. Omdat deze motor zo goed werd ontvangen besloot Suzuki om een zwaarder model te introduceren gebaseerd op hetzelfde vermogen. De RG500 werd de meest succesvolle racemotor uit die periode.

In de jaren 70 bleef Suzuki het internationale race circuit domineren

Ze wonnen de Wereldkampioenschappen in 1971, 1972, 1973, 1975 en 1976. Door strengere reglementen betreffende de uitstoot ondervond het merk enige struikelblokken in 1976. Echter ze waren in staat om de 4-cilinder modellen opnieuw te ontwerpen om aan de reglementen tegemoet te komen. Ook deze modellen werden vervolgens goed verkocht.

Suzuki schreef opnieuw race geschiedenis met de introductie van de XN85 in 1982

Het betrof hier een turbo aangedreven motor welke veel races zou gaan winnen. In 1986 kwam Suzuki met de GSX-R, eveneens een turbo aangedreven race motor. Het unieke aan dit model was het aluminium frame. Daarmee had Suzuki de lichtste motor in zijn klasse. In aanvulling op de verkoop van grote aantallen van race motoren, deed Suzuki het ook heel goed in de markt van toer motoren. Het veroverde de markt met een groot aantal verschillende modellen en uitvoeringen waarmee aan de behoefte van de consument tegemoet werd gekomen. De sportief gebouwde modellen zagen er niet alleen geweldig uit, ze boden ook veel comfort. Met de uitrusting van 5 versnellingen gaf het de gebruiker de mogelijkheid om comfortabel te rijden ongeacht het terrein waarop de motor zich bevond.

Het Boulevard model zorgt voor een prettige rij ervaring onafhankelijk van de snelheid waarmee wordt gereden. Dit model is één van de meeste verkochte toer motoren alsmede één van de best geprijsde. Elke motor wordt geleverd met een 12-maands ongelimiteerde garantie. Suzuki biedt een uitgebreidere garantie dan alle andere motor fabrikanten, met een onbeperkt aantal kilometers, geen inhoudingen, terugbetaling van de aanschafwaarde indien de motor defect gaat, bovendien is de garantie overdraagbaar op de nieuwe eigenaar mocht je de motor gedurende de garantie periode verkopen.

Vandaag de dag staat Suzuki in de top vier van motor fabrikanten van de wereld

Ze bieden een breed scala van toer- off the road- en race motoren waaruit men kan kiezen. Wereldwijd worden de motoren geleverd door een netwerk van 1600 dealers. Suzuki staat er om bekend dat ze stijl, comfort, en snelheid bieden en dat er gekozen kan worden uit honderden verschillende modellen en types. Ze staan mede in de lijst van meest verkochte motoren omdat de modellen aantrekkelijk zijn, de prijs redelijk, en omdat ze achter de producten staan door het bieden van een uitstekende garantie.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Harley Davidson motor kopen?Harley Davidson motor kopen?Harley Davidson is een Amerikaans motormerk wat wereldberoemd is geworden. Voor echte motor liefhebbers is de Harley Dav…
Hoe bezoek ik Angkor Wat in Cambodja; tips en adviezenHoe bezoek ik Angkor Wat in Cambodja; tips en adviezenAngkor Wat, gelegen in de provincie Siem Reap in Cambodja, is de belangrijkste tempel van het tempelcomplex Angkor, één…
Smart Lock instellen voor je ChromebookSmart Lock instellen voor je ChromebookVoor het ontgrendelen van je Chromebook is normaal het invoeren van een wachtwoord vereist. Google heeft voor gebruikers…
De Amerigo Vespucci, Italiaans tall ship met drie mastenDe Amerigo Vespucci, Italiaans tall ship met drie mastenDe Amerigo Vespucci is één van de mooiste en bekendste tall ships uit de A-class. Dit Italiaanse volschip had nog een zu…

Het succes van VespaVespa, de bromscooter die wereldwijd de meeste populairiteit geniet en al een lange historie van 60 jaar heeft.
BenZhou; de eerste scooter op lpgIn China is de bi-fuel scooter al heel normaal, maar in Nederland is de verkoop nog niet zo een groot succes. Het is wen…
Costaric (128 artikelen)
Laatste update: 18-05-2008
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Tweewieler
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.