Het kopen van een gebruikte tractor

Het kopen van een gebruikte tractor Als je een gebruikte tractor koopt zijn er veel dingen waar je op moet letten. Lees hier alles over het kopen van een gebruikte tractor.

Het kopen van een gebruikte tractor

Er zijn verschillende zaken die je moet overwegen wanneer je een gebruikte tractor wil kopen. Boerderijmaterieel kan erg veel geld kosten en het kopen van een gebruikte tractor is een manier om de kosten te drukken. Maar de tractor zal waarschijnlijk alsnog prijzig zijn, dus het is belangrijk om je goed voor te bereiden voordat je een gebruikte tractor koopt. Je wilt immers geen slecht materieel kopen.

Oud model tractor

Oudere modellen van dit soort landbouwtractoren zijn vaak een betere keuze dan nieuwere modellen. Oudere tractoren hebben een eenvoudiger ontwerp en zijn makkelijker te repareren dan de tractoren die in de afgelopen jaren zijn vervaardigt. Terwijl de huidige technologie de meer recente modellen van tractoren gemakkelijker en comfortabeler te gebruiken maakt, maakt deze luxe het ook erg moeilijk om zelf reparaties uit te voeren. In de praktijk betekend dit dat er na de aanschaf van een dergelijke tractor nog veel extra kosten kunnen komen. Je zult namelijk elke reparatie moeten uitbesteden of specifieke onderdelen moeten bestellen bij de leverancier van de tractor. Dit zal aanzienlijk meer kosten dan de reparaties zelf, of bij een lokale garage uit laten voeren.

Zelf een tractor repareren

Als je redelijk handig bent kun je oudere landbouwtrekkers gemakkelijk zelf repareren. Als dit niet het geval is kun je echter nog wel kiezen voor een oudere tractor. Het is dan wel verstandig om een merk te kopen waar een dealer van in de buurt zit. Het is namelijk handig om reparaties daar uit te laten voeren. Ook bij autogarages kunnen ze oudere tractoren vaak zelf repareren.

Controleer de buitenkant en het plaatwerk

Vóór de aankoop van een gebruikte tractor, moet je eerst de buitenkant van de tractor zorgvuldig inspecteren. Dit soort voertuigen is meestal intensief gebruikt en je kunt dus een zekere mate van slijtage verwachten. Gebogen of verwrongen metaal, echter, kan een waarschuwing dat het voertuig een keer een ongeval heeft gehad. Dit soort tractoren kun je beter niet kopen. Vaak is het zo dat als er zichtbare schade aan de buitenkant van de tractor zit, is dit ook aan de binnenkant het geval.

De banden van de tractor

Een ander ding om zorgvuldig te onderzoeken als we kijken naar een gebruikte trekker zij de banden. De banden kunnen worden vervangen natuurlijk, maar ze zijn over het algemeen vrij duur. Als de trekker banden binnenkort zullen moeten worden vervangen, gebruik dit dan in de onderhandelingen over de prijs.

Hoe zien de overige zaken er uit

Tot slot, als je de tractor van een particuliere verkoper wil kopen, kijk dan ook eens naar de boerderij waar de tractor werd gehouden. Zijn de dingen die daar verder nog staan er goed verzorgd en netjes uit? Als de overige voertuigen er netjes en verzorgd uit zien, is de kans groot dat ook de tractor goed onderhouden is. Ga ook na of de olie regelmatig vervangen is en de luchtfilter en de verschillende vloeistoffen. Als dit het geval is dan is de kans op toekomstige problemen met de tractor stukken kleiner.
© 2010 - 2024 Bastiaan271, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boekbespreking: Op de tractor naar de ZuidpoolrecensieBoekbespreking: Op de tractor naar de ZuidpoolDe Twentse theatermaakster en auteur Manon Ossevoort is de initiatiefneemster van deze wel zeer bijzondere reis. Deze to…
Trekkermeisje – Manon Ossevoort en haar trekkertochtTrekkermeisje – Manon Ossevoort en haar trekkertochtTheatermaakster Manon Ossevoort vertrok op 19 juni 2005 vanaf het Oerolfestival op Terschelling voor een tocht op een tr…
DUPLO: bouwstenen en modellen voor peuters en kleutersDUPLO: bouwstenen en modellen voor peuters en kleuters“Spelen en leren” geldt vooral voor kinderen. Dat begint al heel jong. Door het aanbieden van het juiste speelgoed kan d…
Grasmaaier op benzine, voor- en nadelenGrasmaaier op benzine, voor- en nadelenAls je een tuin met groot gazon hebt, gaat er niets boven een grasmaaier op benzine. Daarmee kan je het gazon tot in all…

Hanomag HenschelHanomag HenschelHanmag en Henschel zijn lange tijd twee begrippen geweest in de voertuigenindustrie. Beiden begonnen rond de jaren 1810-…
De radardetector van vandaag, veilig langs flitspalenDe radardetector van vandaag, veilig langs flitspalenDe radardetector zoals die vroeger bestond is sinds 1 januari 2004 verboden. Het gaat hier om radardetectoren die de sig…
Bastiaan271 (102 artikelen)
Gepubliceerd: 11-02-2010
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.