De Piaggio MP3 LT waarbij uw autorijbewijs volstaat

Piaggio MP3 LT is de eerste motor waarbij u geen motorrijbewijs nodig heeft, maar waarbij uw autorijbewijs voldoende is. Voor de Piaggio MP3 is een motorrijbewijs nodig, nu echter komt de vernieuwde Piaggio MP3 LT op de markt waarbij het autorijbewijs volstaat.

Piaggio MP3 LT

De eerste Piaggio MP3 is alleen te bereiden met een motorrijbewijs. Om de Piaggio MP3 LT te kunnen berijden met alleen het autorijbewijs moest deze een aantal veranderingen ondergaan. De volgende veranderingen zijn doorgevoerd:
  • De richtingaanwijzers zijn verplaatst.
  • Aan de voorkant is een positielicht toegevoegd.
  • De kentekenplaathouder is aangepast.
  • De spoorbreedte tussen de twee voorwielen is met 45mm vergroot.
  • Een voetrem is toegevoegd.

De Piaggio MP3 LT is ontworpen met 2 verschillende motoren. De 125cc klasse en de 250cc klasse. Beide motoren zijn uitgerust met een milieuvriendelijke viertaktmotor, 4 kleppen en vloeistofgekoelde eenheden. Dit alles voldoet aan de strenge emissienormen in Europa. De 125cc klasse levert 15pk/11kW. De 250cc klasse heeft een elektronische brandstofinjectie en levert 22,5 pk/19kW.

Voetrem

De voetrem van de Piaggio MP3 LT is er alleen geplaatst voor de wet. Mocht u zelf eens op een Piaggio MP3 LT rijden dan ervaart u wellicht hinder van de voetrem. Deze zit namelijk op de plek waar, als u scooter rijdt, u de rechter voet neer zet.

Dubbele voorwielen

Door de dubbele voorwielen van de Piaggio MP3 LT krijgt u meer stabiliteit op de weg. Volgens Piaggio zelf zou u er 20% harder mee kunnen remmen dan op een gewone scooter waar alleen de voorrem wordt gebruikt. De twee wielen zorgen voor meerdere gemakken onder ander:
  • De Piaggio MP3 LT blijft zelfstandig staan.
  • Bij stilstand hoeft u niet uw voeten op de grond neer te zetten.
  • Bij de Piaggio MP3 LT kunt u handmatig de voorwielen blokkeren zodat u stabiel op dezelfde plek kunt blijven staan.

Voordelen

Voordelen van de Piaggio MP3 LT zijn het niet achteraan hoeven sluiten in de file. U hoeft geen parkeerplek te zoeken en u vertoeft buiten. Bijkomend voordeel is dat u geen motorrijbewijs hoeft te halen, want uw autorijbewijs volstaat.

Nadelen

Nadelen van de Piaggio MP3 LT zijn dat als het regent u nat wordt. Uw veiligheid is ook niet te garanderen aangezien u in de buitenlucht vertoeft.

In het kort

De Piaggio MP3 LT is uitermate geschikt voor het stadsverkeer. Door zijn grootte en compactheid is hij goed te manoeuvreren. Of de Piaggio nu rijd op asfalt, keien of hobbels, hij blijft stabiel op de weg. Parkeren is geen probleem en u heeft geen standaard nodig.
© 2009 - 2024 Nannie78, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De kleinste en langzaamste camper ter wereldTijdens de crisis gaan producten van luxe-artikelen hun maten aanpassen aan de omstandigheden en de vraag. Dethleffs ont…
Vespa: toen en nuVespa: toen en nuJe ziet er elke dag wel een dozijn van rijden: vespa's. De modellen van vandaag de dag zijn nog steeds allemaal ontworpe…
Het motorrijbewijs halenHet motorrijbewijs halenMotorrijden wordt steeds populairder in Nederland. Het is een goede oplossing voor het drukker wordende woon- en werkver…
Wil Hartog en de TT van AssenDe Witte Reus van Nederland. Een bijnaam die deze sportman in 1969 werd toebedeeld. Tijdens de TT van Assen was het deze…

NS: online een treinkaartje (e-ticket) kopenNS: online een treinkaartje (e-ticket) kopenNa vliegtickets, museumkaartjes en cadeaubonnen kun je nu ook je NS treinkaartje online bestellen. Medio maart 2009 star…
Scootmobiel, canta of een brommobielMensen die wat ouder worden krijgen vaak te maken met problemen met de mobilitiet, of mensen met een handicap, men kan m…
Nannie78 (33 artikelen)
Gepubliceerd: 27-03-2009
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.