Auto onder de loep: Audi

Auto onder de loep: Audi Audi is een Duits merk en opgericht in 1899. Audi produceert auto's die een degelijk uiterlijk hebben. Wat de voor en de nadelen zijn van een Audi lees je hier. Handig om bij de hand te hebben wanneer je een Audi gaat aanschaffen.

Oprichting

De Duitser August Horch, die eerder werkzaam was bij Benz, richtte in 1899 een nieuw autobedrijf op. Dit deed hij samen met nog drie anderen. Horch had zijn ambitie in de autosport liggen, maar dit hadden de anderen niet. Er ontstond zo onenigheid tussen de partners en in 1909 werd Horch uit zijn eigen bedrijf gezet. Hij zette een nieuwe autofabriek op onder de naam Audi, want Audi is het Latijns voor Horch. Later fuseerden vier merken met elkaar en als merkteken werden vier ringen in elkaar gehaakt. Dit is nog steeds het huidige logo voor het merk Audi.

De fabriek werd overgenomen door Mercedes-Benz en later weer door Volkswagen. Volkswagen en Audi gingen beiden steeds meer hun eigen weg en de naam Audi veranderde uiteindelijk in Audi AG.

Modellen

Audi heeft verschillende modellen in verschillende prijsklassen. Vanaf 18.000 euro heb je al een Audi. De duurste modellen lopen op tot 250.000 euro. Een aantal modellen zijn voorzien van open dak, zoals de A3 Cabriolet en de A5 Cabriolet. De roadster heeft dit ook. Audi heeft vooral veel sportieve modellen.

De kleinere modellen worden over het algemeen als de "vrouwen-auto's" gezien. Audi heeft voor elk wat wils. Zo zijn er de kleinere modellen, de terreinwagens, coupé,s cabrio's, sport, SUV etc. Er is ook de Audi e-tron: een Audi met elektrische motor.

Voordelen van Audi

De meeste mensen vinden Audi een auto om mee te pronken. Het uiterlijk van de Audi's liegt er dan ook niet om, ze zijn veelal sportief te noemen. Het interieur is vaak van degelijke kwaliteit en gaat lang mee. De Audi is over het algemeen zuinig: de grote A2 kan makkelijk de 1:17 halen in verbruik. De R8, een spotmodel (coupé) is een ware hemel op aarde om in te mogen rijden. Over het algemeen trekken de meeste Audi's wel de aandacht.

Nadelen van Audi

Een Audi wil nogal eens snel technische problemen ontwikkelen, maar dit is ook afhankelijk van het model en hoeveel er mee gereden wordt. Van een dure wagen als Audi mag je verwachten dat je er lange tijd probleemloos mee kunt rijden, maar toch is dit niet altijd het geval. Het dure aan de Audi is het tweede nadeel: voor de simpele burger die goedkoop een auto wil aanschaffen, is een Audi geen goede optie. De Audi wil nog wel eens bonken wanneer je over klinkerwegen rijdt. Het betreft hier de grotere modellen. De Audi Q5 (terreinwagen) hapert veel in de versnellingsbak of in de technische onderdelen. De Audi A4 is duur in verbruik, de fabrikant belooft 1:18 maar hij haalt vaak nog maar net de 1:10. Voor mensen die een dure auto aanschaffen, zijn de mankementen vaak een teleurstelling. De onderdelen voor Audi zijn redelijk betaalbaar.

Let op, in de meeste gevallen gaat het in dit artikel om ervaringen van Audi-gebruikers. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen ervaringen.
© 2011 - 2024 Bibiana, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke modellen auto's zijn er: over sedan, coupé, SUV en MPVWelke modellen auto's zijn er: over sedan, coupé, SUV en MPVAuto's zijn in vele soorten en maten te verkrijgen. De auto-industrie is ondertussen al meer dan een eeuw oud en in die…
Autokosten - Minst pechgevoelige auto's in hun klasseAutokosten - Minst pechgevoelige auto's in hun klasseAuto's - de minst pechgevoelige auto's in hun klasse. De DEKRA (DEutscher KRAftfahrzeug Überwachungsverein) is opgericht…
De geschiedenis van AudiDe geschiedenis van AudiAudi is een Duitse autofabrikant opgericht in 1909 door August Horch. De naam komt van de achternaam van de oprichter wa…
Renault Laguna occasionDe modelnaam Laguna werd bij Renault in 1994 geïntroduceerd voor de opvolger van de Renault 21 die van 1986 tot 1994 het…
Auto onder de loep: BMWAuto onder de loep: BMWHet Duitse merk BMW geeft vooral een gevoel van status. Wie een BMW wil gaan aanschaffen, heeft keus uit meerdere modell…
Bronnen en referenties
  • http://www.audi.nl/nl/brand/nl.html
Bibiana (1.560 artikelen)
Laatste update: 10-06-2011
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.