Renault Laguna occasion

De modelnaam Laguna werd bij Renault in 1994 geïntroduceerd voor de opvolger van de Renault 21 die van 1986 tot 1994 het merk vertegenwoordigde in het middenklasse segment. In dit artikel wordt de eerste generatie van het model besproken in de context van een aankoop van het betreffende model op de occasionmarkt.

Het model Laguna

De Renault Laguna was als opvolger van de Renault 21 een zeer vernieuwend model. Ten eerste was het model alleen verkrijgbaar als hatchback en later break, terwijl de 21 als sedan, hatchback en nevada (station) leverbaar was. Om het gedateerde uiterlijk van de Renault 21 achter zich te laten werd de Laguna van de grond af opnieuw ontworpen door het team van Patrick le Quément, hoofd design van Renault.

In 1998 werd de Renault Laguna onder handen genomen en kreeg het model een grondige facelift. De auto bleef toen nog 3 jaar in productie om uiteindelijk in 2001 opgevolgd te worden door de Renault Laguna II.

Motoren en uitvoeringen

De Laguna was leverbaar met een groot scala aan motoren onder de kap. De volgende motoren waren beschikbaar voor de kopers van de Laguna.

MotortypeVermogenProductiejaren
1.895 pk1994-1998
2.0115 pk1994-1998
2.0S 16v140 pk1995-1998
3.0 V6170 pk1994-1997
3.0 V6 24v194 pk1997-1998
2.2D84 pk1995-1998
2.2Dt116 pk1996-1998

De basisuitvoering waarin je de Laguna kon krijgen was de RN uitvoering. Daarnaast waren de uitvoeringen oplopend in uitrustingsniveau; RT, RXE, Baccara RTI en V6. Daarnaast was er nog de actie-uitvoering Alizé.

Een Laguna occasion kopen, waar op te letten

Als je een Renault Laguna occasion gaat kopen moet je op verschillende dingen letten. Ten eerste zijn er natuurlijk de voor de hand liggende dingen als oppervlakkige roest en het soepel lopen van de motor. Bij de Laguna zijn echter mankementen bekend waar u extra op zou moeten letten. Ten eerste is het vaak zo dat de kilometerteller het begeven heeft, dit is echter niet een onoverkomelijk mankement. Een iets belangrijker element van de techniek, de achterruitverwarming begeeft het ook vaak, controleer dus even of de achterruit warm wordt als u deze aanzet.

Op de markt zijn nog goede en goedkope Laguna's te vinden, maar let wel goed op het rijgedrag tijdens een proefrit; de rubbers en vering zijn nogal gevoelig voor slijtage en hierdoor kan hij nogal wollig rijden. Verder is het een goede auto om te rijden op LPG. Het motortype leent zich uitstekend om dit brandstofsysteem in te bouwen.
© 2010 - 2024 Frankdegram, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Port Laguna: entreegebied van attractiepark ToverlandPort Laguna: entreegebied van attractiepark ToverlandSinds 2018 is Port Laguna het nieuwe entreegebied van attractiepark Toverland in Sevenum. Het is vormgegeven als een kle…
Openbaar vervoer op Tenerife: de tramOpenbaar vervoer op Tenerife: de tramBestaat er een tram op Tenerife? Op Tenerife, Canarische eilanden, Spanje, bestaat twee tramlijnen. Er is een tramlijn v…
Tenerife - Het noordoosten & La Laguna, de universiteitsstadHet noordoosten van Tenerife wordt relatief weinig bezocht. Het heeft echter veel te bieden. In het Anaga gebergte kunt…
Minst degelijke Meest degelijke auto's 2013Minst degelijke Meest degelijke auto's 2013Auto's met de minste mankementen en auto's met de meeste mankementen naar bouwjaar. Met meer dan 3 miljoen registraties…

Hertz, het huren van een autoHertz, het huren van een autoWanneer je op zoek bent naar een huurauto krijg je te maken met verschillende aanbieders, zowel nationaal als internatio…
Checklist voor de Algemene Periodieke Keuring (APK)Checklist voor de Algemene Periodieke Keuring (APK)Omdat het belangrijk is dat uw auto veilig de weg op kan wordt deze jaarlijks gekeurd aan de hand van een aantal standaa…
Frankdegram (15 artikelen)
Gepubliceerd: 04-11-2010
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.