Moet mijn auto best in de garage of buiten staan?

Onze koning auto is op de wegen alom vertegenwoordigd. En ja, natuurlijk geven we onze favoriete wagen een mooie plek in onze garage. We willen dan ook dat hij lang meegaat, zo is dat. Maar is het wel gezond voor je auto? In dit artikel gaan we verder in op deze vraag. Want er zijn misschien betere manieren om je auto te beschermen zonder voor een dure garage te kiezen of deze ruimte voor andere zaken te benutten.

Ventilatie

Om beter het antwoord te begrijpen moeten we de oorzaak te weten komen. De auto is nu eenmaal onderhevig aan verschillende weersomstandigheden. Regen en wind kunnen we niet voorkomen. Als we s' avonds de wagen in de garage zetten kan het aanwezige vocht minder snel opdrogen. Wat maakt dat we meer roestvorming creëren. Daarom is voldoende ventilatie belangrijk in een garage, ook moet de temperatuur in de ruimte niet hetzelfde zijn als bij ons. Mensen genieten nu eenmaal van warmte, een auto heeft daar geen last van.

Kostprijs

Bij het bouwen van een nieuwe woning of het kopen van een bestaande kunnen we dus maar beter de vraag stellen of we dit nodig zullen hebben. De kostprijs van een garage aan te kopen varieert tussen de 10 000 en de 25 000 euro. Bij de duurste prijzen betalen we dus gemiddeld 1000 euro per M². Een vooral dure oplossing voor onze wagen in op te bergen.

Alternatieven

Deze kostprijs van een garage kunnen we ook investeren in onze woning zelf. Misschien hebben we voor die prijs een kamer meer, die we dan ook kunnen inrichten inrichten als bergruimte. Een goed georganiseerde ruimte voor het stockeren bied evenveel voordelen tegenover een garage ruimte.

Carport

Deze trend is de laatste jaren zeer populair. Een carport bied nu eenmaal ook verschillende mogelijkheden. Zo kunnen we de auto toch beschermen, en geeft deze genoeg ventilatie voor uw wagen. De kostprijs ligt ook lager en de bouwconstructie kunnen we aanpassen aan de plaats die we ervoor hebben. Prijzen variëren tussen de 500 en 2500 euro afhankelijk van de kwaliteit en de afwerking. Ook kunnen we kosten besparen door deze eventueel zelf te plaatsen.

Conclusie

Alles heeft zo zijn voor en nadelen. Een degelijke carport vervangt heel wat misschien onnodige kosten en dat is weer beter voor ons budget. Natuurlijk is een garage gemakkelijk voor zowel een werkruimte te creëren, als voor opslagruimte. Ook met een koude winter met sneeuw besparen we tijd door het afkrabben van de sneeuw te vermijden. Of geeft deze meer privacy over onze aanwezigheid in de woning. Met een carport weten de buren ook dat je niet thuis bent, wat voor dieven een pluspunt kan zijn.

Over eén standpunt kunnen we het wel eens zijn. De ruimte moet voldoende verluchting bieden en moet heus geen kamertemperatuur hebben. Uw auto zal niet klagen. Zetten we deze toch buiten, is een jaarlijkse autowax beurt die de lak beschermd van de carrosserie wel belangrijk. Want het soms hevige zonlicht is een zware boosdoener die de wagen doet verkleuren.
© 2010 - 2024 Infotrader, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Garage of carport?Garage of carport?Moet uw auto in een garage of in een carport zijn onderkomen krijgen? Lees hier waarom u aan een garage, een carport of…
Wat kost een carport?U kunt uw auto afschermen tegen gure weersomstandigheden en warme zomers met een carport. U kunt een carport ook zien al…
Auto slim parkeren bij een vliegveldAuto slim parkeren bij een vliegveldGoedkoop uw auto parkeren bij een vliegveld in Nederland? Wat zijn de mogelijkheden, waar laat u uw auto bij een vliegve…
De auto parkeren in VenetiëVenetië, één van de prachtigste steden op deze aarde. Zelfs de eerste keer voelt het als thuiskomen, wanneer u de gigant…

Keuze en onderhoud van een trekhaakVoor veel automobilisten is de trekhaak een onmisbaar aanhangsel van hun auto; voor zakelijk gebruik maar zeker ook voor…
Auto’s voor senioren – tips en adviezenAuto’s voor senioren – tips en adviezenSenioren zijn steeds meer afhankelijk van de auto; het autogebruik onder 65-plussers is dan ook dramatisch toegenomen en…
Infotrader (18 artikelen)
Gepubliceerd: 05-12-2010
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.