Een nieuwe auto kopen: nuttige tips

Een nieuwe auto kopen: nuttige tips Een nieuwe auto kopen is geen alledaagse investering. Hier alvast twee nuttige tips die geld kunnen besparen. Hoe je korting kan bedingen en hoe je het beste moment voor aankoop kan kiezen.

Korting bij contante betaling

Om bij aanschaf van een auto korting te krijgen, is meestal een betaling in contanten vereist. Die kortingen zijn de laatste tijd trouwens flink gestegen omdat bij menig dealer de verkoop dramatisch is ingezakt.

Korting bij het kopen van een auto is altijd bespreekbaar

Autoverkopers zijn er niet alleen op uit om zoveel mogelijk auto's te verkopen. Veel grote automerken voeren daarnaast ook een eigen bank waarmee ze de aankopen natuurlijk graag willen financieren.

En daarop letten uiteraard ook de verkopers. Een auto verkopen samen met het afsluiten van een lening is voor autodealers dan ook de meest ideale combinatie.

Zet de kosten van een lening af tegen prijsvermindering

De hoogste korting bij het kopen van een auto krijg je dus als je de garage contante betaling kunt aanbieden. Maar niet iedereen heeft zo’n groot bedrag zomaar ter beschikking. Maar ook dan hoef je niet te wanhopen, want er bestaat ook de mogelijkheid dat je zelf een krediet regelt en daarmee de betaling in contanten voldoet. Doorgaans pakt dat financieel gunstig uit als je dat afzet tegen de verwachte prijsvermindering bij de dealer.

Tip: korting als onderhandelingsargument inzetten

Je moet niet bij de eerste de beste dealer de aankoop van de auto doorvoeren maar rustig de tijd daarvoor nemen en bij meerdere garages informeren naar de korting. En confronteer de verschillende autodealers altijd concreet met de korting van andere dealers, zonder daarbij overigens namen te noemen. Dat alléén al kan in je voordeel werken.

Wie bij een dergelijke werkwijze ook nog wat onderhandelingsvaardigheid aan de dag legt, kan met een contante betaling bij aankoop van een auto vaak een aanzienlijke korting bedingen.

Het beste moment van het jaar om een auto te kopen

In het algemeen is het zo dat je een auto doorgaans goedkoper in de winter kunt aankopen. Dat geldt met name voor de maand december.

Het snellere waardeverlies en de aankomende periode van sneeuw en ijs met een hoog risico op ongevallen en veel materiaalbelasting, het schrikt veel klanten af. En ook als je een cabriolet wil kopen, is de winter het meest aangewezen seizoen daarvoor. De vraag naar dat soort voertuigen komt om voor de hand liggende redenen pas in de zomer echt op gang.

Zowel dealers alsook particuliere verkopers weten dat en doen concessies met betrekking tot de prijs. De professionele handel is met name in de maand december tot hogere kortingen bereid en gebruikte wagens zijn tot begin maart goedkoper te krijgen.

Waarom een auto in het voorjaar kopen?

Als je maar weinig rijervaring hebt of als je tijdens het koude jaargetijde wat onzeker bent, moet je de aankoop bij voorkeur uitstellen tot het voorjaar. Vooral als het gaat om een nieuwe auto. Met een pas aangeschafte auto ben je immers nog niet vertrouwd en kan je minder anticiperen op het gedrag van het voertuig.

Met name in de winter is enige rijervaring met de wagen in veel situaties belangrijk. Een grote schade aan een nieuwe auto, misschien zelfs aan jezelf te wijten, kan je veel duurder komen te staan dan de besparing die je realiseert bij aankoop in de winter.
© 2012 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Auto kopen met een uitgestelde betaling kost geldAuto kopen met een uitgestelde betaling kost geldAutoproducenten willen het kopen van een auto laagdrempelig maken. Als u het aankoopbedrag voor een nieuwe auto nu niet…
Auto kopen met huurkoopAuto kopen met huurkoopHuurkoop is een kredietvorm die vaak voorkomt bij het kopen van auto’s. De kredietverstrekker stelt de auto voor een bep…
Auto kopen met een uitgestelde betalingAuto kopen met een uitgestelde betalingEen nieuwe auto kopen, kost u een groot bedrag in één keer. De branche heeft dit ook ingezien en biedt de klanten lening…
Waarom een autolening afsluiten niet voordelig isWaarom een autolening afsluiten niet voordelig isVeel mensen kopen een auto en sluiten dan een autolening af. Wat zij zich niet realiseren dat ze in de meeste gevallen g…

De Toyota Yaris, de meest populaire auto voor seniorenDe Toyota Yaris is al vanaf het eerste model in 1999 een populaire auto bij senioren die op zoek zijn naar een kleine au…
Hoe hack je een auto?Hoe hack je een auto?Het is een opkomend probleem van deze tijd: Auto’s hacken. Moderne auto’s zijn eenvoudig te hacken. Via de bluetoothverb…
Bronnen en referenties
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 22-06-2013
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.