De aanschaf van een tweeling- of duowagen

De aanschaf van een tweeling- of duowagen Je bent zwanger van een tweeling en op zoek naar een kinderwagen. Of je bent zwanger van je tweede, derde, vierde kindje etc. waarbij het leeftijdsverschil met het oudere kind niet zo groot is. Je bent dus op zoek naar een tweeling- of duowagen. Welke keuzes heb je dan en waar let je op bij de aanschaf van deze kinderwagen?

Naast elkaar of achter elkaar?

Er zijn wagen waarin de kindjes naast elkaar zitten en wagens waarin de kindjes achter elkaar zitten. Een wagen waarin de kindjes naast elkaar zitten is erg gezellig voor de kinderen, maar heeft als nadeel dat je niet bij alle winkels naar binnen kunt. Dit is wel afhankelijk van het merk, aangezien er bredere en smallere wagens zijn. Wel zijn ze vaak beter wendbaar dan een tandemwagen. Wanneer je geen tweeling krijgt, maar de kindjes van verschillende leeftijden hebt, heb je ook te maken met gewichtsverschil. Dit zou je kunnen merken met het besturen van een wagen waarin de kindjes naast elkaar zitten.

Waar let je op bij aanschaf?

Net als bij een gewone kinderwagen let je bij de tweelingwagen/duowagen op de wielen en de grootte. Je wilt dat de wagen ook in je auto past, dus let er even goed op welke maat je kofferbak heeft en de kinderwagen in opgevouwen vorm. Dit kan per wagen flink verschillen!

Daarnaast kun je ook hier kiezen voor kinderwagen met grote en kleine wielen. Woon je in de stad en zul je de wagen daar het meest gebruiken? Dan zijn de kleine wielen prima geschikt voor jou. Maar wanneer je in een bosrijke omgeving woont of zelf veel wandelingen in de natuur maakt, zul je met de kleine wielen niet makkelijk wendbaar zijn. Grotere wielen zijn dan meer geschikt voor jou.

Verder is het bij duowagens van belang of de zitting van de wagen uit één gedeelte bestaat of niet. Wanneer dit wel zo is, dan is de wagen alleen geschikt voor een tweeling. Er past dan geen reiswieg en buggyzitje tegelijk op.

Kinderwagens waarin de kinderen naast elkaar zitten

Er zijn verschillende soorten kinderwagens verkrijgbaar. Hieronder staat een sortering van een aantal van deze wagens.
Een aantal merken met bijbehorende afmetingen:

Easy walker sky duo
109x76x116 cm uitgeklapt
89x76x50 cm ingeklapt
Reiswieg: 80x34x56 cm

Urban jungle duo
110x75x100cm uitgeklapt
105x75x35cm, ingeklapt met wielen
105x75x24cm, ingeklapt zonder wielen

Kees K2 duo
108x73x97 cm uitgeklapt
84x73x44 cm ingeklapt

Koelstra flexxo twin
94x76x90-110 cm uitgeklapt
88x76x35 cm ingeklapt, zonder wielen

Firstwheel city twin
85x36x78cm, ingeklapt met wielen

X-adventure Twinco 2009 duo
42x97x72 cm opgevouwen


Kinderwagens waarin de kinderen achter elkaar zitten

Tandemwagens zijn tegenwoordig ook heel hip te verkrijgen. Neem bijvoorbeeld de Phil and Ted’s. Bij deze kinderwagen “hangt” het tweede kindje onder het eerste kind. Het voordeel van deze wagen is dat de tweede zitting er makkelijk af te halen is. Zo wordt het weer een enkele kinderwagen. De Phil and Ted’s is echter niet geschikt voor tweelingen. Gelukkig zijn er nog genoeg andere merken tandemwagens die allen in prijs en kwaliteit verschillen.

Een aantal merken tandemwagens:

Phil and Ted’s
Vibe: 76x56x22 cm opgevouwen, zonder wielen.
Sport: 76x51x23 cm opgevouwen, zonder wielen.
Dash: 76x51x23 cm opgevouwen, zonder wielen.
Classic: 76x51x23 cm opgevouwen, zonder wielen.

ABC Design Zoom
89x69x49cm opgevouwen

Graco Stadium Duo
104x54x120cm uitgeklapt
123x54x60cm ingeklapt

Graco Quattro Duo
123x57x100cm uitgeklapt
60,5x57x94,5cm ingeklapt

Topmark
afmetingen onbekend

Kees K2 Tandem
afmetingen onbekend

X-adventure Tandem double
afmetingen onbekend

Het beste kun je naar een babyspeciaalzaak gaan en daar de wagens uitproberen. Je zult merken dat ze verschillen in gewicht, draaicirkel, stuurgemak en mogelijkheden. Veel succes bij het uitzoeken van de kinderwagen!
© 2009 - 2024 Cato, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kinderwagen voor pasgeboren baby - Waar moet je op letten?Kinderwagen voor pasgeboren baby - Waar moet je op letten?Al snel na de komst van de baby zal je je realiseren dat er nog heel wat essentiële zaken zijn die nog gekocht moeten wo…
Bijzondere tweelingenBijzondere tweelingenTweelingen trekken doorgaans nogal veel aandacht. Wie met een kinderwagen met tweeling loopt kan er donder op zeggen vee…

Veilig op de weg met een "goede" zonnebrilVeilig op de weg met een "goede" zonnebrilIedereen die met de auto op de weg zit, wordt wel eens geconfronteerd met verblinding door reflecterend licht of door ee…
Auto kopen in het buitenland: Is dat inderdaad goedkoper?Auto kopen in het buitenland: Is dat inderdaad goedkoper?Een auto kopen in het buitenland is meestal een stuk voordeliger dan hier in Nederland. Met name wanneer het gaat om een…
Bronnen en referenties
  • www.babypark.nl
  • www.easywalker.nl
  • www.philandteds.nl
Cato (83 artikelen)
Laatste update: 18-01-2016
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.