Boot huren, voor evenementen, feesten of vakantie

Boot huren, voor evenementen, feesten of vakantie Een boot huren is niet alleen heerlijk voor waterliefhebbers. Ook voor feesten en evenementen is een boot interessant. U kunt een dag een boot huren of gedurende een hele vakantie. U kunt kiezen voor een kleine boot of een compleet jacht voor een feest. Een boot is altijd goed onderhouden door het verhuurbedrijf, voorzien van alles wat u nodig heeft en het geeft u een stukje vrijheid op het water. Ook voor evenementen of bedrijfsfeesten is een boot een unieke locatie. Wat voor boot u ook wilt, vrijwel alles is mogelijk. Een jacht of motorkruiser, een salonboot met stoommachine of een trekschuit of als u het heel groot wilt aanpakken kunt u radarboten of grootse schepen voor speciale gelegenheden afhuren, bijvoorbeeld voor productpresentaties, trouwerijen/huwelijk en voor grote of kleine evenementen. Sommige mensen huren een boot voor speciale feestdagen, zoals voor Koninginnedag.

Boot huren voor bedrijfsfeest of evenement

Erg indrukwekkend zijn de radarboten en grote schepen die u kunt inhuren voor bedrijfsfeesten, allerlei soorten party’s maar ook voor zakelijke bijeenkomsten of evenementen. Voor elke bijeenkomst of feest is wel een geschikte boot te vinden. Zo vaart er in de wateren van Amsterdam nog een originele radarboot met stoommachine, die u kunt bevaren om in stijl een feest te vieren. Op de boot is het alsof u zich in een andere tijd bevindt, want alles is nog in oude stijl. Zeer geschikt voor een huwelijk of feest in nostalgische sfeer.

Welke boten zijn er zoal te verkrijgen?

Er zijn zeer veel boten te huur, van klein tot zeer groot. Moderne boten of ouderwetse boten. Van motorjachten tot radarboten.
 • Motorkruiser
 • Jacht of motorjacht
 • Zeilboten
 • Radarboten
 • Lijnschepen
 • Kajuitsloep
 • Cabin cruiser
 • Sloep
 • Overige

Boot huren voor veel mensen

Als u veel mensen wilt uitnodigen voor een evenement op een boot, dan is dit eenvoudig te realiseren door een grote boot te kiezen. Radarboten kunnen wel 375 bezoekers aan, bovendien worden op dit soort schepen borrels georganiseerd en is er een restaurant aanwezig. Er kan gedanst worden en alles is erop gericht om een onvergetelijk evenement van te maken. Voor uw gasten zal het een unieke belevenis zijn om over het water te glijden, omgeven door lichtjes van de steden in de verte, terwijl er genoten kan worden van lekker eten en drinken, en sfeervolle muziek.

Zeer grote boot voor evenement of huwelijk

Als u een bijzondere evenementen locatie zoekt voor productpresentaties, bedrijfsfeest, beurzen of kick-off 's dan kunt u zelfs een boot huren voor wel 600 personen. Dergelijke fantastische locaties bevatten alle snufjes om uw presentatie zo perfect mogelijk te laten verlopen, en om uitgebreid feest te vieren. U kunt kiezen voor sitdown diner of walking diners. Alles wordt naar uw wensen verzorgd. De catering, de inrichting, de decoraties worden naar uw wensen aangepast en als u het wens kan er gezorgd worden voor spectaculaire entertainers aan boord. Als u een groot evenement wenst te organiseren is een verblijf op een schip een indrukwekkende locatie waar men levenslang bijzondere herinneringen aan houdt.

Feest geven op het water

Voor elke party zijn er boten te huren. Of het nu om een huwelijksfeest gaat of om een verjaardag of om de presentatie van een product. Bij elkaar samen komen op een boot is altijd luxe, altijd stijlvol en altijd aantrekkelijk. Voor ongeveer 50 personen kunt u dus denken aan het huren van een salonboot. Voor kleinere groepen aan een jacht, voor grote groepen mensen aan een radarboot.

Boot huren voor vakantie

Ook om op vakantie te gaan kunt u een boot huren. Als u van water en van varen houdt, en als u een avontuurlijke vakantie wilt, is dit een aanrader. U hebt lang niet altijd een vaarbewijs nodig. U hebt wel een vaarbewijs nodig voor:
 • Boten (zeil of motorschip) langer dan 15 meter, die sneller dan 20 km per uur gaan.
 • Waterscooters
 • Jetski's
 • Rubberboot minder dan 15 meter en sneller dan 20 km per uur
 • Motorboot met een lengte van minder dan 15 meter en sneller dan 20 km per uur
 • Voor elk voertuig op het water dat sneller kan dan 20 kilometer per uur, heeft u sowieso een vaarbewijs nodig

Lees verder

© 2010 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een sloep huren in FrieslandEen sloep huren in FrieslandTip voor een leuk dagje uit in Nederland: huur een sloep in Friesland. Een motorsloep is een open boot met een dieselmot…
Boot kopen: Waarop letten bij het kopen van een boot?Wie wil er geen boot kopen in Nederland? Dit land heeft zoveel plassen en rivieren, die er gewoon om vragen om bevaren t…
Bezienswaardigheden en tips voor activiteiten op KosBezienswaardigheden en tips voor activiteiten op KosKos is één van de twaalf eilanden van de Dodekanesos in Griekenland. Het Griekse eiland is een populair eiland onder zow…
Fietsen op het Zweedse eiland VenFietsen op het Zweedse eiland VenVen is een klein Zweeds eilandje dat tussen Zweden en Denemarken ligt. Voor wie op vakantie gaat naar Zuid-Zweden (of Ko…

Binnenscheepvaart en het economische belangBinnenscheepvaart en het economische belangDe binnenscheepvaart is een belangrijke schakel in de Europese logistiek. Binnenschippers vervoeren vooral goederen over…
Scheepswrakken in de WesterscheldeDe Westerschelde is een van de drukst bevaren rivieren van de wereld. Die waterweg geeft toegang tot havens in Nederland…
Bronnen en referenties
 • Vaarbewijs.nl
 • Boothurenamsterdam.com
 • Hatenboer.nl
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 18-07-2015
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Boten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.