Goedkoop parkeren bij en rond Schiphol

Goedkoop parkeren bij en rond Schiphol Parkeren bij de luchthaven Schiphol kost vaak nogal wat. Wie echter van ver komt, wil vaak wel bij of in de buurt van Schiphol zijn auto parkeren. Dat kan bij verschillende bedrijven. Alle mogelijkheden van parkeren bij of op Schiphol op een rijtje.

Parkeren bij of rond Schiphol

Wie tegenwoordig naar het buitenland vliegt vanaf Schiphol en zijn auto kwijt moet, doet er goed aan prijzen en voorwaarden te vergelijken. Het is altijd een kostbare zaak om de auto ergens te parkeren, maar de verschillen onderling zijn vrij groot. Rondom Amsterdam zijn veel bedrijven die passagiers een goed onderkomen bieden voor hun wagen, hen halen en brengen en soms zelfs nog extra service bieden zoals de auto wassen of repareren.

Safe Parking

Safe Parking biedt klanten de kans om overdekt te parkeren in de RAI. Boeken kan via internet. Na boeking wordt via een e-mail een parkeerbewijs gestuurd dat zelf uitgeprint moet worden. In de RAI moet het papier achter de achterruit worden gelegd. Een busvoucher geeft recht op een plaats in het SAFE Parking busvervoer van de RAI naar Schiphol en terug. Na de vakantie krijgen passagiers van de buschauffeur waarmee ze weer naar de RAI rijden een uitrijkaart tegen inlevering van een voucher.
Tarieven: 3,75 per dag per auto, maar daar komt nog wel 30 euro shuttletarief bovenop
Betaling: Via iDEAL, of automatische incasso.

De bussen rijden 24 uur per dag en 7 dagen in de week, maar wel volgens een vaste dienstregeling. Ze vertrekken gemiddeld eens in de 40 minuten vanaf de RAI en vanaf Schiphol.
Locatie: De bus vanaf Schiphol vertrekt vanaf busbaan C (herkenbaar aan het SAFE Parking logo). Bij de Rai moeten de borden TRANSFER SAFE PARKING in de garage gevolgd worden. De reistijd van de RAI naar Schiphol duurt gemiddeld 12 minuten.
Extra: Er is een gedeelte gereserveerd in de RAI voor SAFE Parking. Als dit vol is, kan ook op een andere plaats in de parkeergarage geparkeerd worden
Reserveren: https://www.safeparking.nl

Easypark2fly

Easypark2fly betekent parkeren bij Schiphol, langs de A44 bij Abbenes. Na het verplicht reserveren, brengt de passagier de auto zelf naar het parkeerterrein die vervolgens door het personeel op het bewaakte terrein wordt geparkeerd. Vervolgens wordt de klant binnen 7 minuten met een eigen shuttlebus naar Schiphol gebracht. De bagage wordt door de medewerkers ingeladen. Als de reis is geweest moeten passagiers als zij hun bagage van de band hebben gehaald een speciaal telefoonnummer bellen en dan haalt de shuttlebus de klant weer op.

Tarieven:
 1. De eerste zeven dagen 45 euro,
 2. daarna 4,50 euro per dag.
 3. Voor binnenstalling wordt 2 euro extra per dag in rekening gebracht.

Betaling: Pinnen en contant betalen.

Tijden: 7 dagen per week, 24 uur per dag, maar wel op afroep.
Extra: Parkeerterrein is goed beveiligd
Reserveren: www.easypark2fly.com

Schiphol Park Fly

Schiphol Park Fly bevindt zich aan de Oosteinderweg 243 in Aalsmeer, op 7 minuten rijden van Schiphol. De klant reserveert eerst en rijdt vervolgens zelf naar de parkeergarage in Aalsmeer. Als de auto is weggezet en de bagage in de shuttlebus is geplaatst door het personeel, wordt de gast naar Schiphol gereden. Er zijn meerdere busjes, dus er hoeft niet op anderen gewacht te worden. De passagier wordt voor de juiste vertrekhal afgezet. Als de vakantie weer is afgelopen moet de passagier een telefoonnummer bellen dat hij of zij eerder heeft gekregen. Bij bushalte C11 staat dan vervolgens weer een busje van Park Fly om de klant weer naar de parkeergarage te brengen.

Tarieven:
 1. Shuttle Schiphol parkfly Parkeren 1 of 2 dagen (vast bedrag) 28.00
 2. Shortterm Schiphol parkfly Parkeren 3 of 4 dagen (vast bedrag) 39.50
 3. Midterm Schiphol parkfly Parkeren 5 of 6 dagen (vast bedrag) 42.00
 4. Longterm Schiphol parkfly Parkeren van 8 tot 21 dagen (per dag) 6.50
 5. Extra long Schiphol parkfly Parkeren vanaf 22 dagen (per dag) 4.50

Betaling: Bij aankomst bij Schipholparkfly kan contant, per pinbetaling of creditcard betaald worden.
Tijden: 7 dagen per week, 24 uur per dag
Extra: Er wordt geparkeerd op eigen terrein, dat niet toegankelijk voor onbevoegden.
De mogelijkheid om de auto APK te laten keuren of om schade te laten herstellen tijdens de vakantie.
Goedkoop slapen en parkeren is eveneens mogelijk voor een bedrag van 135 euro.
Reserveren: http://www.parkfly.nl

Quick Parking

Quick Parking bevindt zich op Schiphol-Zuid (Rozenburg - gemeente Haarlemmermeer) dichtbij P30 (bij de Kaagbaan) op nog geen 2 km van de vertrekhal. De klant reserveert via de website eerst een parkeerplaats reserveren. Als de gast is gearriveerd wordt de bagage door medewerkers in de shuttlebus geplaatst en neemt het bedrijf de autosleutels in. De reis naar de vertrekhal duurt ongeveer 3 minuten. Klanten krijgen een speciaal telefoonnummer dat ze kunnen bellen als ze na hun vakantie weer op Schiphol staan. De shuttle wacht hen dan weer op en brengt hen terug naar de auto.

Tarieven:

 1. 1 - 2 dagen 34,50 vast bedrag
 2. 3 - 4 dagen 39,50 vast bedrag
 3. 5 - 6 dagen 47,50 vast bedrag
 4. 7 dagen 52,50 vast bedrag
 5. vanaf de 8e tot de 15e dag 7,50 per dag
 6. vanaf de 15e dag 5,00 per dag

Betaling: Met pin. Er moet worden betaald als de auto wordt gebracht.
Tijden: 24 uur per dag, 7 dagen per week
Extra: Parkeren naast de shuttlebus en geen wachttijden. De auto kan tijdens de vakantie ook gereinigd worden.
Reserveren: http://www.quickparking.nl

Service Parking

Service Parking bevindt zich in Leimuiden 2 kilometer en 12 minuten van de vertrekhal en langs de A4. Na reservering via het internet wordt een plaats gereed gehouden. Aangekomen in Leimuiden parkeert de klant de auto voor de deur en meldt zich. Medewerkers parkeren de wagen, terwijl de gast met een shuttlebus naar de vertrekhal wordt gebracht. Na de vakantie zorgt een belletje er voor dat de klant weer van Schiphol wordt opgehaald.

Tarieven:
 1. Variabel en op aanvraag.
 2. Een testje wees uit dat voor 10 dagen in juni 2009 60 euro betaald moest worden voor niet overdekt parkeren.
 3. Voor een plaatsje uit de regen moest 74,50 euro neergeteld worden.

Betaling: Per creditcard als online wordt geboekt of door het afgeven van een eenmalige machtiging.
Tijden: 365 dagen per jaar, 24 uur per dag
Extra: Tevens biedt dit bedrijf Valet Parking aan. Hierbij kan de klant gewoon naar de vertrekhal van Schiphol rijden. Hij of zij geeft daar de sleutels aan een medewerker en de auto wordt in Leimuiden geparkeerd. Als de klant terug is van de reis, staat de medewerker weer met diens auto te wachten zodat hij of zij zo weer kan vertrekken.
Extra: de auto kan tegen meerprijs worden gewassen. Tot 12 uur van te voren kan gratis geannuleerd worden. Er wordt 10 procent korting gegeven als er een huurauto is geboekt via Holiday Cars.
Reserveren: http://www.serviceparking.nl

Central Parking

Central Parking bevindt zich in Rijsenhout, maar klanten kunnen gewoon hun auto op Schipho parkeren, omdat het om Valet Parking gaat. Daarbij kan de klant de auto inleveren op Schiphol en hem daar ook weer ophalen. De auto zelf wordt in Rijsenhout gestald. Om hiervoor in aanmerking te komen moet eerst gereserveerd worden via de website. De klant rijdt met zijn eigen auto tot aan de vertrekhal waar iemand van Central Parking hem of haar staat op te wachten. Die neemt de auto over en parkeert hem elders. Bij aankomst staat de auto na een telefoontje dat ongeveer 15 minuten eerder moet zijn gepleegd, bij de aankomsthal zo rijklaar.

Tarieven:

 1. Short stay 1 of 2 dagen 49,- totaalprijs
 2. Medium stay 3 t/m 6 dagen 59,- totaalprijs
 3. Long stay vanaf de 7e tot 12e dag + 6,- per dag
 4. Extra long stay vanaf de 13e dag tot max 1 maand 95,- totaalprijs

Betaling: Op de site met creditcard en IDeal. Of bij vertrek contant of met pin aan de chauffeur.
Tijden: 365 dagen per jaar, 24 uur per dag
Extra: Er wordt alleen gewerkt met beroepschauffeurs. Geen gesjouw met koffers of lange einden lopen. Ook last minuten reserveringen. Tot 1 uur voor vertrek kosteloos annuleren. Ook kan de auto gewassen en gereinigd worden.
Reserveren: http://www.centralparking.nl

P10 Schiphol Parking

P10 Schiphol Parking is op nog geen 2 kilometer van de vertrekhal gevestigd in Schiphol-Zuid. De klant reserveert eerst vua de website en rijdt vervolgens zelf naar de parkeerplaats. Vervolgens wordt de klant vanaf de parkeerplaats in een paar minuten met een shuttlebus of een personenauto naar de vertrekhal gebracht. Als de klant weer geland is, wordt hij tevens weer opgehaald, nadat hij telefonisch heeft aangekondigd dat hij is gearriveerd.

Tarieven:

 1. Tarieven Parkeren1 dag 15 vast bedrag
 2. 2 dagen 25 vast bedrag
 3. 3 dagen 30 vast bedrag
 4. 4 t/m 10 dagen 8,50 per dag
 5. 11 t/m 15 dagen 6 per dag
 6. 16 dagen of meer 5 per dag

Betaling: Contant en met pin betalen. Betaling bij terugkomst.
Tijden: 365 dagen per jaar, 24 uur per dag
Extra: De auto kan gewassen en stofgezogen worden en zelfs een volledige showroombehandeling ondergaan tegen extra betaling. De auto staat op bewaakt en afgesloten terrein.
Reserveren: http://www.p10schipholparking.nl

Autohotel Rijsenhout

Autohotel Rijsenhout bevindt zich bij Schiphol, op ongeveer 5 minuten rijden met een pendelbus. Het bedrijf heeft 2 locaties, namelijk Sloten bij Amsterdam en de Aarbergerweg in Rijsenhout. Om bij het Autohotel een plaats te kunnen bemachtigen, moet eerst gereserveerd worden via de website. Vervolgens rijdt de klant naar de afgesproken locatie en parkeert daar zijn wagen op het beveiligde terrein. De koffers worden door het personeel in de shuttle bus geplaatst en dan vertrekt de bus naar Schiphol. Deze reis duurt ongeveer 5 minuten. Daar worden de koffers op een trolley gezet en kan de reis beginnen. Als de klant weer is geland kan hij een speciaal telefoonnummer bellen en wordt hij weer opgehaald met de shuttlebus.

Tarieven: Ingedeeld in hoog en laagseizoen
Hoogseizoen (01 juni t/m 31 oktober, 20 december t/m 4 januari, 13 februari t/m 1 maart 24 april tot en met 3 mei
 1. Tot 2 dagen 27
 2. 3 of 4 dagen 39.50
 3. 5 en 6 dagen 45
 4. Vanaf 21 dagen 6 per dag

Laagseizoen (van 1 november tot 1 juni met uitzondering van bovengenoemde datums)
 1. Tot 2 dagen 25 euro
 2. 2of 4 dagen 37,50 euro
 3. 5 of 6 dagen 42 euro
 4. Vanaf 7 tot 20 dagen 6 euro per dag
 5. Vanaf 21 dagen 5 euro per dag

Betaling: Contant, pin of creditcard. Betaling op de dag dat de auto wordt geparkeerd.
Tijden: 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend
Extra: Autowassen en autopoetsen. Ook sterren in ramen kunnen worden gerepareerd en kleine schades gerepareerd.
Reserveren: http://www.autohotelrijsenhout.nl

123Parking

123Parking bevindtd zich slechts 5 minuten van Schiphol Amsterdam Airport, aan de Johan Huizingalaan 761 in Amsterdam-Zuid. De klant moet eerst online reserveren en dan de auto afleveren bij 123Parking. De gratis shuttlebus brengt passagiers vervolgens naar Schiphol. Het personeel helpt met de bagage. Klanten moeten bellen als ze weer geland zijn en dan worden ze weer van Schiphol gehaald.

Tarieven:

 1. 1 of 2 dagen (vast bedrag) 25,-
 2. 3 of 4 dagen (vast bedrag) 37,50
 3. 5 of 6 dagen (vast bedrag) 42,00
 4. 7 tot 20 dagen 7,00 per dag
 5. vanaf 21 dagen 5,00 per dag

Betaling: Contant en achteraf
Tijden: 365 dagen per jaar, 24 uur per dag
Extra: 1500 ruime parkeervakken achter een slagboom. Shuttlebus rijdt op maat, dus wachten hoeft niet.
Reserveren: http://www.123parkingschiphol.nl

Keijzer Parkeer Service

Keijzer Parkeer Service bevindtd zich aan de Stommeerkade 39 in Aalsmeer. De klant kan na reservering terecht bij dit bedrijf, waarna hij persoonlijk naar Schiphol wordt gebracht. Er wordt geen gebruik gemaakt van een shuttle dienst en er hoeft dus niet gewacht te worden op andere passagiers. De klant wordt naar Schiphol gebracht met een speciale bus en ook weer gehaald. De rit naar Schiphol duurt ongeveer 10 minuten. Als de klant weer is gearriveerd in Nederland kan hij een speciaal nummer bellen en hij wordt dan weer gehaald. Ook dit duurt ongeveer 10 minuten.

Tarieven:
 1. 5,50 per dag.
 2. Langer dan 2 weken, dan wordt vanaf dag 15 5 in rekening gebracht.

Betaling: Contante betaling achteraf
Tijden: 24 uur per dag, 7 dagen per week.
Extra: Geen sleutel afgeven, er rijden geen mensen van het bedrijf in de auto van de klant.
Reserveren: http://www.keijzerparkeerservice.nl

Vakantieparkeren.nl

Vakantieparkeren.nl is gevestigd aan de Haverstraat 44, Haarlemmermeer, ongeveer 10 minuten reizen van Schiphol. Na reservering, wordt een plaats beschikbaar gehouden en kan de cliënt zijn auto op de afgesproken dag afleveren. De klant wordt vervolgens met een shuttle busje naar Schiphol gebracht. De reizigers krijgen een telefoonnummer mee en bij terugkeer in Nederland kan dat nummer gebeld worden om weer opgehaald te worden.

Tarieven:
Er zijn 2 tarieven. Het ene is gebaseerd op het verplaatsen van de auto als de gast al vertrokken is. De klant levert in dat geval zijn sleutels in. In het andere geval blijft de auto staan waar hij staat en neemt de klant de sleutels mee.

Auto wordt ingeparkeerd en de autosleutels worden ingeleverd:

 1. 1-2 Dagen 25,00 vast bedrag
 2. 3-4 Dagen 37,50 vast bedrag
 3. 5-7 Dagen 45,- vast bedrag
 4. 8 Dagen of meer 6,- per dag
 5. 19 Dagen of meer 5,- per dag

Passagier parkeert de auto zelf en houdt de sleutels bij zich:
 1. 1-2 Dagen 25,00 vast bedrag
 2. 3-4 Dagen 37,50 vast bedrag
 3. 5-7 Dagen 49,- vast bedrag
 4. 8 Dagen of meer 7,- per dag
 5. 19 Dagen of meer 6,- per dag

Betaling: Contant als de auto weer wordt opgehaald.
Tijden: 365 dagen per jaar, 24 uur per dag
Extra: Auto kan gewassen en gepoetst worde]
Reserveren via: http://www.vakantieparkeren.nl
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Auto slim parkeren bij een vliegveldAuto slim parkeren bij een vliegveldGoedkoop uw auto parkeren bij een vliegveld in Nederland? Wat zijn de mogelijkheden, waar laat u uw auto bij een vliegve…
Wachten op Schiphol: wat te doen voor en achter de douane?Wachten op Schiphol: wat te doen voor en achter de douane?Het is vervelend als je lang moeten wachten op Schiphol, maar soms is het noodzakelijk. Omdat je vlucht vertraagd is, je…
Gratis parkeren in en rondom AmsterdamHet is een bekend feit: anno 2020 is parkeren in Amsterdam een zeer dure aangelegenheid. De tarieven voor het parkeren i…
Brandstofkortingen: vaak misleidendBrandstofkortingen: vaak misleidendKorting op benzine Iedereen kent vast de borden wel bij benzinestations waarop staat dat er maar liefst 6 cent of zelfs…
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 02-11-2010
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.