InfoNu.nl > Auto en Vervoer > Vliegen > Parkeren op Schiphol

Parkeren op Schiphol

Parkeren op Schiphol Het parkeren op het eigen terrein van Schiphol is over het algemeen duurder dan andere alternatieven die rondom Schiphol worden aangeboden. Echter, u parkeert wel dichtbij de luchthaven en profiteert van meer service. In dit artikel meer informatie over parkeren op Schiphol. Wat zijn de mogelijkheden?

Even snel iemand brengen of halen

Schiphol heeft speciale passeerstroken waar je enkele minuten stil mag staan om iemand uit de auto te laten of in laten stappen. Nadat dit gedaan is vervolg je je weg gemakkelijk. Voor wegbrengen geldt dat men de borden 'vertrekhal' volgt waarna je op een weg komt die vlak langs de drie vertrekhallen loopt. Zoals eerder gezegd mag hier alleen worden gestopt om passagiers en bagage uit te laden. Voor ophalen, volg de borden 'aankomsthal'. Dezelfde regels zijn van toepassing.

Iemand halen/brengen in de aankomst/vertrekhal

Nog even een drankje, een toilet bezoek, of snel even langs de winkels. En niet te vergeten, uitzwaaien op het panorama terras. Als je even wat langer wilt blijven, dan kan de auto worden geparkeerd op de Schiphol Visitors Parking.

Schiphol Visitors Parking

Schiphol Visitors Parking is geschikt voor alle verblijfstijden op Schiphol, met een maximum van 5 dagen. Dus ook voor een korten (zaken) trip is deze parking geschikt. Echter, de parking is prijzig. Je betaald al snel 2 voor een half uur, wat kan oplopen tot maximaal 29,50 per 24 uur. Maar dan parkeer je je auto wel zeer dicht bij de aankomst en vertrekhal en het Schiphol Plaza.

Lang parkeren

Schiphol Park & Travel 3

Deze parkeerplaats wordt aangegeven als P3 langer parkeren en is bedoeld voor reizen langer dan 2 dagen. Dit parkeerterrein is goedkoper omdat je verder van de luchthaven parkeert. Echter, men wordt vervoerd van en naar Schiphol met een gratis pendelbus, die daar 5 minuten over doet. Parkeren op P3 kan van 3 tot 75 dagen. Voor de eerste 3 dagen kost het 52,50. Voor elke dag extra 6,50. Als je vroeg reserveert krijg je korting.

Schiphol Smart Parking

Schiphol Smart Parking is de voordeligste manier van parkeren op Schiphol. Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar voor dit voordelige tarief dus is reserveren noodzakelijk en tevens een voorwaarde omdat men een creditcard of inrij code nodig heeft. Het goedkoopste tarief is 37,50 voor 3 dagen en deze is vanaf 2 weken voor vertrek te reserveren. Voor 15 dagen betaal je bijvoorbeeld 89,50.

Exclusief parkeren op Schiphol

Speciaal voor de reiziger die snel moet of veelvuldig reist voor bijvoorbeeld zaken, en voor de gene die meer service wil en gesteld is op tijdwinst en comfort.

Schiphol Valet Parking

Je kunt de auto direct parkeren voor de vertrekhal, waarna je de sleutels afgeeft bij de Schiphol Valet Parking balie. Jij kunt meteen je vlucht pakken terwijl je auto voor je wordt geparkeerd in een parkeergarage die niet toegankelijk is voor derden. Voor deze vorm van parkeren betaal je 29,50 tot 39,50 per dag. Reserveren is een voorwaarde.

Schiphol Excellence parking

Dit is de overtreffende trap van parkeren op Schiphol. Dit is de ideale parkeer faciliteit voor de frequente reiziger die gesteld is op snelheid, tijdswinst, comfort, kwaliteit en exclusiviteit. Reserveren is een voorwaarde en kan tot 24 uur voor vertrek. Toegang wordt verschaft met een credit card, een speciaal excellence parking abonnement of via kenteken herkenning. Als Privium lid heb je ook toegang tot deze parkeer faciliteit. De garage is niet toegankelijk voor derden zodat je zeker weet dat je voertuig veilig staat opgeborgen. Verdere service bestaat uit een wachtruimte, de excellence parking wachtruimte genaamd de 'Corridor'. Deze is vergelijkbaar met de business-class lounge van een luchthaavrtmaatschappij.

Privium

Als priviumlid heb je de beschikking tot de parkeerplaatsen van Schiphol Visitors Parking (P1 & P2) welke het dichtstbij de terminal liggen.
© 2011 - 2018 Ledje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Parkeren Schiphol: goedkoop auto parkeren SchipholParkeren Schiphol: goedkoop auto parkeren SchipholParkeren op Schiphol zelf kan eenvoudig via Schiphol Smart Parking. Echter, hier moet je altijd erg vroeg van tevoren re…
Auto slim parkeren bij een vliegveld in 2018Auto slim parkeren bij een vliegveld in 2018In 2018 goedkoop uw auto parkeren bij een vliegveld in Nederland? Wat zijn de mogelijkheden, waar laat u uw auto bij een…
Goedkoop parkeren op Schiphol met Smart ParkingGoedkoop parkeren op Schiphol met Smart ParkingIn de zomer gaan Nederlanders massaal op vakantie. Wie kiest voor een vliegvakantie en vanaf Schiphol reist, heeft vervo…
Eindhoven Airport: wagen parkeren nabij vliegveld EindhovenEindhoven Airport: wagen parkeren nabij vliegveld EindhovenEindhoven Airport is de officiële naam van de vliegbasis van het Brabantse Eindhoven. Vanaf dit vliegveld bieden tal van…
Vliegen vanaf de luchthavens in NederlandVliegen vanaf de luchthavens in NederlandVliegen vanuit Nederland kan vanaf verschillende vliegvelden. Het meest grote en populaire vliegveld in Nederland is Sch…

Reageer op het artikel "Parkeren op Schiphol"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Ledje
Gepubliceerd: 10-03-2011
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Vliegen
Schrijf mee!