InfoNu.nl > Auto en Vervoer > Vliegen > Goedkoop vliegen vanaf Münster Osnabrück: maatschappijen

Goedkoop vliegen vanaf Münster Osnabrück: maatschappijen

Goedkoop vliegen vanaf Münster Osnabrück: maatschappijen Je wil graag op vakantie, maar omdat dit toch al niet zo goedkoop is wil je graag besparen op de kosten van je vliegticket. Een goede mogelijkheid is dan om je reis te beginnen bij een luchthaven over de grens in Duitsland of België. De besparingen die je hiermee doet kunnen oplopen tot wel honderden euro's. Een wat kleiner en minder bekend vliegveld is dat van Münster Osnabrück. Hier vind je voornamelijk goedkope vluchten naar Turkije, Spanje, Griekenland en Bulgarije.

Münster Osnabrück International Airport

Flughafen Münster/Osnabrück of Muenster/Osnabrueck Airport is de op drie na grootste luchthaven in de deelstaat Noord Rhein-Westfalen. Het ligt 25 km ten noorden van Münster (Westfalen), en zo'n 35 km van Osnabrück in het stadje Greven. Op dit moment zijn er plannen voor uitbreiding, om zo meer grote internationale luchtvaartmaatschappijen te trekken en een breder publiek te bedienen. Ook is het de bedoeling dat meer Nederlanders die dicht bij de Duitse grens wonen in plaats van Düsseldorf, Weeze en Keulen ook Münster gaan overwegen als vertrekpunt van hun vakantie. Men stuit hierbij op nogal wat protest van activisten, omdat een uitbreiding ten kosten zou gaan van het natuurgebied Eltingmühlenbach. Desondanks zijn de plannen door de overheid goedgekeurd.

Het vliegveld Münster Osnabrück werd in 1966 in gebruik genomen. Vanaf 1973 is het in gebruik voor charters, op dat moment voornamelijk naar Spanje. Sinds 1986 heeft het de officiële status van internationaal vliegveld. Met de uitbreiding van 1995 gaat het echt de concurrentie aan het andere vliegvelden in de regio om internationale passagiers te vervoeren. In 2002 volgde een tweede uitbreiding en de derde uitbreiding is nu dus op komst.

Er is een goede busverbinding met de stad Münster. Met de FMO-eXpress shuttle bereik je het treinstation in ongeveer 30 minuten. Voor mensen die met de auto naar het vliegveld komen zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Parkeren is hier aanmerkelijk goedkoper dan bij vliegvelden in Nederland. Tickets zijn te bestellen via internet.

Maatschappijen die vertrekken vanaf Münster Osnabrück

In de onderstaande lijst zie je de namen van alle luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden vanaf Münster Osnabrück International Airport. Achter de naam staat het focusland en/of een aantal van de belangrijkste bestemmingen. Dit zijn niet alle bestemmingen, maar slechts een aantal van de belangrijkste steden waarop wordt gevlogen.

Terminal 1

 • airberlin (Spanje, Palma de Mallorca)
 • Air France Régional (Parijs)
 • Air VIA (Bulgarije, Bourgas, Varna)
 • AIS Airlines (Duitsland, Bremen, Stuttgart, Sylt)
 • AtlasGlobal (Turkije, Antalya)
 • Bulgarian Air Charter (Bulgarije, Burgas, Varna)
 • Corendon Airlines (Turkije, Antalya)
 • Flybe (Engeland, Londen)
 • Germania (Spanje, Griekenland, Turkije en Egypte, Fuerteventura, Tenerife, Gran Canaria, Ibiza, Lanzarote, Kos, Heraklon, Rhodos, Antalya, Hurghada)
 • Cirrus Airlines (Stuttgart)
 • Lufthansa (Frankfurt, München)
 • Nouvelair (Tunesië, Enfidha)
 • Pegasus Airlines (Turkije, Istanboel)
 • Ryanair (Spanje, Malaga)
 • SunExpress (Istanbul, Antalya)
 • Tailwind Airlines (Turkije, Antalya)
 • TUIfly (Antalya, Fuerteventura, Heraklion, Kos, Lanzarote, Palma de Mallorca, Las Palmas, Tenerife)
 • Turkish Airlines (Turkije, Istanboel)

Lees verder

© 2008 - 2020 Dessal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop vliegen naar Turkije met SunExpressGoedkoop vliegen naar Turkije met SunExpressWie gaat vliegen naar Turkije voor een heerlijke vakantie doet dit misschien wel met Turkish Airlines dochter SunExpress…
Goedkoop vliegen naar Agadir in MarokkoGoedkoop vliegen naar Agadir in MarokkoAgadir is een van de populairdere kustbestemmingen in Marokko voor Marokkaanse Nederlanders maar ook voor Nederlandse to…
Goedkoop vliegen naar Turkije met Cyprus Turkish AirlinesGoedkoop vliegen naar Turkije met Cyprus Turkish AirlinesSinds een paar jaar is er een nieuwe optie voor wie als Nederlander naar Turkije wil vliegen, namelijk met Cyprus Turkis…
Goedkoop vliegen naar Turkije met IZairGoedkoop vliegen naar Turkije met IZairGoedkoop vliegen met IZair kan in 2017 naar diverse bestemmingen in Turkije. Dit land blijft populair onder Nederlandse…
Goedkoop vliegen vanaf Keulen: maatschappijenGoedkoop vliegen vanaf Keulen: maatschappijenAls je op vakantie gaat is Keulen niet het meest voor de hand liggende vertrekstation. Iets anders kan dat liggen als je…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnster_Osnabr%C3%BCck_International_Airport

Reageer op het artikel "Goedkoop vliegen vanaf Münster Osnabrück: maatschappijen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dessal
Laatste update: 16-07-2015
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Vliegen
Special: Vliegen buitenland
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!