Goedkoop vliegen vanaf Bremen: maatschappijen

Goedkoop vliegen vanaf Bremen: maatschappijen Wie in Noord-Holland of in Zeeland woont zal niet snel denken aan Bremen als vertrekpunt voor de vakantie. Voor mensen die in het noorden van het land wonen kan het echter zeer aantrekkelijk zijn. De afstand is goed te doen en je kan stukken goedkoper vliegen dan vanaf Schiphol. De reden dat je zo goedkoop vliegen kunt is dat je niet de hoge Nederlandse toeslagen betaals waaronder de vliegtaks.

Bremen Airport

Bremen Airport, ookwel Flughafen Bremen, is een luchthaven gelegen bij de Noord-Duitse stad Bremen. Dit vliegveld is al gebouwd in 1913. In 1920 begon KLM met het uitvoeren van een verbinding tussen Amsterdam en Hamburg en Kopenhagen die een tussenlanding had in Bremen. Nadat de luchthaven tijdens de oorlog enkele jaren in handen van de Amerikanen was ging het in de jaren '50 weer open voor passagiers en werden er transatlantische vluchten opgestart naar onder andere Rio de Janeiro en New York. In 1989 had Bremen Airport voor het eerst meer dan een miljoen passagiers op jaarbasis. De maatschappij die vliegt op het grootste aantal bestemmingen is low cost maatschappij Ryanair. Ze hebben vaak zeer aantrekkelijke aanbiedingen van goedkope tickets waaronder vliegen nog goedkoper wordt. Vanaf Bremen wordt alleen gevlogen op bestemmingen in Europa, met uitzondering van Turkije en Tunesië.

Het vliegveld is niet groot maar wordt door vele als zeer aangenaam ervaren. Een rustig en prettig vertrekpunt voor je vakantie. De Bremenhalle in het vliegveld huisvest een klein luchtvaart en ruimtevaart museum. Leuk om de tijd te doden als je op een vlucht aan het wachten bent. Hier zie je onder andere de Junkers G38 Bremen en het de eerste Spacelab module. Het centrum van Bremen is te bereiken via een goede tramverbinding. De rit duurt ongeveer 10 minuten en kost 2,10 Euro. Elke 10 minuten (op zondag elke 30 minuten) vertrekt er een tram.

Luchtvaartmaatschappijen op Bremen Airport

De onderstaande luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan vanaf Bremen Airport. Bij andere artikelen in deze serie staan slechts een beperkt aantal bestemmingen genoemd, maar omdat het hier wat minder bestemmingen betreft staan hier alle bestemmingen genoemd die vanad Bremen zonder overstappen bereikt kunnen worden.

Terminal 1

 • Air Berlin (Spanje, Turkije, Antalya, Las Palmas, Palma de Mallorca, Nuremberg)
 • Air Europa (Spanje, Palma de Mallorca)
 • Air France Régional (Frankrijk, Parijs Charles de Gaulle)
 • Air Via (Bulgarije, Bourgas, Varna)
 • Blue Wings (Turkije, Antalya)
 • Germania (Turkije, Spanje, Antalya, Istanbul, Palma de Mallorca)
 • Hamburg International (Turkije, Antalya, Izmir)
 • Inter Airlines (Turkije, Istanbul Atatürk)
 • Karthago Airlines (Tunesië, Djerba, Monastir)
 • KLM Cityhopper (Nederland, Amsterdam)
 • Lufthansa (Duitsland, Berlijn, Frankfurt, München, Stuttgart)
 • Lufthansa Regional Eurowings (Duitsland, Frankfurt)
 • Lufthansa CityLine (Duitsland, München)
 • Ostfriesische Lufttransport (Brussel, Bristol, Kopenhagen, Hamburg, Nice, Palma de Mallorca, Nürmberg, Toulouse, Zurich)
 • Ryanair (Alicante, Boedapest, Dublin, Edinburgh, Girona, Haugesund, Londen, Malaga, Malta, Manchester, Marseille, Milaan, Oslo, Palma de Mallorca, Parijs Beauvais, Pisa, Riga, Sardinië, Stockholm, Tampere, Trapani, Venetië, Verona)
 • Sky Airlines (Turkije, Antalya)
 • SunExpress (Turkije, Antalya)
 • Tunis Air (Tunesië, Monastir)
 • XL Airways Germany (Turkije, Spanje, Griekenland, Antalya, Fuerteventura, Heraklion, Korfu, Kos, Las Palmas, Malaga, Palma de Mallorca, Rhodos, Tenerife)

Lees verder

© 2008 - 2020 Dessal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vliegen met KLM CityhopperVliegen met KLM CityhopperEr zullen weinig mensen in Nederland zijn die nooit van KLM gehoord hebben. Maar kent u ook de KLM Cityhopper? Met deze…
Waarheen vliegen met Ryanair vanaf Eindhoven?Waarheen vliegen met Ryanair vanaf Eindhoven?Eindhoven Airport is een snelgroeiend vliegveld. Qua passagiersaantallen is het na Schiphol de grootste vluchthaven van…
Vliegen met Ukraine International AirlinesVliegen met Ukraine International AirlinesWie wil vliegen naar Oost-Europa, en specifiek Oekraïne, doet er goed aan eens te kijken of Ukraine International Airlin…
Parkeren bij Rotterdam The Hague AirportParkeren bij Rotterdam The Hague AirportGa je op vakantie en vlieg je vanaf Rotterdam The Hague Airport? Dan heb je er alles aan gedaan om goedkoop te kunnen vl…

Goedkoop vliegen vanaf Keulen: maatschappijenGoedkoop vliegen vanaf Keulen: maatschappijenAls je op vakantie gaat is Keulen niet het meest voor de hand liggende vertrekstation. Iets anders kan dat liggen als je…
Goedkoop vliegen vanaf Weeze: maatschappijenGoedkoop vliegen vanaf Weeze: maatschappijenCreativiteit is het devies als het gaat om het kopen van een goedkoop ticket. Goedkoop vliegen is namelijk niet zo gemak…

Reageer op het artikel "Goedkoop vliegen vanaf Bremen: maatschappijen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dessal
Laatste update: December 2008
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Vliegen
Special: Vliegen buitenland
Schrijf mee!