Goedkoop vliegen naar Suriname met Surinam Airways

Goedkoop vliegen naar Suriname met Surinam Airways Suriname is een populaire vakantiebestemming. Veel Surinaamse Nederlanders bezoeken er hun familie of gaan er heen om vakantie te vieren. Een van de weinige opties is dan om te vliegen met de Surinaamse luchtvaartmaatschappij Surinam Airways. Het is mogelijk om te vliegen vanaf Schiphol Amsterdam Airport (2017).

De maatschappij

Surinam Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Suriname, en is gevestigd in Paramaribo. Ze bieden regionale en binnenlandse vluchten aan in Zuid-Amerika en vliegen uiteraard ook op Nederland. De belangrijkste basis is op Johan Adolf Pengel International Airport. De maatschappij wordt volledig beheerd door de Surinaamse regering.

De maatschappij Surinam Airways werd al opgericht in 1953 (toen Suriname nog bij Nederland hoorde) door Ronald Kappel en Herman van Eyck. Doel was om steden met elkaar te linken in de Nederlandse kolonie. De eerste route was die tussen Paramaribo en Moengo, maar werd al vrij snel uitgebreid naar meeerdere bestemmingen, voor de oprichting van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) op 30 augustus 1962. Dit werd de nationale luchtvaartmaatschappij toen Suriname onafhankelijk werd van Nederland op 25 november 1975.

Voor het uitvoeren van de vluchten tussen Paramaribo en Nederland heeft Surinam Airways met ingang van 3 juli 2017 een codeshare-overeenkomst met TUI Airlines Netherlands. Het is dus mogelijk dat je een ticket boekt bij Surinam Airways maar uiteindelijk vliegt met een toestel van TUI Airlines Netherlands.

SLM-ramp

In 1989 vond er een groot drama plaats toen Surinam Airways vlucht PY764 te laag vloog en neerstortte. Het ging om een Douglas DC-8-63 die was vernoemd naar Anthony Nesty. Dit is een van de grootste rampen die het land Suriname heeft meegemaakt. Het ging om een vlucht tussen Amsterdam en Paramaribo. Er viel 176 doden en slechts elf passagiers overleefden de crash. Aan boord waren onder meer diverse leden van het Kleurrijk Elftal.

De vloot van Surinam Airways

De vloot bestaat uit de volgende toestellen (2017):
 • 1 Airbus A340-300
 • Boeing 737-300

De bestemmingen van Surinam Airways

Met Surinam Airways kun je vliegen naar de volgende bestemmingen (2017):

Suriname
 • Avanavero - Avanavero Airstrip
 • Bakhuys - Bakhuys Airstrip
 • Djoemoe - Djoemoe Airstrip
 • Ladouanie - Laduani Airstrip
 • Moengo - Moengo Airstrip
 • Nieuw Nickerie - Majoor Henry Fernandes Airport
 • Paramaribo - Paramaribo-Zanderij International Airport
 • Paramaribo - Zorg en Hoop Airport
 • Stoelmanseiland - Stoelmans Eiland Airstrip
 • Wasjabo - Washabo Airport

Aruba
 • Oranjestad (Queen Beatrix International Airport)
Barbados
 • Bridgetown (Grantley Adams International Airport)
Brazilië
 • Belém (Val de Cães International Airport)
Curaçao
 • Willemstad (Hato International Airport)
Frans Guyana
 • Cayenne (Félix Eboué Airport)
Guyana
 • Georgetown (Cheddi Jagan International Airport)
Nederland
 • Amsterdam (Amsterdam Schiphol Airport)
Trinidad en Tobago
 • Port of Spain (Piarco International Airport)
Verenigde Staten van Amerika
 • Miami (Miami Airport)
 • Orlando - Orlando Sanford International Airport

Lees verder

© 2008 - 2020 Dessal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Recht van consument bij vliegvakantieRecht van consument bij vliegvakantieNederland gaat massaal op vakantie. Lekker met het vliegtuig naar uw vakantiebestemming. Maar stel dat er op het vliegve…
Qatar vliegtickets: goedkoop vliegen naar Doha, QatarQatar vliegtickets: goedkoop vliegen naar Doha, QatarQatar Airways kennen de meesten onder ons wel van de sponsoring van voetbalclub FC Barcelona. Qatar is een klein landje…
Kosteloos vlucht Malaysia Airlines annulerennieuws uitgelichtKosteloos vlucht Malaysia Airlines annulerenIn het licht van de vliegramp met Malaysia Airlines vlucht MH17 heeft de luchtvaartmaatschappij bekend gemaakt dat ieder…
Hoe lang is het vliegen?Hoe lang is het vliegen?Als je van plan bent om met het vliegtuig op vakantie te gaan ben je waarschijnlijk wel benieuwd hoe lang het vliegen is…

Vliegen met TACV Cabo Verde AirlinesVliegen met TACV Cabo Verde AirlinesKaapverdië is een aantrekkelijk vakantiebestemming en voor grote groepen mensen in Nederland tevens hun land van herkoms…
Goedkoop vliegen naar Azië met EVA AirGoedkoop vliegen naar Azië met EVA AirGoedkoop vliegen naar Azië doe je met EVA Air. Deze maatschappij biedt uitstekend waar voor je geld. De prijzen van de t…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Chickenonline, Pixabay
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Surinam_Airways
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/SLM-ramp

Reageer op het artikel "Goedkoop vliegen naar Suriname met Surinam Airways"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

M. Kalpoe, 12-02-2016 23:55 #3
Ik kan dus niet begrijpen waarom Suriname niet aan andere maatschappijen landings rechten wil geven. Wil je toerisme bevorderen dan moeten de tickets goedkoper. Ik denk dat er heel veel onder tafel gebeurt.

Dorwart Haidy, 08-02-2010 14:51 #2
Geachte hr/mw
Gaarne zou ik willen weten, wat de ticket prijzen zijn vanuit Suriname naar nederland, voor 1 volwassene, zij is 62 jaar oud( in de maand juni ) en voor 3 volwassene, leeftijden 43 jr en 18 jr( zo rond 17 augustus 2010 ).
Hopende op een snelle reactie, verblijft zij met de vriendelijke groeten,
Mej. H.A. Dorwart:-) Reactie infoteur, 09-02-2010
Hallo,
Voor actuele prijsinformatie moet ik je doorverwijzen naar Surinam Airways zelf. De auteur van deze pagina is niet verbonden met de maatschappij. De inhoud is puur voor informatieve doeleinden.

Met vriendelijke groet,
Pero

Rein, 05-08-2008 18:34 #1
Hoezo enige optie? Nooit van KLM gehoord ofzo? Reactie infoteur, 05-08-2008
Heb je de prijzen weleens gezien?

Infoteur: Dessal
Laatste update: Maart 2017
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Vliegen
Special: Vliegtickets Antillen
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 3
Schrijf mee!