InfoNu.nl > Auto en Vervoer > Vliegen > Vliegen naar Zweden vanaf Amsterdam, Eindhoven en Weeze

Vliegen naar Zweden vanaf Amsterdam, Eindhoven en Weeze

Vliegen naar Zweden vanaf Amsterdam, Eindhoven en Weeze Vliegen naar Zweden, het grootste land van Scandinavië, kan op verschillende manieren. Je kunt met de auto, per boot en zelfs met de trein Zweden bereiken. Maar de snelste manier om in Zweden je vakantie of zakenreis te starten is door te vliegen. Vanuit Nederland en net over de grens in Duitsland is Zweden makkelijk per vliegtuig te bereiken. Er gaan vluchten naar Zweden vanaf Amsterdam, Eindhoven en Weeze. Zweden heeft meerdere luchthavens en verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Zweden. Sommige maatschappijen vliegen meerdere keren per dag op Zweden (in 2016).

Inhoudsopgave


Vliegen vanaf Amsterdam naar Stockholm

Vanaf Amsterdam kun je dagelijks vliegen naar Zweden. Er gaan lijnvluchten van verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Stockholm in Zweden. In 2016 vertrekken er meer dan vijftien vluchten per dag vanaf Schiphol naar Stockholm. Dagelijks vliegen minimaal drie luchtvaartmaatschappijen op de route Amsterdam - Stockholm.

KLM

KLM vliegt in 2016 meer dan tien keer per dag naar Stockholm, de hoofdstad van Zweden. De totale vluchtduur van Amsterdam naar Stockholm is ongeveer twee uur. In Stockholm kun je overstappen op andere vluchten of je kunt verder reizen met het openbaar vervoer. Stockholm heeft 925.934 inwoners (december 2015) en deze stad met haar prachtige oude centrum is zeker een bezoek waard.

SAS

Vliegen naar Zweden voor je vakantie kan ook met de luchtvaartmaatschappij Scandinavian Airlines (SAS). Vanaf Schiphol vliegt de SAS meerdere keren per dag naar Stockholm. Ook hier bedraagt de vluchttijd circa twee uur.

Norwegian

De Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian vliegt in 2016 meerdere keren per dag vanaf Amsterdam naar Zweden. Norwegian is een lowbudgetvliegmaatschappij en is het bekijken waard als je goedkoop wil vliegen.

Vliegen vanaf Amsterdam naar Göteborg

Vanuit Amsterdam vertrekken er verschillende vluchten naar Göteborg. Elke dag vertrekken er meerdere lijnvluchten van verschillende vliegmaatschappijen naar Göteborg aan de westkust van Zweden. Göteborg heeft 549,789 inwoners (in 2016) en is na Stockholm de grootste stad van Zweden.

KLM

Met KLM is het in 2016 mogelijk om vijf keer per dag te vliegen naar Göteborg. De vluchttijd bedraagt ongeveer 1 uur en 30 minuten. In Göteborg kun je overstappen op andere vluchten of verder reizen met de trein of de bus.

Vluchten vanaf Amsterdam naar Linköping

Meerdere keren per dag bestaat de mogelijkheid om vanaf Amsterdam te vliegen op Linköping in Zweden. Linköping is een stad met ongeveer 104.232 inwoners (in 2010) en ligt 170 kilometer ten zuidwesten van Stockholm.

KLM

Linkoping is vanuit Nederland te bereiken met de KLM. In 2016 is het mogelijk om drie keer per dag te vliegen naar deze stad in het midden van Zweden. De vliegtijd vanaf Amsterdam naar Linköping in Zweden bedraagt ongeveer 1 uur en veertig minuten.

Vluchten vanaf Weeze naar Växjö

Vanaf vliegveld Weeze is het ook mogelijk om te vliegen op Växjö in Zuid-Zweden. Weeze is een vliegveld in Duitsland net over de Nederlandse grens. De afstand Utrecht naar vliegveld Weeze is ongeveer 140 kilometer. Växjo is een stad in Zuid-Zweden met ongeveer 63.479 inwoners (in 2013). Vanaf hier is het mogelijk om verder Zweden in te reizen met het vliegtuig, bus of de trein.

Ryanair

De Ierse prijsvechter Ryanair vliegt op twee verschillende dagen per week naar Växjö in Zuid-Zweden. In 2016 vliegt Ryanair op maandag en op vrijdag vanaf Weeze naar Zweden. De vluchttijd vanaf Düsseldorf-Weeze naar Växjö bedraagt ongeveer 1 uur en 35 minuten. Regelmatig heeft deze luchtvaartmaatschappij goedkope vliegtarieven. In Växjö kun je overstappen op vluchten die verder vliegen binnen Zweden je reis vervolgen met de trein of bus.

Alternatieve vliegroute Kopenhagen

Wie voor vakantie of zakenreis in het zuiden van Zweden moet zijn kan ook reizen naar de Deense hoofdstad Kopenhagen. Vanuit Kopenhagen vertrekken er verschillende treinen richting Zweden. Vanaf het station Kopenhagen Airport kun je in ongeveer dertig minuten naar Malmö in Zweden reizen. Ook zijn er treinverbindingen vanaf Kopenhagen die je nog verder in Zweden brengen.

Amsterdam - Kopenhagen

Vanaf Amsterdam Schiphol is het mogelijk om meerdere keren per dag te vliegen naar de Deense hoofdstad Kopenhagen. De volgende maatschappijen bieden vluchten aan:
 • KLM
 • SAS
 • Norwegian
 • Nordica

Reizen naar Zweden vanaf Eindhoven

Mocht je geen zin hebben om naar Amsterdam te reizen voor je vlucht naar Kopenhagen dan kun je ook vanaf Eindhoven vliegen. Het vliegveld is kleiner maar ook rustiger dan Schiphol en dus prima geschikt als je de drukte wilt ontlopen.

Transavia

Transavia biedt de mogelijkheid om vanaf Eindhoven op Kopenhagen te vliegen. In 2016 is het mogelijk om twee keer per dag op de Deense hoofdstad te vliegen.Daarnaast gaan er ook vluchten vanaf Eindhoven naar Stockholm.

Vluchten vanaf Groningen naar Kopenhagen

Sinds 2016 is het ook mogelijk om vanaf Airport Groningen Eelde te vliegen naar Kopenhagen. Naast Amsterdam Schiphol en Eindhoven is het dus ook mogelijk om vanaf Noord-Nederland te vliegen naar Scandinavië.

Nordica

Nordica biedt de mogelijkheid om in 2016 twee keer per dag vanaf Groningen te vliegen naar Kopenhagen. Vanaf Kopenhagen is het weer mogelijk om verder te vliegen op andere bestemmingen in de wereld.

Vliegen naar Zweden

Met het grote aanbod aan vluchten naar Zweden is het een prima bestemming voor een lange of korte vakantie. Groot voordeel is dat je op bijna alle Zweedse vliegvelden verder kunt met het openbaar vervoer of een auto kunt huren. Mede hierdoor is reizen naar Zweden zeer aantrekkelijk.
© 2016 - 2019 Marinos, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vliegen naar Zweden met Malmö AviationVliegen naar Zweden met Malmö AviationMalmö Aviation is voor Nederlandse reizigers een uitbreiding van de mogelijkheden voor vliegen naar Zweden. De maatschap…
Goedkoop vliegen met Iceland ExpressGoedkoop vliegen met Iceland ExpressWie gaat vliegen, wil dat meestal graag goedkoop doen. Iceland Express was jaren lang een bekende aanbieder van goedkope…
Wat heeft Malmö (Zweden) te bieden?Wat heeft Malmö (Zweden) te bieden?De Zweedse stad Malmö ligt in de meest zuidelijke provincie van Zweden: Skåne. Na Stockholm en Gotenburg is Malmö de der…
Corendon tickets: goedkoop vliegen naar Turkije met CorendonCorendon tickets: goedkoop vliegen naar Turkije met CorendonCorendon is een low cost luchtvaartmaatschappij en biedt met name veel goedkope vluchten aan van Nederland naar Turkije.…
Goedkoop vliegen naar Alicante, SpanjeGoedkoop vliegen naar Alicante, SpanjeAlicante is een populaire vliegbestemming voor Nederlandse vakantiegangers. Het is daarom van belang om te weten hoe je…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Holgi, Pixabay
 • https://www.klm.com/destinations/nl
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm
 • http://www.flysas.com/nl
 • http://www.norwegian.com/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Gothenburg
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Link%C3%B6ping_(stad)
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Flughafen_Weeze
 • https://en.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4xj%C3%B6
 • https://www.ryanair.com/nl/nl/

Reageer op het artikel "Vliegen naar Zweden vanaf Amsterdam, Eindhoven en Weeze"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Marinos
Laatste update: 11-11-2017
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Vliegen
Bronnen en referenties: 10
Schrijf mee!