InfoNu.nl > Auto en Vervoer > Tweewieler > Navigatie op de motor: De Garmin Zumo 220 BT

Navigatie op de motor: De Garmin Zumo 220 BT

Navigatie op de motor: De Garmin Zumo 220 BT Motorrijden en navigeren via een gps systeem was jaren terug een dure zaak, de aanschaf van een navigatie was te vinden bij het merk Garmin en was verkrijgbaar in de "streetpilot" reeks die meer dan 1000 euro kosten. Vandaag de dag zijn de modellen veel lichter, kleiner en toegankelijker van prijs voor de motorrijder. Hier bespreken we de verschillende functies van de Garmin Zumo 220, de laatste uit de reeks van Zumo modellen die als goedkoopste op de markt komt. Dit ontworpen toestel is gemaakt door motorrijders en dus ook gemaakt voor motorrijders, dat is al een positieve geweten als gaat rond betaalbaarheid, gebruiksgemak en de bediening. Wat uitgewerkte ideeën zoals een verdeling van rijbanen en 1,2 miljoen nuttige punten (POIís) maken dit toestel weer wat beter en anders. Ook is er zo maar 1 knop te vinden aan het toestel, de aan en uit knop. De rest van de functies zijn allemaal te bedienen via het aanraakscherm van 8,9 cm (diagonaal)

De mogelijkheden

Het duidelijke aanraakscherm is handschoen vriendelijk en snel te gebruiken, de interface is ongeveer hetzelfde gebleven maar als je naar de kaarten kijkt zie je de rijstrookassistent. Deze is ontworpen om een nog betere verdeling van rijbanen en afritten weer te geven. Wat vroeger wel eens verwarrend kon zijn, en vele mensen hun splitsing misten. Ook nieuw is dat op de kaart er 3-D gebouwen (stadsbeeld) worden getoond, voor een betere realiteit van de omgeving.

Wat vind je in de verpakking

 • Zumo 220
 • Motormontageset met kabel
 • 220V lader
 • USB kabel
 • Autohouder met kabel
 • Dasboard disk
 • City Navigator DVD
 • Beknopte handleiding

Een robuuste behuizing

Natuurlijk is de zumo reeks wind en water bestendig. Gebouwd voor verschillende weersomstandigheden te doorstaan. Maar daar komt nog wat bij, zo kan hij ook tegen gelekte brandstof en is hij bestand tegen UV stralen. Ook zijn zowel de motorfiets- als voertuigsteun inbegrepen. Wat het mogelijk maakt de gps te gebruiken op de motor of in de wagen.

Bluetooth systeem

De Zumo 220 is zoals zijn andere voorgangers voorzien van Bluetooth, deze draadloze technologie maakt het mogelijk je gsm die voorzien is van bluetooth aan het apparaat te koppelen of een communicatie systeem te gebruiken zoals een headset die draadloos gesproken aanwijzingen op de weg verteld of muziek te beluisteren die uw op de Zumo 220 plaatst. Niet onbelangrijk omdat u vroeger bij vorige modellen zoals de "Streetpilot" dit nog met een kabel moest verbinden alvorens met de rit te starten.

Kaarten van Europa in je broekzak

Dit zeer compacte toestel is voorzien van de nieuwste CityNavigator NT kaart die Europa tot in detail kan weergeven in samenwerking met NAVTEQ cartografie. Dit is op vlak van detailweergaven de marktleider. Verder vind u nog andere info zoals verschillende hotels, pompstations, horeca, en restaurants die standaard in de database zitten. Zo'n 1,2 miljoen nuttige punten (POIís) zjin hierop terug te vinden.

Accessoires

Verder kan u voor de Zumo 220 nog andere accessoires bijkopen:

 • NuMaps Lifetime Europe
 • Wereldkaart MapSource (CD)
 • 220V adaptor

Conclusie en tips

De Zumo 220 is een goed idee in de richting van een betaalbare gps voor op de motor, al is het prijsverschil tussen een betere versie soms ook het overwegen waart. Bij voorbeeld de Zumo 660. De verkoper kan u het beste toestel voorschotelen naar uw wensen, want natuurlijk zijn sommige opties overbodig en is dan weer de goedkoopste Zumo een koopje. Informeer verder ook naar de plaatsing van deze navigatie, soms is het interessant dit te laten doen door een herkende dienst, tenslotte moet er aan de batterij een kabel extra zijn voor het toestel te kunnen opladen tijdens het rijden. Ook moet u kijken naar de bevestiging van de gps. Deze kan in veel gevallen op het stuur gemonteerd worden maar er bestaan speciale sets die een goede weergave geven en die u bijvoorbeeld kan plaatsen achter het windscherm. Dit is een meerkost maar na jaren rijden een plezier.
© 2010 - 2018 Infotrader, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Motornavigatie met de Garmin Zumo 660Motornavigatie met de Garmin Zumo 660De Zumo 660 is het nieuwste motornavigatie apparaat van Garmin. Het heeft alleen een aan- en uit knop. De rest is te bed…
Navigatie op de motor: De Garmin Zumo 550Navigatie op de motor: De Garmin Zumo 550Een goede navigatie geeft je talloze mogelijkheden, de productie van deze toestellen breid dan ook enorm uit. Een vaste…
Beste navigatiesystemen & navigatie apps in 2016De beste navigatiesystemen voor 2016 en van 2015. Ook zijn de beste navigatie-apps voor in de auto op een rij gezet. De…
Gratis GPS navigatie software downloadenGratis GPS navigatie software downloadenOp je mobiele telefoon kun je gratis GPS software downloaden. Het gebruik er van is vaak eenvoudig. Met de gratis naviga…
Navigatie voor fietsen en wandelenFietsers en wandelaars die graag zonder kaart een (nieuw) gebied willen ontdekken, hebben tegenwoordig een ruime keuze a…
Reacties

Infotrader (infoteur), 21-05-2010 18:18 #2
Geen slecht idee, maar dan is er geluid en geen beeld natuurlijk. bedankt voor je reactie

Megasponsor, 21-05-2010 15:38 #1
Een smartphone (met gratis ovi maps) in je binnenzak en een bluetooth aan je helm werkt ook prima en is vele malen goedkoper.

Infoteur: Infotrader
Gepubliceerd: 20-05-2010
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Tweewieler
Reacties: 2
Schrijf mee!